مداحی: اعزام 40 گروه جهادی برای کمک به سیلزدگان / قمی: ترویج ایستادگی و مقاومت اولویت هیأت باشد
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیات خبرگزاری فارس، نشست تخصصی الگوی هیأتهای مذهبی در ارتقای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی، ایرانی صبح امروز یکشنبه 29 دیماه باحضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیاکبر مداحی رئیس هیات رزمندگان اسلام، محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر تاریخ اسلام، محمدرضا سنگری عضو هیأت علمی بنیاد دعبل خزایی، حسین محمدی سام مسئول هیات روضالشهدا در سازمان دارالقرآن کریم برگزار شد.
بر اساس این گزارش حجتالاسلام قمی در این مراسم با بیان اینکه بازنشانی سرمایه هیأت ضرورت دارد اظهار داشت: هیأت با نگاه عمیق تقلیلگرایانه، جامعهشناسانه و وجودشناسانه باید بررسی شود تا بدانیم با چه سرمایهای به مدد انقلاب اسلامی میرویم.
وی با بیان اینکه همانطور که هیأت را باید بهتر و عمیقتر درک کرد، ضروری است انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را نیز بررسی کرد و نسبت به وضعیت کنونی آن اطلاعات پیدا کرد، افزود: برخی کارشناسان معتقدند دینداری در کشور افول کرده، اما تحقیقات و افکارسنجی نشان میدهد اینگونه نیست و اعتقادات دینی عمق بسیاری در جامعه دارد و مثال آن نیز هیأتهای مذهبی و عزاداری روز عاشورا است.
حجتالاسلام قمی با بیان اینکه با بررسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این سؤال مطرح است که مسئله یک امروز انقلاب اسلامی چیست و اولویت اصلی چه موضوعی است؟ تصریح کرد: امام زمان (عج) مسائل زیادی دارد که به واسطه آن غصه ما شیعیان را میخورد. اما مسئله اصلی برای ایشان چیست؟ یعنی نقطه کانونی امام زمان (عج) کجاست که ما باید با تفقه و ولایت به آن بپردازیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه اسلام ناب امروز برای ما در انقلاب اسلامی متجلی میشود، گفت: در حاکمیت و نظام کشور مشکلاتی وجود دارد که میپذیریم و باید حل شود، اما مسئله یک امروز کشور که قطعا در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به آن پرداخته شده است و موتور محرکه آن ایمان و معنویت است، چیست؟ به نظر بنده این مسئله اراده اجتماعی بر ایستادگی و مقاومت در مسیر حرکت تمدنی است که البته کارشناسان دیگر نیز باید در این زمینه نظر دهند. ما مثال این اراده اجتماعی را در تشییع حاج قاسم سلیمانی دیدیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: هیأت با تقویت معنویت و معرفت باید مسئله یک انقلاب را به پیش ببرد و معنویت و معرفت را در خدمت به انقلاب به کار گیرد.
در بخش دیگری از این مراسم علیاکبر مداحی رئیس هیأت رزمندگان اسلام با اشاره به اثرات تربیتی هیأت در ابعاد فردی و اجتماعی اظهار داشت: هیأتی میتواند کارکردهای تربیتی داشته باشد که ابتدا افراد در آن حضور مستمر داشته باشند و خود هیأت نیز کامل و تراز باشد.
وی با بیان اینکه هیأت پایگاه شعور، معرفت، تعقل و تفکر است، تصریح کرد: هیأت با داشتن سخنران، پایگاه مناسبی است تا انسان که قائل به تفکر و معرفتزایی است را تربیت کند.
مداحی با اشاره به اینکه هیأت مرکز محبت، عشق، عاطفه و احساس است، افزود: مقام معظم رهبری در خصوص مداحان فرمودند؛ این قشر با عقل، عاطفه، شعور و احساس مواجه هستند، بنابراین هیأت باید این دو بار را دارا باشد و در این زمینهها گامهای اساسی بردارد.
رئیس هیأت رزمندگان اسلام اشک ریختن در هیأت به واسطه روضه برای اهل بیت (ع) دارای اثرات بسیار زیادی دانست و گفت: یکی از این آثار سبک شدن انسان از بار سنگین گناه است. انسانها زمانی که در هیأت برای روضه امام حسین (ع) اشک میریزند، علاوه بر اینکه ثواب میبرند، سبک هم میشوند و آماده گامهای بعدی در مسیر اخلاق و معنویت میشوند.
وی اضافه کرد: شادابی و بهجت بعد از روضه و اشک ریختن برای هیأتیها ایجاد میشود و این با حرف برخی افراد که میگویند روضه و اشک موجب افسردگی است، در تناقض است. الحمدلله شاهدیم که سنین مختلف هیأتیها دارای شادی و بهجت بسیاری هستند.
مداحی افزود: چای و غذای روضه و هیأت نیز در روح و روان انسان بسیار تأثیرگذار است و این را افراد مرتبط با هیأت میتوانند گواهی دهند. از سوی دیگر هیأت منشا صمیمیت، برادری و وحدت است و انسان هیأتی محال است در مسیر غیروحدت قدم بگذارد و به سمت تفرقه حرکت کند.
رئیس هیأت رزمندگان اسلام اظهار داشت: هیأت باعث حذف فاصله طبقاتی است. در این مجموعه فقیر و غنی کنار یکدیگر مینشینند و بدون هیچ تفاوتی به عزاداری میپردازند. حتی هیأت بهترین حسینیه برای تربیت کودک است و سبب بالا رفتن محبت بین زن و شوهر، برادر و خواهر، برادر با برادر و دیگر روابط خانوادگی است، زیرا اکثر روضهها و حکایتهای تاریخی در هیأت بر اساس ارتباط صمیمی بین اعضای خانواده است.
وی با اشاره به اینکه هیأت درس شجاعت، مقاومت و شهادتطلبی به افراد میدهد، گفت: هیأت مرکز مبارزه با ظلمستیزی است و فرد هیأتی اگر درک صحیحی از موضوعات داشته باشد و مستمرا در جلسات حضور پیدا کند، محال است زیر بار ظلم برود. همچنین هیأت مرکز شور و حرارت حسینی برای تخلیه روحی و روانی انسان است که اثر تربیتی بسیاری در این حوزه دارد.
مداحی ادامه داد: هیأت مرکز کمک به محرومان و ایتام است و امروز از میان 1050 شعبه هیأت رزمندگان اسلام حداقل 100 خیریه در کشور فعال است که به محرومان رسیدگی میکند. همچنین هیأتهای کشور مرکزی برای کمک به همنوعان در سیل و زلزله هستند که در حوادث اخیر نقش خود را بسیار خوب ایفاد کردند. از سوی دیگر هیأتها مرکزی برای اعزام نیروی انسانی در برهههای خاص هستند که در دوران دفاع مقدس نقش خود را به خوبی ایفاد کردند و امروز در گروههای جهادی نیز نقشآفرینند و ما هماکنون در حال برنامهریزی برای اعزام 40 گروه جهادی به سیستان و بلوچستان جهت کمکرسانی به سیلزدگان هستیم.
رئیس هیأت رزمندگان اسلام در پایان سخنان خود با بیان اینکه هیأت بهترین مکان برای حضور خانوادگی جهت بهرهبرداری از برنامهها است، تصریح کرد: بهترین مکان برای پیوند مکتب عاشورا و مهدویت هیأت است که بهترین بستر برای کسب فضائل معنوی در فضای مجازی را نیز مهیا میکند. البته در این فضا آسیبهایی وجود دارد اما زمانی که جوان در مراسم هیأت حضور پیدا میکند و در فضای مجازی نیز با هیأت انس میگیرد، مانع انحراف و آسیب او میشود.
انتهای پیام /
مداحی انقلاب اسلامی سبک زندگی گروه جهادی