مدل های عملیاتی سند دانشگاه اسلامی در 4 حوزه اجرایی می شود
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها گفت: در حال حاضر سند ابلاغی شامل 4 حوزه نظام برنامه ریزی فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است که مدلهای عملیاتی هر یک در قالب مؤلفههای مشخص قابل اجرا است.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها گفت: در حال حاضر سند ابلاغی شامل 4 حوزه نظام برنامه ریزی فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است که مدلهای عملیاتی هر یک در قالب مؤلفههای مشخص قابل اجرا است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت السلام روح الله شاطری در سمینار مجازی بررسی سند اسلامی شدن دانشگاهها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تدوین و بازنگری «سند اسلامی شدن دانشگاه ها» در سه دهه اخیر انقلاب اسلامی گفت: این سند تخصصی که جز نخستین اسناد ملی تدوین شده در شورای انقلاب فرهنگی کشور است، دارای ظرفیتهای مختلف آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و مدیریتی بوده که مطابق با اقتضائات، ملاحظات و شرایط روز دانشگاهها تهیه و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به روند تدوین، ابلاغ و بازنگری سند اسلامی شدن دانشگاهها از سال 1376 تا کنون گفت: در طول سه دهه گذشته شخصیتها و اساتید فرهیخته ای (اعم از دانشگاهی و حوزوی) در رابطه با ساختارسازی، تهیه و اجرای سند فوق خدمات شایانی داشتهاند که از جملهی آنان؛ مرحوم ایت الله مصباح یزدی و دکتر گلشنی، دکتر معین، دکتر حداد عادل هستند.
وی افزود: با توجه به کاستیها، موازی کاریها و مشکلاتی که در فرایند اجرای این سند مشاهده شد، ضرورت بازنگری و آسیب شناسی محتوای سند با توجه به اقتضائات و ملاحظات و شرایط روز دانشگاهها به شکلی ملموس احساس میشد که بر همین اساس از سال 1386 تلاش کردیم با نگاه و رویکردی آسیب شناسانه به بازنگری و شناخت نقاط ضعف و خلاء های این سند تخصصی بپردازیم و در سال 1392 نسخه بازنگری شدهی سند جهت اجرا به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها اضافه کرد: در حال حاضر سند ابلاغی شامل 4 حوزه نظام برنامه ریزی فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است که مدلهای عملیاتی هر یک در قالب مؤلفههای مشخص تعریف و قابل اجرا است.
سقز چی معاون شورای اسلامی کردن دانشگاهها نیز در این نشست مجازی با بیان اینکه سند مذکور، مبتنی بر تجربیات گذشته و آینده پژوهی و با طراحی و رویکردهای علمی و تحلیلی، به عنوان یکی از اسناد فرادستی، تدوین و به تصویب رسیده افزود: از مهمترین اقدامات پیش بینی شده در این سند که در جهت اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مورد تاکید قرار گرفته؛ تهیه برنامههای مهیج و مخاطب پسند علمی و فرهنگی و ایجاد مطالبه و جریان سازی در صدا و سیما، راهاندازی بانک اطلاعات پشتیبان، تیپبندی دانشگاهها و تقسیم کار بر اساس مزیتهای نسبی و رقابتی آنها، شناسایی و انتخاب چند دانشگاه برای طرحهای پایلوت است.
وی ادامه داد: بهره گیری از ظرفیتهای مجلس شورای اسلامی، ترویج سند در اجلاس رؤسای دانشگاهها، تدوین نسخههای سند دانشگاه اسلامی با قابلیت اجرا بر روی موبایل و نرم افزار، تدوین متن توسعه متون علمی ترویجی در نظامات چهارگانه به منظور ترویج علمی سند، فراخوان اولویتهای عملیاتی سند جهت واگذاری به دانشگاهها و افراد خبره و مشارکت تشکیل ستاد راهبری تشکیل کارگروههای چهارگانه در ستاد راهبری با محوریت دستگاهها و... نیز میتواند از اقدامات مهم و اثر گذار در جهت تحقق اهداف سند اسلامی شدن دانشگاهها باشد.