مدیریت شرایط کرونایی بدون همکاری رسانهها سخت است
تربت حیدریه - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تربت حیدریه گفت: رسانهها ابزار اصلی در بحث فرهنگسازی هستند و انتظار آن است که حوزه بهداشت و درمان را برای مدیریت مناسب ماجرای کرونا همراهی کنند.
دکتر حسین ابراهیمی پور روز یکشنبه در نشست خبری تشریح آخرین وضعیت تربت حیدریه در موج چهارم کووید 19 افزود: رکن اصلی حوزه سلامت رسانه ها و خبرگزاری ها هستند چون خواسته متخصصان حوزه سلامت را به جامعه و عملکرد مردم را به متخصصان منتقل می کنند و نتیجه این اقدام توفیق برای حوزه سلامت است.
وی اظهار کرد: اگر دانش و آگاهی مردم در خصوص بیماری کرونا افزایش یابد یک تغییر نگرش ایجاد شده و در نهایت موجب کنترل بیماری می شود چون موضوع کرونا تنها به حوزه بیمارستان مربوط نشده و بحث مدیریت کرونا به کل جامعه برمی گردد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تربت حیدریه بیان کرد: پنجم اردیبهشت در هفته سلامت با عنوان "رسانه ها، آموزش و فرهنگ سازی" نام گرفته است، بحث کرونا فارغ از همه بدی هایش، بین حوزه سلامت و عموم مردم وفاق و همدلی ایجاد کرد و موضوع ایثار و ازخودگذشتگی و تلاش برای بهبود جامعه در همه اقشار جامعه ظهور و بروز پیدا کرد.
ابراهیمی پور گفت: سال گذشته تنها بیمارستان رازی و نهم دی تربت حیدریه با 70 تخت می توانستند به بیماران کرونایی خدمت رسانی کنند اما اکنون با تلاش هایی که همکاران ما در حوزه درمان و ستاد کشیدند 200 بیمار را بدون هیچ مشکلی می توانیم درمان کنیم و اگر می بینیم که موج چهارم کرونا تاثیر آنچنانی در جمعیت زیر پوشش این دانشگاه نداشته، ناشی از زحمات همکاران ما در حوزه درمان و سلامت است.
ابراهیمی پور گفت: پارسال تنها یک کپسول هشت تنی اکسیژن داشتیم اما اکنون 2 مخزن 20 تنی اکسیژن و یک دستگاه اکسیژن ساز داریم، در حوزه مربوط به دارو تا سه ماه داروهای استراتژیک که برای کرونا لازم است را ذخیره کرده ایم و در حوزه بهداشت هم مراکز 16 ساعته را برای بیماران سرپایی در دسترس ترین مناطق راه اندازی کردیم.
وی اظهار کرد: چهار مرکز برای بیماران کرونایی داریم که برای جمعیت حدود 400 هزار نفری ما کافی است اما موضوع کرونا زمانی رفع می شود که بتوانیم همه جمعیت را واکسینه کرده و یا مردم پروتکل های بهداشتی را به درستی رعایت کنند تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود و هیچ راه کار دیگری وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تربت حیدریه بیان کرد: چالش ما زمانی شروع شد که رعایت دستورالعمل های بهداشتی کاهش یافت و اول اسفند سال قبل 90 درصد شهروندان از ماسک استفاده می کردند اما در هفته دوم عید نوروز این رقم به 50 درصد رسید.
فاز دوم واکسیناسیون کرونا آغاز میشود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: از پایان این هفته با اعلام وزارت بهداشت فاز دوم واکسیناسیون کرونا شروع می شود که برای بخشی از جمعیت عمومی با اولویت گروه های سنی و سالمندان است اما برای فراخوان واکسیناسیون افراد اگر تاکنون تشکیل پرونده سلامت نداده اند به نخستین پایگاه سلامت و خانه بهداشت نزدیک منزلشان مراجعه کنند تا در اولویت دریافت واکسن قرار گیرند.
دکتر الهام بهره مند با تاکید بر ضرورت آموزش افزود: آموزش همگانی و آموزش سبک زندگی با کرونا به عنوان راهبرد سوم در گام پنجم مقابله با کرونا مطرح است و باید بتوانیم موارد لازم در مقابله با این بیماری را به مردم آموزش دهیم.
وی اظهار کرد: راهبرد چهارم در گام پنجم مقابله با کرونا حفاظت از گروه های آسیب پذیر مثل سالمندان، مادران باردار و افراد با بیماری زمینه ای است و راهبرد پنجم تقویت و درمان سرپایی است و باید تلاش کنیم بیماران در قسمت سرپایی درمان شوند و به همین دلیل مراکز 16 ساعته خود را تقویت کردیم و نظارت بر پروتکل های بهداشتی راهبرد ششم ماست.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه به 363 هزار نفر جمعیت ساکن سه شهرستان تربت حیدریه، مهولات و زاوه در جنوب استان خراسان رضوی خدمت میکند.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
*س_برچسبها_س*