شنبه 10 آذر 1403

مردم فارس طی 7 سال از 1500 تخت بیمارستانی بهره‌مند شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مردم فارس طی 7 سال از 1500 تخت بیمارستانی بهره‌مند شدند

شیراز - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام راه اندازی بیش از هزار و 500 تخت و 15 مرکز درمانی و بیمارستانی در هفت سال گذشته در شیراز و استان فارس، اظهار داشت: 13 کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیز در این مدت در شیراز و شهرستان های استان راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.

مهرداد شریفی روز دوشنبه با اعلام دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه توسعه مدیریت و منابع به مناسبت هفته دولت و با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به مردم استان و گرامیداشت هفته دولت، تامین منابع انسانی، توسعه فنی و عمرانی، خدمات پشتیبانی، تامین ملزومات پزشکی و غیرپزشکی، تامین منابع مالی و هزینه های دانشگاه و همچنین پرداخت حقوق و پرداختی های دیگر کارکنان را از ماموریت های این معاونت اعلام کرد.

دکتر شریفی با تاکید بر اینکه تامین منابع یاد شده در تامین سلامت جامعه نیز بسیار موثر است، افزود: یکی از عوامل تاثیرگذار در موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای مدیریت بحران بیماری کرونا نظیر داشتن کمترین آمار مرگ و میر جمعیت تحت پوشش و انجام بیشترین آزمایش و نمونه گیری کرونا نسبت به دانشگاه های علوم پزشکی دیگر در کشور، تامین منابع انسانی و تجهیزات بهداشتی و درمانی در این بحران بوده است.

ابتلای یک هزار و 600 نفر از کارکنان به کرونا 

وی با اشاره به اینکه در این بحران بیش از هزار و 600 نیروی شاغل در مجموعه دانشگاه به کرونا مبتلا شدند، ادامه داد: با تلاش این نیروها و دیگر اعضای خانواده دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کمترین آمار ابتلا نسبت به آمار مبتلایان و فوتی های دیگر دانشگاه های علوم پزشکی در کشور را داشتیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه آمار یاد شده و موفقیت مجموعه سلامت فارس را نشان دهنده تلاش، حمایت و پشتیبانی تیم مدیریت بیماری کرونا در دانشگاه، کیفیت خدمات درمانی بالا در مراکز بهداشت و درمان و بیمارستان های استان، منابع، تجهیزات و ملزومات پزشکی روزآمد، تلاش و ارایه بهترین خدمات سلامت از سوی کارکنان، اساتید و پزشکان متخصص و مجرب دانشگاه دانست.

شریفی انجام روزانه آزمایش های تشخیصی متعدد، غربالگری اولیه گروه های هدف، جداکردن افراد پرخطر و مبتلا از افراد عادی در بیمارستان ها و مراکز درمانی، جدا کردن بیمار مشکوک و مبتلا در بیمارستان ها، ارایه خدمات ویژه به موارد مشکوک و مبتلا در مراکز خدمات سلامت 16 ساعته در شیراز و شهرستان های استان، کاهش شانس انتقال بیماری در بیمارستان ها و مراکز خدمات سلامت به مردم را از دیگر موفقیت های دانشگاه در مدیریت این بحران برشمرد.

توسعه تخت های ویژه درمانی در مراکز درمانی فارس و افزایش امکان نجات بیماران

وی با اعلام اینکه تمامی تخت های مراقبت های ویژه در بخش های ICU، NICU و CCU در شیراز پیش از انقلاب 10 تخت بوده است، گفت: خوشبختانه در طول سال های پس از انقلاب اقدامات بسیار مهمی در حوزه بهداشت و درمان انجام شده و از هفت سال گذشته تا کنون، بیش از 360 تخت ویژه در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه شده است؛ به کمک تخت های ویژه بیمارستانی علاوه بر ارتقای خدمت رسانی به بیماران بدحال، میزان مرگ و میر و نوزادان نارس کاهش یافته و جان بیماران، به ویژه مصدومان سوانح ترفیکی که اغلب از گروه سنی جوانان و با میانگین سنی 26 سال بوده اند، نجات یافته است.

شریفی با اشاره به تجهیز بیمارستان های قطب استان مانند شهرستان های مرودشت، فیروزآباد و آباده به تخت های مراقبت های ویژه برای کاهش نیاز اعزام بیماران بدحال به شیراز، این امر را موجب کاهش هزینه های مردم به ویژه خانواده بیمار و مجموعه سلامت دانست.

گسترش زیرساخت های درمانی در تمامی نقاط استان

وی با اعلام راه اندازی بیش از هزار و 500 تخت و 15 مرکز درمانی و بیمارستانی در هفت سال گذشته در شیراز و استان فارس، اضافه کرد: 13 کلینیک تخصصی و فوق تخصصی در شیراز و شهرستان های استان نیز راه اندازی و به بهره برداری رسیده است؛ همچنین با تلاش مجموعه سلامت فارس، در دورترین شهر و منطقه استان نسبت به شیراز نیز، تمامی خدمات تخصصی و فوق تخصصی بهداشت و درمان به مراجعان ارایه می شود.

به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راه اندازی و تامین و تجهیز منابع در سطح استان برای انجام مراحل تشخیصی و غربالگری سرطان زودرس دیگر تلاش دانشگاه با هدف افزایش دسترسی عمومی به خدمات سلامت و توسعه امکان پیشگیری و درمان به موقع بوده است.

دکتر شریفی تلاش برای ارتقای سطح رضایتمندی مردم از بخش های اورژانس را دیگر ماموریت دانشگاه برشمرد که در این راستا، 12 هزار و 960 مترمربع فضا به مراکز درمانی و بیمارستان های استان اضافه شد.

راه اندازی 41 پایگاه اورژانس در طی 7 سال گذشته

او ادامه داد: در طول 7 سال گذشته و در راستای اقدامات انجام شده در اورژانس پیش بیمارستانی در استان نیز، 41 پایگاه اورژانس به مدار درمان اضافه و نیروی انسانی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و همچنین آمبولانس های پیشرفته و روزآمد تامین شده است.

شریفی افزوده شدن 42 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، 270 خانه بهداشت، 89 خانه پزشک، 8 مرکز غربالگری و تشخیص سرطان، دریافت مجوز و تشکیلات ساختار نیروی انسانی 42 بیمارستان و 8 شبکه بهداشت و درمان جدید با مجوز وزارت بهداشت به مجموعه سلامت فارس را نیز دیگر دستاورد مجموعه سلامت فارس در طی هفت سال گذشته برشمرد.

ساخت بیمارستان نمازی 2؛ یک اولویت جدی در حوزه سلامت فارس

او در ادامه معرفی تلاش های دانشگاه در توسعه زیرساخت های سلامت استان، به پیگیری برای ساخت بیمارستان هزار و 200 تخته خوابی «نمازی2» در شیراز در آینده ای نه چندان دور به عنوان یک اولویت مهم اشاره کرد و گفت: در حوزه ساخت و ساز و توسعه فضای عمرانی در دانشگاه، اولویت با ساخت و توسعه بیمارستان نمازی 2 است؛ همچنین ساخت بیمارستان 700 تخته خوابی در میانرود در سه سال آینده و توسعه بیمارستان شهید دکتر فقیهی نیز در اولویت دستور کار قرار دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه اعلام کرد: بیمارستان جدید شهرستان های مرودشت و نی ریز و همچنین بیمارستان بیماران اعصاب و روان با ظرفیت 250 تخت در شیراز نیز راه اندازی و به ظرفیت حوزه درمان فارس اضافه می شود.

وی از جذب و تامین چهار هزار و 355 نیروی انسانی در هفت سال گذشته و در راستای اشتغال زایی و توسعه چرخه های خدمت رسانی بهداشت و درمان به مردم به ویژه در بحران کرونا خبر داد و افزود: 300 عضو هیات علمی نیز به مجموعه آموزش و پژوهش دانشگاه افزوده شدند که در گسترش خدمت رسانی و درمان مردم بسیار موثر بوده است.

بحران کرونا و چالش های حوزه سلامت

دکتر شریفی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه 50 درصد از درآمد اختصاصی بیمارستان ها به صورت خودگردان است، گفت: در بحران کرونا این موضوع بسیار تحت تاثیر منفی قرار گرفت و در سه ماهه نخست سال جاری، بیش از 300 میلیارد تومان از درآمدزایی بیمارستان ها کاهش یافت.

این مقام مسوول در دانشگاه همچنین افزوده شدن هزینه های اضافی مستقیم و مرتبط با بحران کرونا به مجموعه دانشگاه در این بحران را دیگر چالش حوزه ساامت فارس در ماه های اخیر عنوان کرد و افزود: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اسفند سال گذشته تا کنون، بیش از 413 میلیارد تومان هزینه اضافی متحمل شده که بیش از 128 میلیارد تومان صرف هزینه های مصرفی و اقلام حفاظت شخصی نظیر ماسک و مواد ضدعفونی کننده و 36 میلیارد تومان نیز برای خرید و راه اندازی تجهیزات و دستگاه های پزشکی مورد نیاز مانند دستگاه تنفس مصنوعی صرف شده است.

وی اظهار کرد: تاکنون در بحران کرونا به 18 هزار و 392 نفر در بخش بستری عادی و هزار و 2 نفر در بخش بستری مراقبت های ویژه خدمت رسانی شده که بیش از 72 میلیارد تومان هزینه در برداشته است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه همچنین به صرف روزانه نزدیک به 700 میلیون تومان برای حفظ سلامتی کارکنان درگیر با کرونا اشاره کرد و از مردم و نیک اندیشان فارس خواست تا نذورات خود را در ماه محرم برای مقابله با کرونا و تامین سلامت مردم و جامعه اختصاص دهند و مجموعه سلامت فارس را در این راه یاری رسانند.

مشارکت خیرین سلامت در برون رفت از بحران کرونا

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با تقدیر از خیرین تامین سلامت فارس، یادآور شد: خیرین تامین سلامت فارس همواره در کنار مجموعه سلامت فارس بودند و در بحران کرونا نزدیک به 13 میلیارد تومان برای تامین ملزومات پزشکی و اقلام موردنیاز حفاظت فردی کمک کرده اند.

وی همچنین با تقدیر از سازمان های بیمه گر، بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی و بیمه نیروهای مسلح برای پرداخت مطالبات دانشگاه در سال گذشته، از همکاری و همدلی مردم استان، تمامی دستگاه های اجرایی و همچنین تلاش اساتید، پزشکان، پرستارن، کارکنان اورژانس و تمامی کارکنان بهداشت و درمان درگیر با بحران کرونا برای خدمت رسانی به مردم قدردانی کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*