سه‌شنبه 6 آذر 1403

مرکز کارآفرینی صنایع دستی در دشتی افتتاح شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مرکز کارآفرینی صنایع دستی در دشتی افتتاح شد

بوشهر - ایرنا - مرکز کار آفرینی صنایع دستی با نام سرادر شهید سپهبد قاسم سلیمانی روز دوشنبه در دانشگاه علمی کاربردی دشتی استان بوشهر افتتاح شد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در آیین افتتاح این مرکز گفت: مهمترین وظیفه‌ای که دانشگاه‌ها به عهده دارند نقش کارآفرینی است و برای این که این نقش را ایفا کنند باید چند قدم از جامعه جلوتر باشند.

عبدالمجید مصلح افزود: اگر می‌خواهیم بحث کار آفرینی در کشور جدی شود، نظام آموزشی باید به سمتی برود که نیروهای شجاع و با دانش در تصمیم‌گیری پرورش دهد.

وی اضافه کرد: از منظر کارآفرینی جدی ترین عامل موفقیت دانشگاه‌های علمی کاربردی مدل کسب و کار است تا بتوانند با توجه به نیازها و امکانات خود برنامه‌های آموزشی و پژوهشی ویژه و متنوعی برای آموزش و تربیت کارآفرینان به اجرا بگذارند.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان بوشهر نیز در این آیین گفت: دانشگاه‌ها زمانی پویا هستند که بتوانند کارآفرین باشند و ارزش‌های تخصصی و مدیریتی را تلفیق کنند.

شبیر اشکپور مطلق ادامه داد: در شهرستان دشتی با توجه به پتانسیلی که در زمینه صنایع دستی وجود دارد پیشنهاد راه‌اندازی مرکزی با چنین ماموریتی ارائه شد.

وی اضافه کرد: ویژگی‌های هنرهای دستی شهرستان دشتی با توجه به قدمت آن ظرفیت مناسبی را برای توسعه این منطقه فراهم کرده که باید با برنامه ریزی اصولی و حل مشکلات فراروی فعالان این بخش، این مهم محقق شود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی دشتی گفت: یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن است.

شهربانو نیرو زاده با تقدیر از مشارکت ارگان‌های مختلف این شهرستان در راه‌اندازی این مرکز افزود: امیدواریم با رشد و توسعه این مرکز کارآفرینی گام‌های موثری در جهت ایجاد فرصت‌های شغلی دشتی برداشته شود و این هنر جایگاه واقعی خود را از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اشتغال‌زایی پیدا کند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دشتی گفت: رشد مراکز کارآفرین فرهنگی راه اصلی توسعه در دشتی است.

حمید زارعی افزود: به جای توسعه معادن شن و ماسه که دستاوردی جزء تخریب محیط زیست و مصرف بی رویه آب ندارد باید مراکز کارآفرینی فرهنگ و هنر در دشتی احداث شود.

وی افزود: صنایع دستی افزون بر درآمد زایی و رونق اقتصادی زمینه ای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز محسوب شود.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های مهم در خروج از اقتصاد متکی به نفت، توجه به ظرفیت های بومی در حوزه های مختلف از جمله صنایع دستی است که شهرستان دشتی در این بخش دارای ظرفیت های بسیار بالایی است.

زارعی اضافه کرد: شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی شهرستان دشتی و کوتاه بودن فصل کشاورزی موجب گرایش بخش قابل توجهی به هنرهای صنایع دستی شده است.

وی تصریح کرد: برهمین اساس تولید صنایع دستی از قبیل عبا بافی، گلیم بافی، قالی بافی، حصیر بافی، تویزه بافی سابقه ای دیرینه در دشتی دارد.

وی یادآور شد: هنر عبابافی در شهرستان دشتی سابقه چند صد ساله دارد و در سطح ایران مرغوب ترین عبا، عبای دشتی استان بوشهر است و تفاوت گلیم دشتی با سایر مناطق دو رو بودن آن، استفاده از رنگ های تند و شاد، ریزبافت و خوش بافت بودن آن است.

*س_برچسب‌ها_س*