شنبه 3 آذر 1403

معرفی برگزیدگان جشنواره ملی تئاتر خیابانی «قدمگاه»

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه (رویداد هنری مباهله)، صبح امروز (پنجشنبه 22 تیر) با حضور کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی کشور، اسرافیل فرج‌اللهی، مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی و علی‌اکبر عزیزی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاتدار یزد برگزار شد. در بخشی از این مراسم، احسان عابدی، دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه،...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه (رویداد هنری مباهله)، صبح امروز (پنجشنبه 22 تیر) با حضور کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی کشور، اسرافیل فرج‌اللهی، مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی و علی‌اکبر عزیزی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاتدار یزد برگزار شد. در بخشی از این مراسم، احسان عابدی، دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه، ضمن‌خیر مقدم به هنرمندان و پیشکسوتان و مدیران هنری کشور گفت: خوشبختانه شهر یزد شروع‌کننده جریان هنری کشوری مباهله بود، شهری که مزین به نام حسینه ایران و دارالعباده است. او ادامه داد: با همت همکاران و مجموعه‌های نمایشی در استان یزد و در گرم‌ترین روز‌های سال، میزبان هنرمندان و پیشکسوتان از 10 استان کشور بودیم و اهمیت داشت اجرا‌های جشنواره در همین ایام نزدیک به رخداد مباهله انجام شود. عابدی از اعطای دبیرخانه دائمی جشنواره ملی مباهله به استان یزد خبر داد و افزود: در پایان اجرای جشنواره قدمگاه، سه اثر برگزیده به جشنواره‌های بین‌المللی فجر، جشنواره صاحبدلان و آیینی - سنتی راه خواهند یافت.

توجه رسانه‌ها به جشنواره ملی قدمگاه (مباهله)

کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی کشور، دیگر سخنران آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه بود. او گفت: مقدمات این جشنواره در مدت زمان کوتاهی فراهم شد و به سرعت در سراسر کشور در بخش‌های مختلف جریان یافت و بازخورد آن را در مطبوعات و جامعه هنری کشور می‌بینیم. او افزود: دبیرخانه دائمی این رویداد، در شهر یزد قرار خواهد گرفت و نام آن در تقویم جشنواره‌های ملی ثبت خواهد شد و از همین حالا باید برای دوره‌های بعدی، به فکر تولید اجرا‌های درخشانی در حوزه مباهله باشیم. نظری همچنین خبر داد: با پیشنهاد داوران، سه اثر برتر این رویداد به جشنواره‌های صاحبدلان قزوین، آیینی - سنتی و تئاتر فجر معرفی می‌شوند. او در پایان از پیگیری و کار رسانه‌ای حول محور جشنواره ملی مباهله خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره هنری از رخداد تاریخی مباهله، مسئله مهمی است. به همین دلیل، رسانه‌ها به این جشنواره توجه ویژه کردند.

مباهله، ابهت دین اسلام را به رخ جهانیان می‌کشد

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد با بیان اینکه مباهله، ابهت دین اسلام را به رخ جهانیان کشید، گفت: مسیحیان وقتی اهل بیت پیامبر (ص) را در روز مباهله دیدند، خودشان از انجام مباهله منصرف شدند. علی‌اکبر عزیزی در ادامه سخنانش، از انتخاب یزد به عنوان میزبان اجرای جشنواره قدمگاه تقدیر و تشکر کرد و افزود: همه مدیران استان، از همه توان خود برای برگزاری هر رویداد فرهنگی و هنری در یزد بهره خواهند گرفت.

اعلام آثار منتخب هیئت داوران

در پایان این مراسم، آثار منتخب هیئت داوران متشکل از هوشنگ توکلی، حیدر نیک‌آیین و شهرام نوشیر، به شرح زیر اعلام شدند: - نمایش‌های «وزیر عقل» از استان اصفهان و «مصباح الهدی» از کردستان به دلیل توجه به رویکرد‌های اجرای آیینی و سنتی. - نمایش‌های «نفرین نامه» از استان البرز، «مشق نور» از خراسان رضوی و «2225» از تهران به دلیل انتخاب مناسب رویکرد اجرایی. - نمایش‌های «گذرگاه» از استان قزوین، «شهروند ساده» از یزد، «رخ به رخ» از فارس، «من تشا و من تشا» از همدان و «هله» یزد به خاطر نگاه خلاقانه. - نمایش «دو مرد در مشت‌بان» از استان سیستان بلوچستان به دلیل کار گروهی مناسب.

آثار معرفی شده به جشنواره‌های بین‌المللی کشور

برپایه رای هیئت داوران، همچنین سه اثر زیر به جشنواره‌های بین‌المللی کشور معرفی شدند: - نمایش «گذرگاه» از استان قزوین به جشنواره صاحبدلان. - نمایش «رخ به رخ» از فارس به جشنواره آیینی - سنتی. - نمایش «هله» از یزد به جشنواره تئاتر فجر. نخستین جشنواره ملی تئاتر خیابانی قدمگاه به میزبانی استان یزد، از 20 تا 22 تیر با حضور 100 تن از هنرمندان 10 استان کشور در یزد برگزار شد.