معرفی برگزیدگان جشنواره کتاب دفاع مقدس / کارگر: به عزت و اقتدار ملی بیشتر توجه کنید
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب دفاع مقدس صبح امروز با حضور سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد، برگزیدگان آثار و جمعی از نویسندگان در باغ موزه ملی دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم سردار کارگر ضمن گرامیداشت سالروز عملیاتهای بدر و خیبر و شهیدان باکری و همت با اشاره به اینکه شعار انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی بوده است، گفت: در طول 43 سال گذشته کارهای بزرگی در حوزه ادبیات و به ویژه ادبیات انقلاب اسلامی انجام شده است که لازم است در این راستا به دو مقوله «عزت ملی» و «اقتدار ملی» توجه بیشتری شود.
وی افزود: اقتدار ملی فقط شامل اقتدار نظامی نیست بلکه در همه حوزهها به ویژه اقتصادی، علمی و فرهنگی باید مقتدر شویم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه دفاع مقدس، رهبری امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و مردم مهمترین عناصر در موضوع عزت ملی هستند خاطر نشان کرد: یکی از ابعاد جهاد تبیین در کتاب نمود پیدا میکند به ویژه شعر و داستان که از مهمترین ارکان ادبیات ایرانی اسلامی است و نویسندگان میتوانند با قلم خود توانمندها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را در کتابها تبیین کنند.
سردار کارگر در بخش دیگری از سخنان خود به مظلومیت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: سند مظلومیت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در دست نویسندگان شهیر انقلابی است و اگر نویسندگان در تبیین حقایق و فتنه انگیزیهای تاریخی علیه ملت ایران وارد عمل شوند، بیشترین اثرگذاری را بر نسلهای جوان و نوجوان کشور خواهند داشت.
وی در پایان با تأکید بر اینکه دشمنان اسلام تبلیغات منفی زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند و به دنبال کمرنگ کردن نقش جمهوری اسلامی و اشاعه فرهنگ مقاومتی آن به دیگر سرزمینهای اسلامی هستند، بیان داشت: نویسندگان نقش مهمی در خنثی کردن نقشههای شوم دشمن دارند و میتوانند با قلم شان سنگینترین ضربات را بر پیکره پوشالی دشمنان اسلام و انقلاب وارد سازند.
اسامی برگزیدگان بهترین کتابهای نوزدهمین دوره جشنواره دفاع مقدس به شرح زیر است:
کتاب «بیرمزگان» به قلم اسماعیل محمدپور انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس. پژوهش ادبی
پژوهش نظامی سیاسی، کتاب «مراکز خوزستان در جنگ» به قلم بهادر قیم انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس.
هیأت داوران این دوره از جشنواره در بخش پژوهش فرهنگی اجتماعی از آثار ارسال شده، هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.
حوزه ترجمه
کتاب «خاطرات ارتشبد نزار عبدالکریم فیصل خزرجی» رئیس ستاد مشترک ارتش عراق در دوران صدام، نوشته فیصل عبدالنزار عبدالکریم؛ مترجم: محمدنبی ابراهیم انتشارات آتشبار.
توطئه داخلی
هیأت داروان در بخش توطئه داخلی، کتاب «فرزند کردستان خاطرات حجتالاسلام نورالدین حیدری»، نوشته محمدعلی صدر شیرازی، انتشارات سوره مهر را حائز تقدیر در دو بخش (نویسنده اصلی) و (خانواده راوی) دانستند.
بخش خاطرات
هیأت داروان در بخش خاطرات، کتابهای «قرارگاه سری نصرت؛ خاطرات عباس هواشمی» به قلم عباس هواشمی، انتشارات سوره مهر و «فرکانس 1160؛ اینجا آبادان، صدای مقاومت و ایستادگیهنا عبادان، صوت الصمود و التصدیر» نوشته فضلالله صابری، انتشارات سوره مهر را شایسته تقدیر معرفی کردند.
بخش داستان و رمان
هیأت داروان در بخش داستان - رمان، کتابهای «انارستان» به قلم حسین شیردل، انتشارات شهید کاظمی و «کتیبه ژنرال»(جلد1: قصرالدشت)، «کتیبه ژنرال» (جلد2: قمخانه)، نوشته اکبر صحرایی، انتشارات شهید کاظمی را شایته تقدیر معرفی کردند.
زندگینامه داستانی
در این بخش کتاب «فهمیه: زندگینامه داستانی فهیمه محبی»، به قلم نفیسه ثبات، انتشارات روایت فتح به عنوان تنها اثر برگزیده انتخاب شد.
شعر و نثر ادبی
در این بخش کتابهای «بر بال قنقوس: شعر انقلاب و دفاع مقدس»، نوشته رضا اسماعیلی، انتشارات موزه دفاع مقدس و «سنگ و فلاخل: مجموعه شعر» نوشته، محمدحسین انصارینژاد، انتشارات خط مقدم برگزیده شدند.
کودک و نوجوان
کتابهای «جزیره آفتابگردان»، به قلم مرضیه جوکار، و «پل جغاتو»، به قلم مجید محمودی، هر دو از انتشارات بهنشربه عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.
مدافعان حرم
کتاب «برایم حافظ بگیر: مجموعه خاطرات سردار مدافع حرم سردار حاج شعبان نصیری» نوشته زینب سوداچی از انتشارات شهید کاظمی به عنوان تنها اثر برگزیده معرفی شد.
مدیریت هنری
هیأت داوران در این بخش چهار کتاب «ایام» به قلم رسول خسروبیگی از انتشارات راه یار، «مجموعه کتاب روایت عشق» به قلم مجتبی صالحی از انتشارات سوره سبز، «افسانه آشتی» به قلم علی میری از انتشارات جمکران و «زیر نور مهتاب» به قلم حمید اقدسی از انتشارات سوره مهر را به عنوان برگزیدگان انتخاب و معرفی کردند.
مستند
در این بخش کتابهای «یادداشتهای یک غواص: یادداشتهای هنرمند شهید محمدعلی معصومیان در جنگ ایران و عراق» نوشته مصیب معصومیان از انتشارات شهید کاظمی و «همنفس: سرگذشتنامه فرمانده لشکر محمد رسولالله سردار شهید سعید مهتدی جعفری 1337-1384» نوشته سیدحسن شکری از انتشارات 27 بعثت، شایسته تقدیر شدند.
مقاومت بینالملل اسلامی
هیأت داروان در این سه عنوان کتاب را شایسته تقدیر معرفی کردند که عبارتند از: «ناگفتههای جنگ 33 روزه» به قلم ضیاءالدین تبراییان از انتشارات زمزم هدایت، «ناگفتههای جنگ33 روزه» به قلم علی حسن خلیل از انتشارات زمزم هدایت و «پژوهشی تطبیقی در فقه مقاومت» به قلم محمدمهدی آصفی از انتشارات زمزم هدایت.
هنرهای تجسمی
«عکاسان جنگ ایران و عراق 1367-1359» نوشته ساسان مؤیدی از انتشارات انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس.
در حوزه هنرهای نمایشی هیأت داوران هیچ اثری را به عنوان شایسته تقدیر انتخاب نکردند.
در این بخش «فرهنگ توصیفی اعلام شهدای استان مرکزی» نوشته عبدالرضا ملکی از انتشارات ستارگان سرزمین آفتاب، یک نوبت برای تقدیر از ناشر و نوبت دوم برای تقدیر از نویسنده به عنوان اثر شایسته معرفی شد.
تاریخ شفاهی
در این بخش کتاب «تاریخ شفاهی علی اسحاقی (جنگ الکترونیک)» به قلم یدالله ایزدی از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، یک نوبت برای تقدیر از راوی و نوبت دوم برای تقدیر از مصاحبهکننده به عنوان اثر شایسته معرفی شد.
انتهای پیام /