معرفی چهره های ایرانی جشنواره جهانی فجر
در جشنواره جهانی فجر فاطمه معتمدآریا، شهرام مکری، مستانه مهاجر، مرتضی فرشباف، امید روحانی، فرهاد توحیدی به عنوان داور و کیانوش عیاری، مجید مجیدی و نرگس آبیار با برپایی مسترکلاس حضور خواهند داشت.
به گزارش ایسنا، محمد مهدی عسگرپور صبح دوشنبه، سوم خردادماه و در فاصله دو روز مانده به شروع سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در دومین نشست مجازی خود فیلمهای ایرانی و خارجی جشنواره در دو بخش رقابتی سینمای سعادت (15 فیلم) و جلوهگاه شرق (12 فیلم) و نیز بخشهای مستند زیرذرهبین، شاخههای زیتون، جشنواره جشنوارهها، سینمای دانمارک، نمایشهای ویژه، کلاسیکهای مرمت شده را معرفی کرد.
براین اساس در بخش سینمای سعادت، فیلمهای «حافظ برادر» از ترکیه، «کوهستان جادویی» از هلند، «گذار» از ژاپن، «اگر باد بایستد» از ارمنستان، «عوامل انسانی» از آلمان، «هلن» از فنلاند، «نور طبیعی» از مجارستان، «ما اینجاییم ما نزدیکیم» از اوکراین، «معجزه» از کره جنوبی، «بنبست» از اسلوونی، «جزیره دروغ» از اسپانیا، «بهداشت اجتماعی» از کانادا، با سه فیلم از ایران شامل «میجر»، «شهربانو» و «گیسوم» رقابت خواهند کرد.
در بخش جلوهگاه شرق هم فیلمهای «200 متر» از اردن، «سگها دیشب نخوابیدند» از افغانستان، «انیما» از چین، «در سایه» از ترکیه، «در کنار دریا» از ژاپن، «به زیر آسمان و زمین» از فرانسه، «من به آتش نمیزنم» از کره جنوبی، «جادهای به بهشت» از قرقیزستان، «سلما» از عمان و سه فیلم ایرانی «سیارک»، «صحنه زنی» و «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» به رقابت میپردازند.
در بخش مستند زیره ذرهبین که همواره قابل توجه مستندسازان بوده است، سعی شده مستندهای خوبی جمع شود. «شهر فلینی» از ایتالیا، «استعداد» از ایتالیا، «حقایقی درباره زندگی شیرین» از ایتالیا، «واپسین و نخستین انسانها» از ایسلند، «خطای کوچک در ماتریس» از آمریکا، «شنا تا به آنجا که آبی میشود دریا» از چین، «شهامت» از آلمان و سه مستند ایرانی «روزگار بلور»، «ایساتیس» و «زمزمههای گمشده در دوردست» در این بخش حضور دارند.
عسگرپور در نشست خود با اشاره به بخش فیلمهای مرمت شده و تلاش فیلمخانه ملی ایران و نیز ارتباط با کشورهای دیگر گفت: امسال از روسیه، امریکا، فرانسه و سوییس هم فیلمهای مرمت شده خواهیم داشت. از ایران «بدوک» مجید مجیدی، «آنسوی آتش» کیانوش عیاری، «دختر لر» اولین فیلم ناطق سینمای ایران و «سفر سنگ» مسعود کیمیایی، «ایران پرشیای جدید» به عنوان اولین فیلم رنگی در سال 1327 در ایران به نمایش درآمده که تصاویر نابی از شهرهای ایران در آن وجود دارد که در این بخش نمایش داده میشوند.
در این دوره هفت کارگاه بینالمللی و 14 کارگاه با فیلمسازان صاحبنام داخلی برپا خواهد شد.
کیانوش عیاری، رضا میرکریمی، نرگس آبیار، محمود کلاری، جواد طوسی، مجید مجیدی، فردین خلعتبری، مصطفی احمدی، کامیار محسنین، شهرام مکری، مجید برزگر، تورج اصلانی و رضا کیانیان برگزار کنندههای کارگاههای ایرانی هستند.
ادامه دارد