ملایر 21 درصد از مجموع گردشگران نوروزی استان همدان را به خود اختصاص داد
همدان - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: 162 هزار و 760 گردشگر نوروزی از جاذبههای تاریخی، طبیعی و تفریحی این شهرستان دیدن کردند که در مجموع ملایر 21 درصد از سهم گردشگری (آمار مسافران) استان همدان در نوروز امسال را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایرنا؛ ابراهیم جلیلی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بوستان سیفیه، مورزه لطفعلیان، مینیوُرلد، بام ملایر، ارگ نوشیجان، پارک کوثر و کوهسار، بازار سنتی، سد کلان و روستاهای هدف گردشگری از جمله اماکن گردشگری با بیشترین آمار بازدیدکننده این شهرستان هستند.
وی افزود: مجموعه گردشگری مینیوُرلد، بام ملایر، بوستان سیفیه، دریاچه کوثر و پارک کوهسار با 94 هزار و 824 نفر رتبه نخست بازدید کنندگان نوروزی را به خود اختصاص دادند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: جاذبههای طبیعی با 26 هزار و 620 نفر، اماکن تفریحی همچون سد کلان با 22 هزار و 825 نفر و اماکن تاریخی با 18 هزار و 491 نفر به ترتیب در رتبههای دوم تا چهارم بازدید کنندگان نوروزی قرار گرفتند.
به گفته جلیلی، از 25 اسفند سال قبل تا 13 فروردین جاری 11 هزار و 573 نفر در مراکز اقامتی شهرستان ملایر شامل هتل، متل، مهمانپذیر، خانه مسافر، اقامتگاههای بومگردی، هتل آپارتمان، مراکز اسکان آموزش و پرورش و مراکز اسکان ادارات و خوابگاههای دانشجویی اقامت کردند.
وی گفت: مراکز اسکان آموزش و پرورش با یکهزار و 885 نفر و خانه مسافرها با یکهزار و 682 نفر بیشترین حجم اقامتهای نوروزی را دارند و سه هزار و 953 نفر نیز در این شهرستان اقامت موقت داشتند.
دبیر اجرایی ستاد خدمات سفر شهرستان ملایر افزود: در این مدت 45 مورد بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و تاسیسات گردشگری و بیش از 200 مورد بازرسی مشترک از رستورانهای و مجتمعهای رفاهی بینراهی و دیگر اماکن شهرستان انجام شد که حتی یک فقره شکایت نیز از خدمات ارایه شده، نداشتیم.
جلیلی با اشاره به اینکه ستاد خدمات سفر این شهرستان 62 مصوبه به همراه داشت، گفت: پس از 2 سال وقفه در سفرهای نوروزی، با کاهش محدودیتها و اجرای طرح واکسیناسیون گسترده، امسال نوروزی متفاوت با خدماتدهی مطلوب داشتیم که سطح رضایتمندی بالایی از مسافران و گردشگران ثبت شد.
وی درباره اجرای برنامههای فرهنگی ویژه نوروز نیز اظهار داشت: امسال از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامههای فرهنگی در 2 قالب روتین و نوروزگاه تدوین شد که طبق روال هر سال با حضور فرماندار ملایر از مسافران ورودی به این شهرستان با اهدای سوغات و صنایع دستی استقبال شد.
به گفته وی، طبق اعلام مدیر ایستگاه راهآهن ملایر، در ایام نوروز سه هزار و 90 مسافر وارد شهرستان و 2 هزار و 284 مسافر نوروزی از ملایر به مقصد مشهد مقدس، تهران، کرمانشاه و سمنان سفر کردند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: در قالب نوروزگاه تمام تلاش ما بر این بود تا برندهای کسب شده در ملایر در سطح ملی و جهانی و آثار تاریخی، جاذبههای طبیعی و گردشگری، آداب و رسوم محلی این شهرستان را معرفی کنیم.
جلیلی برگزاری جشنواره آش در اقامتگاه بومگردی سامن، جشنواره فرش ازندریان، جشنواره دره جوزان در روستای ازناوله به عنوان دروازه ورود به دره جهانی جوزان، جشنواره بازیهای بومی و محلی در روستای علیآباد دمق، ورزش باستانی در زورخانه دکتر بابک و گشت سواره در ارگ باستانی نوشیجان را در راستای معرفی برندها و آثار و اماکن این شهرستان عنوان کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته پنج برند ملایر همچون آش بادمجان، آش ترش، فرش ازندریان، شیره ترخینه، حلوا مغزی در فهرست آثار ناملموس و مرواربافی در فهرست صنایع دستی کشور به ثبت رسید.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه تاکنون 13 برند این شهرستان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است، تاکید کرد: هدف اصلی ما در اجرای برنامههای فرهنگی در قالب نوروزگاه، معرفی آثار تاریخی و اماکن گردشگری، آداب و رسوم محلی، رونق اقتصادی، ایجاد شور و نشاط، ایجاد اشتغال پایدار، جذب سرمایهگذار و شناسایی برندها برای ثبت ملی است.
به گزارش ایرنا؛ تاکنون بیش از 340 اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان ملایر شناسایی شده که بیش از 200 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.