ملی مس دارای سرمایه40هزار میلیارد تومانی شد
اطمینان خاطر از وجود ماده اولیه، وجود بازار مصرف، داشتن دانش توسعه، کیفیت بالای محصولات، وجود منابع مالی، داشتن حداقل ریسکهای بنیادی و سرمایهگذاری منطبق بر الگوی عرضه و تقاضای جهانی، تغییر چهره انرژی دنیا از سوختهای فسیلی به انرژی های تجدیدپذیر و انرژی الکتریکی همه و همه شاخصهای اقتصادی هستند که بنگاههای معدنی مس در دنیا برای سرمایهگذاری و تولید بیشتر در این صنعت ویژه در نظر میگیرند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از گروه شرکتهای دنیایاقتصاد؛ در همین راستا مجمع عمومی فوقالعاده شرکت ملی صنایع مس ایران با هدف دستور کار افزایش سرمایه از 20هزار به 40هزار میلیارد تومان و تامین مالی بخش بزرگی از طرحهای توسعه معدنی مس در کشور برگزار شد. در این مراسم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به تشریح عوامل و دلایل بنیادی برای افزایش سرمایه و سرمایهگذاری روی طرحهای توسعه برای سهامداران پرداخت. در نهایت و با رای سهامداران شرکت ملی صنایع مس ایران افزایش 100 درصدی سرمایه «فملی» بهعنوان بزرگترین افزایش سرمایه تاریخ بورس از محل سود انباشته به تصویب رسید تا نماد فملی صاحب سرمایه 40هزار میلیارد تومانی شود. «اردشیر سعدمحمدی» در مجمع عمومی فوقالعاده با تشریح دلایل بنیادی برای افزایش سرمایه گفت: این صنعت بزرگ با توجه به طرحهای توسعه در دست اجرا و رشد ذخایر معدنی دستیابی به درآمد 5/ 5میلیارد دلاری را تا 4 سال آینده هدفگذاری کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ابتدای مجمع با اشاره به شرایط جهانی تولید در حوزه صنعت مس گفت: بر پایه تحلیل موسسه ICSG از وضعیت تولید و مصرف مس دنیا در 7 ماهه سال 2021، مس محتوی معدنی 6/ 3درصد در 7 ماه اضافه تولید داشته است، این رقم در کنسانتره مس 5/ 5درصد، اما در کاتد روش لیچینگ 3/ 4- درصد است.
سعدمحمدی به دلیل این امر اشاره کرد و افزود: میزان خاکهای اکسیدی دنیا تقریبا در حال کاهش است و این روند کاهشی در کشورهای متفاوت که بررسی کردیم؛ قابل رصد و ارزیابی است. در مجموع در دنیا با توجه به قیمتها و کاهش میزان عیار معادن و افزایش میزان تقاضا، روند تولید مثبت است و به همین دلیل هم قیمتهای مس فزونی پیدا کرده و افزایش مناسبی را شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: در سال 2030 یعنی کمتر از 9 سال آینده چین بهعنوان رتبه نخست در دنیا در اقتصاد جایگزین آمریکا خواهد شد. ژاپن رتبه سوم شد که در سال 2030 به رتبه چهارم تنزل پیدا میکند و هندوستان رتبه سوم را به دست خواهد آورد. این بیانگر رفتار اقتصادی است که تا سال 2050 برای دنیا شکل خواهد گرفت و شاید یکی از جذابترین نقاطی که بتوان به آن توجه کرد؛ اندونزی است که در سال 2050 رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص میدهد. این نگرش از آن لحاظ قابل ارزیابی است که بتوانیم روند توسعه را در کشورهای در حالتوسعه و گرفتن جایگاه بینالمللی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر اساس نمودار به تاثیرپذیری اقتصاد جهانی از کووید -19 اشاره کرد و با بیان اینکه موقعیت کشورها طی سالهای2021 تا 2025 با رنگهای متفاوت نشان داده شده، گفت: هندوستان بیشترین ضرر را در این سالها خواهد داشت و بیش از 15درصد از اقتصادش منفی خواهد بود. دومین کشور اندونزی است که به رنگ بنفش نشان داده شده است. سرانجام برزیل، اروپای غربی، روسیه، آمریکای شمالی و در نهایت چین قرار دارند.
سعدمحمدی گفت: تا سالهای 2030 و 2035 ما همچنان شاهد تاثیر کووید -19 خواهیم بود که نشاندهنده این است که کووید به این زودیها از مجموعه زندگی بشریت خارج نمیشود. البته تاثیر آن در حال کنترل است و تاثیر منفی آن بهشدت کاهش پیدا میکند تا جایی که دیگر تقریبا از بین میرود.
*س_ روند افزایشی قیمت مس خبری خوب برای سهامداران_س*مدیرعامل فملی با بیان اینکه یکی از نکاتی که توسط سهامداران سوال میشود این است که «اگر قرار است افزایش سرمایه دهید آینده قیمتی مس چه روندی را دنبال میکند؟» افزود: متوسط قیمتی که موسسات بزرگ دنیا که در پیشبینی قیمتها نظریه دارند به استناد معادلات ریاضی مثل CRU، IMF، WORLD BANK و GOLDMAN SACHS و... برای سال 2021 پیشبینی کردهاند 9318 دلار است. به گفته سعدمحمدی، میانگین واقعی سالانه 2021 برابر با 9188 دلار بر هر تن است که 49درصد بیشتر از میانگین سال 2020 است. وی ادامه داد: برای سال 2022 به دلیل اینکه 138 هزار تن تقاضا بیشتر از تولید خواهد بود؛ قیمت افزایش پیدا خواهد کرد و به 9913 دلار خواهد رسید و برای سال 2023 به 10405 دلار میرسد و در سال 2024 به دلیل اینکه یکسری از پروژهها در دنیا وارد مدار تولید خواهد شد؛ به 9686 دلار رسیده و دوباره در سال 2025 به 10062 دلار خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: میزان جمعیت جهان تقریبا در سال 2035 افزون بر 8میلیارد و 500 میلیون نفر خواهد شد و مصرف سرانه از 2/ 3 کیلوگرم فعلی به 2/ 4 کیلوگرم میرسد. در خصوص تقاضای مس برای خودروهای برقی تا سال 2050 بیش از 50درصد خودروهای دنیا ظرف 30 سال آینده برقی خواهند شد. این موارد همه بیانگر افزایش تقاضاست.
مدیرعامل شرکت مس افزود: با توجه به روندی که در سرمایهگذاریهای دنیا اتفاق میافتد؛ قیمت مس بین 9500 تا 10 هزار دلار قرار میگیرد؛ این انگیزهای برای سهامداران خواهد بود که سرمایهگذاری در بخش مس قطعا یک سرمایهگذاری سودده، اقتصادی و کاملا قابل توجیه است.
*س_ جزو 10 شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار میگیریم_س*مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه به وضعیت تولید مس تصفیهشده در آسیا اشاره کرد و گفت: در سال 2020 سه کشور برتر همچنان چین، شیلی و ژاپن با 23 هزار و 315 تن تولید بودند و پیشبینی میشود در سال 2025 این سه کشور با 25هزار و 342 تن کشورهای برتر تولیدکننده مس تصفیهشده باشند.
سعدمحمدی اظهار کرد: در سال 2021 میزان تولید افزون بر 24500میلیون تن شده که حدود 20 میلیون و 500 هزار تن از تولید ناشی از تولیدات معدنی است و نزدیک به 4 میلیون تن از قراضهها در دنیا تولید میشود که مجموع آن مورد مصرف بینالمللی قرار میگیرد.
وی به میزان مصرف مس پالایششده در آسیا اشاره کرد و گفت: هماکنون سه کشور چین، ژاپن و کرهجنوبی برترین کشورها در مصرف مس پالایش شده هستند و پیشبینی میشود در سال 2025 هند جایگزین کرهجنوبی خواهد شد. همچنین چین، آمریکا و آلمان سه کشور هستند که مصرف مس بالایی دارند و در سال 2025 همچنان مصرف بالایی خواهند داشت. چین بیش از 53درصد مصرف مس دنیا را داراست و این سهم در سال 2025 به 5/ 51درصد کاهش پیدا میکند، اما میزان مصرف از 12میلیون و 200 هزار تن به 13میلیون و 352 هزار تن ارتقا پیدا میکند.
وی اظهار کرد: در مصرف مس پالایش شده ایران رتبه 13 را در آسیا و رتبه 24 را در دنیا دارد. با سرمایهگذاریهایی که انجام شده، جایگاه ما در حال تغییر است. هدف ما این است که در این سرمایهگذاریها جزو 10 شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار بگیریم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص تولیدات معدنی مس گفت: در مس محتوی رتبه 15 دنیا و رتبه 4 در آسیا را داریم. در تولید آند رتبه 12 دنیا و رتبه 5 آسیا و در تولیدات پالایششده مس رتبه 19 دنیا و رتبه 7 آسیا را داریم و امیدواریم در سرمایهگذاریهایی که انجام میشود، این رتبهها به زیر 10 کاهش پیدا کند.
*س_ دنیا در حوزه توسعه صنعت مس چه کار میکند؟_س*مدیرعامل شرکت مس با طرح این نکته که قطعا سهامداران خواهند پرسید «دنیا در حوزه توسعه صنعت مس چه کار میکند؟» و «آیا دنیا هم همین مسیر را طی میکند یا خیر؟» افزود: در آمریکا 113 هزار تن مس محتوی در سال 2025 شکل میگیرد. در آمریکایجنوبی و مرکزی از جمله شیلی، پرو و برزیل مجموعا 644 هزار تن در پروژههایی که سرمایهگذاری میکنند؛ مس محتوی معدنی به تولیدات جهانی اضافه خواهد شد. در آسیا 591 هزار تن مس محتوی معدنی است که در چین، هند و ایران قرار دارند.
سعدمحمدی با اشاره به گزارشهای بینالمللی و حضور ایران در این گزارشها افزود: در آسیا 591 هزار تن به مس محتوی تا سال 2026 اضافه خواهد شد که سهم ایران در فاز نخست آن 295 هزار تن مس محتوی است. در قاره اقیانوسیه 65 هزار تن به ظرفیت مس محتوی اضافه خواهد شد. در اروپا 561 هزار تن و آفریقا 87 هزار تن اضافه خواهد شد.
وی اضافه کرد: نزدیک به 295 هزار تن از این 2 میلیون و 100 تن را ایران برعهده میگیرد و جایگزین قسمتی از این بازارهای بینالمللی میشویم.
*س_ آیا ظرفیت معدنی برای سرمایهگذاری داریم؟_س*مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه ممکن است این سوال برای یک سهامدار مطرح شود که «آیا هماینک که میخواهید افزایش سرمایه دهید؛ از ذخیره کافی هم برخوردارید؟» «آیا ماده اولیه برای این حجم از سرمایهگذاری در دسترس دارید؟»، ادامه داد: با توجه به تخصص و توان و شایستگی که همکاران ما در شرکت ملی صنایع مس ایران در این مدت به کار بردند؛ ما ذخایر خود را بهطور چشمگیری افزایش دادیم.
سعدمحمدی افزود: تقریبا چند سال گذشته ذخایر ایران حدود 30 میلیون تن مس خالص بود، هماکنون در جدول مس خالص ما به 42 میلیون تن رسیده است. در واقع 8/ 4درصد از ذخایر جهان مربوط به ایران است و رتبه هفتم را داریم. میزان ذخایر مس دنیا طی چند سال گذشته 850 میلیون تن مس خالص بود که الان این میزان ذخیره دنیا با اکتشافات انجامشده به 870 میلیون تن مس محتوی خالص ارتقا پیدا کرده است.
*س_ «سریدون»؛ معدنی در کلاس جهانی_س*مدیرعامل فملی به اقدامات سال 98 تا 6 ماهه سال 1400 در خصوص اکتشافات پرداخت و گفت: خوشحالم بگویم که با کشف معدن جدید «سریدون» توسط همکاران شرکت مس ذخیرهای که تا الان به آن رسیدهایم بیش از 2میلیارد تن با عیار 47/ 0 درصد متوسط است که این ذخیره ارتقا پیدا کرده است و بهشدت بالاتر میرود.
سعدمحمدی اظهار کرد: این افتخار بزرگی است و ما یک معدن بسیار بزرگ در اندازههای مس سرچشمه پیدا کردهایم و روی آن کار میکنیم و قطعا سرمایهگذاری اتفاق میافتد.
سعدمحمدی ادامه داد: در مس سونگون 263 میلیون تن با عیار 62/ 0 درصد و در اکتشاف جدید غرب معدن سونگون نزدیک یک میلیارد تن اکتشاف جدید با عیار 6/ 0 درصد داشتیم. غرب میدوک در حال حاضر بیش از 400 میلیون با عیار 68/ 0 درصد اکتشاف شده است. مجموعه این موارد که به قطعیت رسیدیم بیش از 4 میلیارد و 200 میلیون تن ذخیره جدید با عیار 53/ 0 یعنی 20 میلیون تن مس محتوی خالص است و این اکتشافات ادامه دارد.
وی گفت: هفته گذشته منطقه جدیدی را به غیر از این موارد پیدا کردیم که در حال بررسی هستیم. این منطقه بسیار مستعد است و از لحاظ ذخیره خبرهای خوبی برای اکتشافات خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: میزان ارزش برجای ذخایری که در حال انجام است؛ بسیار زیاد است که اگر به عدد و رقم تبدیل کنیم؛ ارزش داراییهای مس بهشدت افزایش مییابد و بیانگر این نکته است که مس یک شرکت ارزشمند به لحاظ تکیهگاه سرمایهگذاری است.
سعدمحمدی در توضیح دلایل وجود شاخصهای بسیار خوب اقتصادی برای سرمایهگذاری در صنعت مس ایران گفت: داشتن ظرفیت معدنی و اطمینان خاطر از داشتن مواد اولیه مهمترین آیتم است و با عنایت به ذخایر جدید مواد اولیه برای بیش از 100 سال موجود است. بنابراین سرمایهگذاری برای تبدیل این ظرفیت بالقوه به درآمد بالفعل وظیفه قطعی عملیاتی این شرکت است؛ بنابراین دلیل افزایش سرمایه کاملا واضح است.
*س_ رشد 4 برابری ذخایر معدنی شرکت ملی مس_س*مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران درخصوص منابع و ذخایر زمینشناسی معادن فعال و تازه کشف شده گفت: در سال 91 حدود 2 میلیارد و 436 میلیون تن منابع و ذخایر داشتیم که در پایان 6 ماهه 1400 به حدود 9 میلیارد و 12 میلیون تن رسیده است.
وی یادآور شد: این منابع در سال گذشته 5/ 7 میلیارد تن بود امسال 9 میلیارد تن مطرح میشود تمام اینها با عیار حد 2/ 0 درصد ارزیابی شده است، الان دنیا عیار حد اقتصادیاش 11/ 0 درصد است؛ یعنی اگر عیار حد را روی 11/ 0 قرار دهیم ذخایر ما به طور چشمگیری فزونی پیدا میکند.
*س_ 90هزار متر حفاری اکتشافی در 8 ماه_س*سعدمحمدی افزود: درخصوص کارهای اکتشافی در سیستم به تفکیک و در استانهای مختلف کارهایی انجام شده است. برای نمونه در ماهور، اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان، آذربایجان، کرمان و نقاط مختلف این اتفاق در حال شکلگیری است. یکی از شاخصههای اکتشاف، حفاری است. حفاری طی دو، سه سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. سال 98 حدود 70 هزار متر بوده و سال 99 به 100 هزار متر رسیده و امسال به 150 هزار متر میرسد که الان از 90 هزار متر عبور کردهایم و این نشاندهنده این است که ما به اکتشاف بها میدهیم.
وی گفت: در سال 2020 استرالیا 11 میلیون متر کار حفاری عمقی برای شناسایی ظرفیتهای معدنی انجام داده است. ما تقریبا در یک دوره 60 ساله در کل 5/ 7 میلیون متر کار اکتشاف انجام دادهایم و نیازمندیم که در حوزه اکتشاف سرمایهگذاری کنیم. برای اینکه ارزشافزوده و ایجاد اشتغال را فراهم کنیم؛ 15 دستگاه حفاری جدید خریداری کردیم که دو دستگاه ظرف ماه آینده به ایران میآید و چهار دستگاه تا شب عید وارد کشور میشود و تا فروردین سال آینده 15 دستگاه به ایران وارد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: تکنیک و تجهیزات جدید را در کشور به کار میبریم. همکارانمان در شرکت مس با آخرین دستاوردهای علمی دنیا این اکتشافات را انجام میدهند و نتیجه آن هم خروجیای است که میبینید. ما با استفاده از ماهوارهها و نرمافزارهای جدید و آخرین دستاوردهای معدنی به لحاظ نرمافزاری کار میکنیم. سیستم هوشمند ابرالکترونیکی در دستور کار عملیات اکتشافی ما قرار دارد و بهعنوان یک سیستم پیشرو از نظر علمی بینالمللی مسیری را طی میکنیم تا ذخایر جدید معدنی را به کشور تقدیم کنیم.
*س_ تولید 191 هزار تن کاتد در 8 ماه_س*سعدمحمدی به عملکرد سال 1400 پرداخت و گفت: در کل استخراج نسبت به برنامه 8 درصد رشد داریم. در سنگ سولفوری و برداشت ماده معدنی 3 درصد رشد و در کنسانتره مس با 819 هزار تن تولید 5درصد رشد داریم. در مس محتوی کنسانتره نیز با 191هزار و 563 تن 4درصد رشد را به ثبت رساندیم. وی افزود: در آند تولیدی با 237 هزار تن 7درصد رشد و در مس محتوی 4درصد رشد داشتهایم و تا پایان ماه آبان با 191هزار و 785 تن، 5درصد رشد داریم. سال گذشته همین موقع ما 183 هزار تن تولید داشتیم که امسال به 191هزار تن افزایش یافته است، ضمن اینکه این نکته را نباید فراموش کرد که ماههای تیر و مرداد فشار زیادی روی شبکه برق کشور بهدلیل افزایش دمای بیسابقه وجود داشت. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: میتوانید جاهای دیگر را هم ارزیابی کنید. باوجود این موضوع و مشکلات برق، تولیدمان حدود 5درصد جلوتر است و مسیر خوبی را واقعا داریم طی میکنیم و وظیفه خود میدانم که از تکتک کارکنان و مدیران کمال تشکر را داشته باشم که در این شرایط کار را جلو میبرند.
وی گفت: در تمام این موارد مس توانسته رکوردهای خود را بشکند. آخرین رکوردمان در تغلیظ سرچشمه در سال 99 بوده است که در سال 1400 رکورد آن را شکستهایم. در تغلیظ میدوک آخرین رکورد مربوط به سال 97 بود که در سال 1400 با 104 هزار و 851 تن رکورد شکسته شده است. در آند تولیدی رکورد سال 99 با 79 هزار تن بوده که الان به 83 هزار تن رسیده و رکورد شکسته شده است. امسال در مجموعه آند تولیدی از 235 هزار تن در سال 99 به 237 هزار تن رسیدیم و در 8ماهه رکورد زدیم. کاتد تولیدی در سال 99 حدود 64 هزار و 14 تن در پالایش خاتونآباد بود که به 65 هزار تن رسیدیم و رکورد زده شده است.
سعدمحمدی با بیان اینکه در کل شرکت نیز مجموعا باز هم رکورد زده شده ادامه داد: تولید در پالایشگاه سرچشمه 359 تن در سال 93 بوده که با 363 تن رکورد زده شده است. در پالایشگاه خاتونآباد درخصوص لجن الکترولیز و لجن آندی از 203 تن در سال 99 به211 تن رسیدهایم و در کل شرکت هم با 574 هزار تن رکورد زده شده است. این موارد همگی بهرغم قطعی برق است.
*س_ رشد 112درصدی در فروش با ثبت 50 هزار میلیاردتومان درآمد_س*مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه در فروش خوشحالم بگویم که واقعا امسال شرایط بسیار خوبی را دنبال میکنیم، گفت: ما سال گذشته با توجه به اینکه رکورد بسیار خوبی داشتیم 42هزار میلیارد تومان فروش داشتیم و آخرین عدد منتشر شده در کدال در 7 ماهه 40هزار و 400 میلیارد تومان بود. در 8 ماهه که در این لحظه آمار آن روی کدال نرفته است آنچه اتفاق افتاده بیش از 47هزار میلیارد تومان است. این عدد رشد چشمگیری داشته و ما در 8 ماهه از کل سال گذشته جلو زدیم.
سعدمحمدی اضافه کرد: 4 ماه دیگر تا پایان سال داریم و امسال رکورد بسیار خوبی را به ثبت خواهیم رساند. در همه سطوح چه شرایط خارجی و چه شرایط داخلی از لحاظ تناژی، ریالی و ارزی عبور کردیم و سیستم وظیفه خود را در این بخش هم به خوبی انجام داده است.
وی به تناژ فروش اشاره کرد و گفت: ما در پایان آبان بیش از 202 هزار و 562 تن فروش را به ثبت رساندیم که این یک رکورد است و تا پایان سال این رکورد خوب را به جا میگذاریم. آخرین رکورد مربوط به سال 99 بود با 272 هزار تن که امسال از این رقم به امید خدا و تلاش کارکنان عبور خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: ارزش فروش محصولات شرکت مس که طبق برنامهای که به کدال دادیم در سال 99 حدود 42هزار میلیارد تومان بود که در کدال اعلام کردیم 64 هزار میلیارد تومان و فکر میکنم با توجه به شرایط اوضاع بهتری خواهیم داشت.
وی به مقایسه سود و زیان شرکت مس با شرکتهای مختلف پرداخت و افزود: این بررسی نشان میدهد خوشبختانه مس از یک روند قابل قبول رفتاری به لحاظ عملیاتی در همه بخشها جایگاه خود را نشان داده است.
*س_ ورود 340 هزار تن کنسانتره جدید به چرخه تولید در سه ماه اول 1401_س*سعدمحمدی به توسعههای شرکت مس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در فاز اول بیش از 3 میلیارد و 500 میلیون یورو به اضافه 45هزار میلیارد تومان که تقریبا نزدیک به 150هزار میلیارد تومان میشود برنامهریزی کردیم که بتوانیم توسعههایمان را شکل دهیم، اما آنچه در معاونت توسعه ارزیابی کردیم که بتوانیم در همه زمینههای رشد را بالا ببریم مبلغی نزدیک به 13میلیارد دلار است. شرکت مس با توجه به ظرفیتهایی که دارد، امیدوار است که بتواند طرحهای توسعه جدید و بزرگی را برنامهریزی کند و برای توسعهها بتواند شرایط مساعدی داشته باشد. وی افزود: در سهماه ابتدایی سال 1401 معدن و کارخانه درآلو افتتاح شده همچنین در نیمه نخست سال 1401 معدن و کارخانه کنسانتره درهزار افتتاح میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: فلوتاسیون سرچشمه (تولید کنسانتره از سربارههای مس) برای نخستینبار در کشور اتفاق میافتد و 50 سال از عمر مس میگذرد و سربارهها روی زمین مانده است و هیچ اتفاقی نیفتاده بود، هماکنون برای نخستینبار میخواهیم سربارهها را به کنسانتره تبدیل کنیم که سودآوری بالایی بهدلیل نداشتن هزینه حملونقل و باطلهبرداری و خاکبرداری دارد. این طرح افتخار بزرگی برای شرکت مس خواهد بود.
سعدمحمدی افزود: همانگونه که روی کدال رفته است؛ برای آذربایجان طرح کاتد قطعی و نهایی و قرارداد آن امضا و ابلاغ شد. قرارداد فاز 3 کنسانتره سونگون با 150 هزار تن امضا و ابلاغ شد که انشاءالله بهزودی شروع به عملیات خواهد کرد و ظرف سه سال به نتیجه و بهرهبرداری خواهد رسید. کنسانتره فاز 2میدوک قطعی شده و پیمانکار آن مشخص شده و بهزودی شروع عملیات خواهد داشت.
وی ادامه داد: اما اتفاقات بزرگ ما فاز 3 سرچشمه است که بهزودی عملیات انتخاب پیمانکار نهایی و ابلاغ خواهد شد. دو کارخانه 300 هزار تنی یعنی 600 هزار تن کنسانتره در سریدون در برنامه داریم و باید برنامهریزی کنیم و بتوانیم کارخانه کنسانتره جدید و محدودههای جدید را به مدار بیاوریم. 6 پروژه کوچک معدنی داریم که میخواهیم کارخانه بزنیم؛ بهصورت شرکتهای اسبیبی، شرکتهای سهامی عام پروژه برنامهریزی شده که مسیر را طی کند.
وی با بیان اینکه یکسری مشکلات هم داریم که سرعت ما را کند کرده، گفت: یکسری قوانین مثل الزام استفاده از تجهیزات داخلی و موضوعات بینالمللی روند کار را کند کرده است که باید تلاش کنیم با حل این مسائل با سرعت بیشتری طرحهای توسعه را به پیش ببریم.
*س_ دستیابی به درآمد 5/ 5 میلیارد دلاری تا 4 سال آینده_س*مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: میخواهیم در فاز اول ظرف سه تا چهار سال آینده درآمدمان به بیش از 5/ 5 میلیارد دلار برسد و این اتفاق باعث میشود ما جزو 10 شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار بگیریم. این اتفاق استراتژیک برای کشور، اقتصاد ملی و شرکت ملی صنایع مس ایران است که این مسیر را بهطور محکم، مقتدرانه و علمی پیش ببرد.
سعدمحمدی ادامه داد: سال آینده با اضافه شدن درآلو حداقل 120 هزار تن کنسانتره، معدن درهزار 150 هزار تن و فلوتاسیون سرباره 70 هزار تن به تولیدات شرکت اضافه میشود که با قیمت کنسانتره با 2200 دلار حداقل افزون بر 650 میلیون دلار سالانه از سال آینده به درآمدهای شرکت مس اضافه میشود. بهراحتی میتوان ارزیابی کرد که مس مسیری مثبت را طی میکند و قطعا آینده خوبی را در کشور رقم خواهد زد.
وی گفت: سال آینده درآلو، درهزار و فاز 3 تغلیظ سرچشمه را راهاندازی خواهیم کرد. فاز 3 سونگون شروع شده و عملیات اجرایی فاز 2 میدوک نیز تا دو ماه دیگر شروع میشود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به قیمت اسیدسولفوریک اشاره کرد و افزود: الان قیمت آن در دنیا 165 دلار است. اسید گران و کمتناژ جابهجا میشود و در حال حاضر تقاضای آن در کشور بالاست. اسیدسولفوریک را به اسیدفسفریک در آینده نزدیک تبدیل میکنیم. محل و زمین آن خریداری و مشخص شده است. قیمت اسیدفسفریک 1250 دلار است و ارزش 7 برابری اتفاق میافتد. اینها اتفاقاتی است که در آینده برای شرکت ملی مس ارزشافزوده بالایی را ایجاد خواهد کرد.
همچنین بخوانید