مناسب سازی 12 گذرگاه ایمن برای افراد توان یاب در منطقه 2 تهران
تهران - ایرنا - معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 2 تهران اعلام کرد: در راستای تامین رفاه وتسهیل در بهره مندی توان یابان از خدمات شهری، 12 محور از معابر اصلی به عنوان گذر ایمن برای تردد افراد توان یاب در حال اجرا است.
به گزارش ایرنا از شهرداری منطقه 2، محمد رضا کرمی روز چهارشنبه، با اعلام این خبرگفت: بخشی از نقاط و اماکن شهری متناسب با شرایط افراد کم توان طراحی نشده بود و با توجه به سیاست های مدیریت شهری در فراهم کردن فضای مناسب و تسهیل در تردد این افراد، با اجرای طرح های عمرانی بوستان ها، اماکن فرهنگی، اداری و معابر شهری برای تردد افراد توان یاب و سالمندان همسطح سازی و مناسب سازی می شود.
وی افزود: براساس طرح های مطالعاتی، محورهای مورد نیاز مناسب سازی شناسایی شده و این طرح در اولویت طرح های عمرانی قرار گرفت.
به گفته وی همسطح سازی پیادهروها، احداث رمپ، مناسب سازی شیب گذرگاه ها در معابر، مناسب سازی ایستگاه های حمل ونقل عمومی از جمله این طرح ها است.
معاون شهردار منطقه 2، مناسب سازی سرای محلات را از اقدامات اجرایی جهت بهره مندی افراد توانیاب از خدمات فرهنگی و آموزشی برشمرد و گفت: در این طرح مناسب سازی سرای محله دریان نو و مجموعه شهربانو در قالب برنامه های سالجاری انجام شد و سرای محلات بهرود، شریف، سپهر و شهرآرا نیز در سال گذشته مناسب سازی گردید.
وی، مناسب سازی بوستان های ستارخان و پرند را ازدیگر اقدامات منطقه دراین زمینه عنوان کرد و گفت: احداث رمپ، تامین و نصب مبلمان، نرده های حفاظ و میله های دستگرد، تجهیزات تندرستی و آمادگی جسمانی و سرویس های بهداشتی ویژه توان یابان از جمله اقدامات اجرایی در مناسب سازی بوستان ها برای این افراد است.
کرمی همچنین به جانمایی و مناسب سازی فضای پارک خودرو ویژه توان یابان در مقابل مراکز اداری، بوستان ها و مراکز فرهنگی اشاره کرد.
به گزارش ایرنا منطقه 2 شهرداری تهران در غرب پایتخت قرار دارد؛ این منطقه از جنوب به خیابان آزادی، از غرب به بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمدعلی جناح و از شرق به بزرگراه شهید چمران محصور است.
محلههای پونک، آریاشهر یا صادقیه، شهرآرا، ستارخان، فرحزاد، گیشا، شهرک ژاندارمری یا مرزداران، شهرک غرب، سعادتآباد و طرشت از محلههای این منطقه است.
تاکسی های منطقه 22 تهران به سیستم پرداخت بدون کارت مجهز شد
معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه 22 تهران از مجهز شدن تاکسی های سطح منطقه به سیستم پرداخت الکترونیک بدون کارت خبر داد.
به گزارش ایرنا از شهرداری منطقه 22؛ مریم نخعی پور با اعلام این خبر گفت: با مساعدت سازمان تاکسیرانی، تمام تاکسی های سطح منطقه به سیستم پرداخت الکترونیکی بدون کارت (Qr code) مجهز می شوند.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت هرچه بهتر شیوه نامه های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار این بیماری، شهروندان می توانند به جای پرداخت پول نقد، که یکی از شایع ترین عوامل سرایت این بیماری است، از پرداخت غیر نقدی استفاده کنند و از طریق گوشی های همراه و با استفاده از اسکن QR code نسب شده در ماشین، نسبت به پرداخت کرایه تاکسی، اقدام کنند.
بیش از 10 کیلومتر مسیر دوچرخه درحال ساخت است
نخعی پور با تأکید براینکه منطقه 22 بیشترین مسیر دوچرخه سواری را در میان مناطق تهران دارد، افزود: همچنین بیشتر مسیرهای دوچرخه در منطقه 22 از نوع مسیر دوچرخه ویژه هستند یعنی مسیر دوچرخه از مسیر سواره توسط جدول، جداسازی شده است و در صورت قرار گرفتن در کنار پیاده راه جدا از مسیر پیاده است. به عبارت دیگر، جداسازیهای مسیر دوچرخه از طریق اصلاح هندسی اتفاق افتاده است.
وی ضمن اشاره به اجرا و طراحی مسیرهای دوچرخه براساس سند جامع دوچرخه سواری شهر تهران، گفت: باید برای ساخت مسیرهای دوچرخه، اولویت ترافیکی ملاک عمل قرار گیرد.
نخعی پور با بیان اینکه طول مسیرهای دوچرخه درحال بهره برداری برابر با 29 کیلومتر و 100 متر است، افزود: عمدهترین این مسیرها شامل شهرک لاله، شهرک صدرا، بوستان جوانمردان، پارک بانوان چیتگر، مسیر سرعت چیتگر، مسیر استقامت چیتگر، مسیر دوچرخه دریاچه خلیج فارس است.
به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه 22 تهران؛ 18 کیلومتر از مسیرهای درحال بهره برداری تفریحی و 11 کیلومتر و 100 متر دیگر مسیر دوچرخه محلی است.
وی همچنین در ادامه اعلام کرد که از سال 1398 تاکنون، حدود سه کیلومتر از مسیرهای دوچرخه درحال بهره برداری، بهسازی شدهاند.
نخعی پور درباره مسیر دوچرخه شهرک «صدرا» تا پارک «خرگوش دره» توضیح داد: در سالهای اخیر مسیر دوچرخه شهرک صدرا تا پارک خرگوش دره اجرا شده بود که بخشی از این مسیر نیاز به بهسازی و تکمیل داشت. از اواخر سال گذشته تاکنون یک کیلومتر و 300 متر مسیر جدید ساخته شده و یک کیلومتر و 200 متر دیگر بهسازی مسیر شده است. در مجموع طول مسیر دوچرخه شهرک صدرا تا پارک خرگوش دره برابر با دو کیلومتر و 500 متر است.
وی درباره مسیرهای دوچرخه سواری که در دست اقدام هستند، توضیح داد: عملیات عمرانی مسیر دوچرخه دور ورزشگاه آزادی به طول هفت کیلومتر و 800 متر و عرض دو متر و 50 سانتی متر از هفته گذشته آغاز شد. امید است که نصف این مسیر تا هشت ماه دیگر ساخته شود. این مسیر ورزشگاه آزادی را به مترو ورزشگاه آزادی و در آینده به مترو چیتگر متصل خواهد کرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه 22 تهران درباره ساخت دو مسیر جدیدی دیگر، گفت: عملیات عمرانی ساخت مسیر دوچرخه دیگری از باغ ملی گیاهشناسی تا مترو ایران خودرو به طول دو کیلومتر و 700 متر از دی ماه آغاز خواهد شد. مسیر دوچرخه دیگری از باغ ملی گیاهشناسی تا مترو وردآورد به طول سه کیلومتر و 100 متر در دست مطالعه است و در صورت تایید سازمان ترافیک، در دستور کار اجرا قرار خواهد گرفت.
به گفته نخعی پور؛ دو کیلومتر و 500 متر مسیر دوچرخه درحال اتمام، سه کیلومتر و 100 متر درحال طراحی و 10 کیلومتر و 500 متر درحال ساخت هستند.
وی با تأکید براینکه تمامی مسیرهای دوچرخه جدیدی که درحال طراحی و اجرا هستند به ایستگاههای مترو یا وسایل نقلیه انبوه بر متصل میشوند، افزود: مسیرهای ویژه دوچرخه از مسیرهای عابرپیاده گرفته نشده بلکه از مسیرهای سواره گرفته شده است. برای مثال مسیر دوچرخه موجود در بلوار آیت الله تهرانی از مسیر سواره دریافت شده است. البته درصدی از مسیرهای عابرپیاده دارای حریم پیرامونی هستند که از این حریمها برای ساخت مسیر دوچرخه استفاده شده است.
معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه 22 تهران در پایان بیان کرد: تلاش میشود که مسیرهای دوچرخهای که ساخته میشود دارای عرض استاندارد دو متر و 50 سانتی متر و از مسیر سواره دریافت شده باشد.
منطقه 22 در شمال غرب تهران واقع شدهاست؛ این منطقه از شمال به ارتفاعات البرز، از شرق به منطقه 5 شهرداری تهران، از غرب به محدوده وردآورد شمالی و از جنوب به آزادراه تهران - کرج محدود می شود.
*س_برچسبها_س*