دوشنبه 5 آذر 1403

منتظر زلزله 7 ریشتری در تهران باشیم / لرزه‌خیزترین جای ایران کجاست؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
منتظر زلزله 7 ریشتری در تهران باشیم / لرزه‌خیزترین جای ایران کجاست؟

استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی می‌گوید: «درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله‌ای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیب‌بندی کنیم و انواع آنها را بنویسیم، به عنوان سانحه، وقوع زلزله شدید در تهران در اولین درجه اهمیت قرار می‌گیرد.» استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی می‌گوید: «درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله‌ای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیب‌بندی کنیم...

استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی می‌گوید: «درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله‌ای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیب‌بندی کنیم و انواع آنها را بنویسیم، به عنوان سانحه، وقوع زلزله شدید در تهران در اولین درجه اهمیت قرار می‌گیرد.»

مهدی زارع در گفت وگو بت خبر آنلاین می گوید درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله‌ای مهمتر از زلزله تهران نداریم.

خلاصه حرفهای او را بخوانید

آخرین زلزله تهران 1830 میلادی بوده است. محدوده دوره بازگشت را تا 200 کیلومتری تهران بررسی کرده‌اند.

انتظار زلزله 7 ریشتری در داخل شهر تهران را هم باید داشته باشیم.

عوامل انسانی در وقوع زلزله‌های بزرگ، هم ممکن است.

لرزه‌خیزترین جای ایران بندرعباس و گسل هرمزگان است.

شرقی - غربی شدن شهر تهران عملا موجب توسعه شهر در امتداد گسل‌ها می‌شود. اتوبان‌های شرقی - غربی مانند بزرگراه همت، نیایش، صدر و پل طبقه آن، تماما به موازات گسل‌های شرقی - غربی مانند گسل شمال تهران و پردیسان است.

اخیرا مطرح شد که نباید انتظار زلزله بزرگ در تهران داشته باشیم. آقای زاکانی این حرف را از صحبت یکی از اعضای هیات علمی برداشت کردند. آقای دکتر زاکانی برداشت اشتباهی نکردند چون آن همکار هیات علمی این حرف را زده بود. موضوع این است که درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله‌ای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیب‌بندی کنیم و انواع آنها را بنویسیم، به عنوان سانحه، وقوع زلزله شدید در تهران در اولین درجه اهمیت قرار می‌گیرد.

) سوال وقتی می‌گویید شدید، یعنی چند ریشتر؟) زلزله شدید استاندارد دارد که بالاتر از 6 است.. زلزله بزرگتر از 6 در محدوده شهر یا پیرامون محدوده شهری را زلزله بزرگ می‌گوییم. وقتی شما با مسئله بزرگی مانند زلزله تهران مواجهید، این مسئله شخصی نیست. مسئله افراد نیست. یک مسئله اجتماعی است و بخش مهمی از اجتماع را درگیر می‌کند.

با درک درست مسئله زلزله تهران، یک همکاری و تداوم همکاری باید ایجاد شود. توجه به سوانح در کشورهایی مانند ما، فصلی و نوبه‌ای و مربوط به زمان حادثه است. در ترکیه و مراکش و الجزایر و کشورهای در حال توسعه همین‌طور است. حتی کشورهایی که توانمندی مالی بالایی مانند عربستان و مالزی دارند، از لحاظ فرهنگی همین‌طور هستند

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

منتظر زلزله 7 ریشتری در تهران باشیم / لرزه‌خیزترین جای ایران کجاست؟ 2