مهمترین راهبرد فرهنگی سپاه در 41 سالگی این نهاد / رهبر انقلاب خواستار میدان دادن به جوانان در «جهاد فرهنگی» هستند
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با اشاره به مهمترین راهبردهای سپاه در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری مهمترین دغدغه فرهنگیشان را میدان دادن به جوانان مومن انقلابی در میدان جهاد فرهنگی میدانند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار محمدحسین نجات در گفتگو با خبرنگار «راه دانا»، با اشاره به سالگرد تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با تشریح زمینهها و راهبردهای فعالیت سپاه در حوزه فرهنگ اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران اساسا یک انقلاب نرم و یک حرکت فرهنگی بوده که بر اساس آموزههای اسلام و با شعار حاکمیت دین در اداره کشور به پیروزی رسید؛ شعارهایی همچون «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» یا «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» هم بر مبنای همین ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی بوده است.
وی ادامه داد: اینها مهمترین شعارها و راهبردهای انقلاب اسلامی است و اساسا سپاه نیز به عنوان مولود انقلاب اسلامی، همین راهبرد و شعارها را دارد. به عنوان مثال، اینکه سپاه پاسداران حامی مستضعفان جهان است، برگرفته از ماهیت فرهنگی و دینی انقلاب اسلامی است، یعنی سپاه نمیتواند در جایی از دنیا که فریاد تظلمخواهی و کمکخواهی افراد در مقابل حاکمان جور و ظلم بلند است، به آنها کمک نکند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران ادامه داد: سپاه پاسداران بر اساس همین نگاه فرهنگی، معتقد و ملتزم است که اگر برادر مسلمانش در جایی توسط تروریستها بمباران میشود و امنیت آنها به خطر افتاده، باید به آنها کمک کند.
نجات با اشاره به تشکیل سازمان بسیج مستضعفین در زیرمجموعه سپاه، خاطرنشان کرد: این سازمان به عنوان مهمترین رکن فرهنگی سپاه، از آحاد مردم مستضعف ایران تشکیل شده و شعار اصلی آن گسترش عدالت، تعالیم و فرهنگ اسلامی و حمایت از مستضعفین دنیاست.
وی در ادامه، با اشاره به تهدیدهای فرهنگی پیش روی نسل جوان و نوجوان در شرایط کنونی و راهبرد سپاه برای کار فرهنگی متعالی در این زمان، اظهار داشت: سپاه در همه عرصهها و میدانهای کار، از جمله ابعاد مختلف کارهای فرهنگی، یک فرمول ثابت و مشخص دارد و آن هم «حرکت جهادی با استفاده از توان مردم» است.
معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این باره گفت: در مردم ما همه نوع استعدادی وجود دارد؛ طلبه داوطلب، استاد دانشگاه داوطلب، دانشجو، هنرمند و دیگر اقشار داوطلب وجود دارد و لذا سپاه باور دارد، به جای اینکه بدون اتکای به مردم بخواهیم مشکلات را در حوزههای مختلف از جمله فرهنگ حل کنیم، باید مشکل را در همه جهات با کمک خود مردم حل کنیم.
سردار نجات در همین رابطه به حساسیت و تاثیرگذاری فضای مجازی اشاره کرد و افزود: حضور جوانان هنرمند دارای انگیزه در فضای مجازی، به گونهای که بتوانند فرهنگ اسلام را گسترش دهند و با عملیات روانی دشمن مبارزه کنند، فرمول سپاه برای حضور فعالانه در فضای مجازی است.
وی ادامه داد: محور قرار دادن پایگاههای بسیج و مساجد برای گسترش فرهنگ اسلامی در کل محلات، فرمول دیگر مدنظر سپاه پاسداران است. استفاده از خود مردم و تشکیل گروههای جهادی که مشکلات مردم را ببینند و به کمک مردم مشکلات را حل کنند، فرمول دیگر سپاه است؛ یعنی همان رویکردی که در قضیه سیل خوزستان، لرستان و گلستان مشاهده کردیم که چگونه طلبه، معلم، دانشجو، استاد دانشگاه اعم از شیعه و سنی همه جمع شدند و با میل و رغبت مشکلات را خیلی سریع حل کردند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه با تاکید بر لزوم تبیین و جاانداختن رویکرد «حل مشکلات فرهنگی با کمک خود مردم» تصریح کرد: این فرمول حل مشکلات توسط مردم و نه صرفا توسط دولت، فرمولی است که از صدر اسلام وجود داشته است؛ البته وظایف مهمی هم بر عهده دولت و حاکمیت است و بالاخره حاکمیت باید کاری کند که امنیت را مثلا در فضای مجازی برقرار کند و این از دستگاههای مسئول پذیرفته نیست که فضایی همچون اینستاگرام، برای جوانان از نظر اخلاقی امنیت نداشته باشد. دستگاههای مسئول، میتوانند و وظیفه دارند که این فضا را برای فرزندان مردم امن و سازنده کنند.
سردار نجات افزود: تحولات فناوری و شرایط زمانه باعث شده است که مردم برای کارهای مختلف به فضای مجازی سر بزنند و از آن استفاده کنند، لذا وقتی فرزندان مردم وارد این فضا میشوند، پدران و مادران آنها باید اطمینان داشته باشند که فرزندانشان در این محیط امنیت دارند و این در وهله نخست بر عهده دولت و سپس برعهده جوانان مبتکر و خلاق است؛ به ویژه اینکه، شرکتهای دانشبنیان زیادی هم داریم که میتوانند به حل این مشکلات کمک کنند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو، با اشاره به مهمترین دغدغه فرهنگی رهبر معظم انقلاب و انتظار ایشان از نهادهای انقلابی در این زمینه، اظها داشت: برداشت من است که مقام معظم رهبری مهمترین دغدغه فرهنگیشان را میدان دادن به جوانان مومن انقلابی در میدان جهاد فرهنگی میدانند؛ یعنی اگر دستگاههای مسئول مثل وزارت ارشاد با امکاناتی که در اختیار دارد، از جوانان مومن انقلابی و مبتکر حمایت کند که در بحث فیلم، سینما و تئاتر حضور یابند، خیلی از مشکلات این حوزه حل میشود.
معاون فرهنگی سپاه ادامه داد: همچنین، دستگاههای دیگری همچون وزارت ارتباطات اگر به این جوانان امکان و میدان بدهند و از آنها حمایت کنند که پیامرسانهای بومی یا موتور جستجوگر بومی ایجاد کنند، شاهد یک تحول در این حوزه خواهیم بود.
نجات خاطرنشان کرد: در بحث اقتصاد هم همینطور است که به جوانان میدان دهند تا مشکلات اقتصادی و بخش تولید را حل کنند. مهمترین دغدغهای که ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب هم بیان کردند، این است که به جوانان مومن انقلابی میدان داده شود و همه مسئولین تصمیم بگیرند و اراده کنند که با کمک این جوانان مشکلات کشور را که مشکلات کمی هم نیست، حل کنند.