شنبه 3 آذر 1403

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش چه گفتند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش چه گفتند؟

نماینده مردم ملکان در مجلس ضمن انتقاد از نحوه توزیع امکانات و اعتبارات که اقشار کم درآمد را از ورزش کردن محروم کرده است خواستار ایجاد فدراسیون برای حمایت از حوزه ورزش مناطق محروم و کم برخوردار شد.

به گزارش اقتصادنیوز، سیدعلی موسوی در نشست علنی امروز (دوشنبه، 27 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در مخالفت با برنامه های وی در ابتدا در تذکری به وزیر نیرو، گفت: به آقای اتابک جعفری رئیس آبفای ایران بفرمایید در دفتر ایشان به نمایندگان محترم توهین می شود.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینجا جا دارد درود بر ملت بزرگ ایران بفرستم که تو دهنی محکمی به رهبران فراخوان اغتشاش و شورش زدند و درود و سلام بر دانش آموزان، دانشجویان و دانشگاهیان نجیب ایران اسلامی باد.

وی افزود: اما اینجا خطابم به مستکبران جهان به ویژه آمریکای جهان خوار آن جمله مشهور و تحقیرآمیز بانوی بزرگ ایرانی است که فرمود عمر درختان دانشگاه من بیشتر از عمر آمریکا است که این دلنشین ترین جمله در پیش خانواده های ایرانی است.

موسوی خطاب به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان تصریح کرد: جناب آقای کیومرث هاشمی از مدیران با تجربه ورزش کشور است که در مسئولیت های مختلف کارنامه قابل توجهی دارد، ایشان با مشکلات، کمبودها و چالش های حوزه ورزش آشنایی خوبی دارد و سال ها کار و فعالیت در بخش های مختلف از او مدیری توانمند در عرصه ورزش ساخته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: ایشان علیرغم ویژگی های قابل توجه در عرصه مدیریت ورزشی اما در سایر حوزه های جوانان کار نکرده و با مطالعه برنامه های پیشنهادی نیز کاملا مشخص است که در این قسمت که از بخش های بسیار مهم فرهنگی و اجتماعی کشور به ویژه در مباحث ازدواج، نشاط اجتماعی، اوقات فراغت و آسیب های اجتماعی و... است برنامه امیدبخشی ارائه نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در توزیع منابع و اعتبارات در شاخص های مختلف شفافیت وجود ندارد به ویژه نسبت به مناطق محروم و روستاها کم توجهی شده است و راهکارهای توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات در برنامه پیشنهادی آقای مهندس هاشمی مشاهده نمی شود اما ما انتظار داریم جنابعالی برنامه و اولویت کاری مشخص خودتان را در خصوص توسعه زیرساخت ها و امکانات ورزشی مناطق محروم و کم برخوردار و روستاها را اعلام کنید.

موسوی یادآور شد: اکنون در سایه مدیریت لیبرالی عده ای در عرصه ورزش، ورزش کردن برای عموم مردم به ویژه افراد با دهک های درآمدی پایین گران قیمت شده و خارج از توان و سبد خانوار بخش قابل توجهی از مردم است لذا لازم است نسبت به تعرفه های ورزشی در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار تجدیدنظر اساسی صورت گیرد و رویکرد صرف اقتصادی و درآمدزایی نسبت به سالن ها و اماکن ورزشی اصلاح گردد.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی امکانات ورزشی در مناطق و بخش های مختلف کشور وجود دارد اما با شیب های پیمان سپاری و قراردادهای کذایی ساکنان مناطق و محلات که در اصل این امکانات برای آن ها ایجاد شده است از ورزش محروم کرده اید.

وی افزود: در مورد نرخ ارائه خدمات ورزشی در مناطق محروم و حاشیه شهرها و روستاها چه برنامه ای دارید؟ انتظار داریم علاوه بر توزیع عادلانه امکانات و منابع در حوزه استعدادیابی حرفه ای و ورزش های قهرمانی نیز نگاه های عادلانه ای وجود داشته باشد.

موسوی عنوان کرد: پیشنهاد می کنم به منظور تشویق جوانان و نوجوانان مناطق محروم، قهرمانان ورزشی را در قالب سرباز امنیه یا مشوق های مادی و معنوی در مقاطع مختلف به مناطق محروم و کم برخوردار روستاها اعزام کنید تا نسبت به شناسایی استعدادها و احصاء مشکلات، کمبودها اقدام موثری انجام گیرد.

رئیس کمیسیون مشترک خدمت و محرومیت‌زدایی مجلس گفت: اما پیشنهاد دیگرم این است که اگر امکان دارد یک فدراسیونی در قالب مناطق محروم و کم برخوردار ایجاد شود تا بتواند امکانات را به صورت عادلانه در بین ورزشکاران و جوانان و نوجوانان مناطق محروم و کم برخوردار ارائه دهد.

هاشمی تمام مراحل ترقی را پلکانی طی کرده است

همچنین، سارا فلاحی در جلسه علنی امروز (دوشنبه 27 شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در موافقت با برنامه های وی گفت: یکی از مهمترین چالش های کشور ما و یکی از حلقه های مفقوده توسعه، مدیران غیرتخصصی هستند که در گلوگاه های حساس این سرزمین تزریق می شوند. وقتی ما مدیران را جابجا قرار می دهیم، مدیرانی که نمی دانند و نمی توانند را به بدنه مدیریت تزریق می کنیم، از بمباران اتمی این کشور بدتر است.

نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس یازدهم افزود: یکی دیگر از چالش های ما در حوزه توسعه و پیشرفت، تزریق مدیران آسانسوری است، مدیرانی که یا حاصل خوردن تقی سیاسی به توقی اقتصادی هستند و یا محصول ستادهای انتخاباتی. به عنوان پادوهای انتخاباتی در اردوگاه های پیروز قرار گرفتند و حاصل معاملات سیاسی هستند. آنها خودشان بالا می روند اما جامعه را به بلای عقب افتادگی گرفتار می کنند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از چالش های ما در حوزه مدیریت تزریق مدیرانی است که فاقد تفکر سیستمی هستند، کسانی که یا بخشی از نهاد تحت مدیریت خود را چنان فربه می کنند که نهاد خود را کاریکاتوریزه می کنند و یا آنکه آن را رها و گرفتار یک ولنگاری مدیریتی می کنند.

فلاحی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی نه مدیر غیرتخصصی است و نه مدیر آسانسوری تصریح کرد: ایشان تمام مراحل را پلکانی طی کرده است، از ورزش فهم دارد، می داند ورزش چه جایگاه مهمی در توسعه کشور دارد. می داند ورزش صرفاً مربوط به حوزه ذهن و جسم نیست، بلکه ورزش ربط بسیاری با سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ دارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: امیدواریم به این مهم هم توجه کنند که بانوان هم می توانند ورزش این سرزمین را تکان دهند و جمهوری اسلامی را در رنکینگ های جهانی بالا ببرند. حتما ایشان می داند روح ورزش، جوانمردی و وفاداری به تعهدات است، قطعاً ایشان به عنوان یک ورزشکار، یک ورزش شناس به تمام تعهداتی که به ورزش، مجلس و به کمیسیون تخصصی فرهنگی داده است، پایبند خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما از ایشان انتظار داریم زمانی که بر کرسی مسئولیت نشست، فهم از منافع ملی را به ورزش کشور تزریق کند، افزود: ایشان باید بدانند کسب کرسی های جهانی در فدراسیون های جهانی می تواند برای ما تاثیرگذار باشد. ایشان قطعا می داند کسب یک مدال جهانی یا یک مدال المپیکی بسیار موثرتر از هزاران سخنرانی و تریبون نوازی برای احیای غرور ملی مردم ایران و انسجام ملی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ایشان می داند مربیان ورزشی قلب توسعه ورزش هستند و باید به آنها پرداخته شود. ایشان می داند ورزش تربیتی، قهرمانی، حرفه ای، همگانی و... اگر مورد توجه قرار گیرد، میانبر ترین راه برای معرفی جمهوری اسلامی ایران به جهانیان است، ایشان می داند که در عرصه های جهانی امروز به ورزش به عنوان یک صنعت تاثیرگذار توجه می شود. صنعتی که می تواند اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد، سیاست را به چالش بکشد، حامل فرهنگ سازی باشد.

وی با بیان اینکه ایشان به عنوان مدیری که تک تک حوزه های فرهنگی را می شناسد و به عنوان فردی که از معاونت تربیت بدنی ملایر به بالاترین مقام کمیته ملی المپیک رسیده است، می داند اگر ما در حوزه ورزش هزینه کنیم، یعنی سرمایه گذاری کرده ایم، ادامه داد: امروز ما با زبان ورزش می توانیم با دنیا صحبت کنیم، مسیرهای بسته و مسدود سیاسی و اقتصادی را به روی خود باز کنیم.

وی تصریح کرد: مدیر پیشنهادی که ما امروز درباره وی صحبت می کنیم، می داند تعهد به ملت ایران هزینه دارد و ایشان باید آمادگی پرداختن هزینه را داشته باشد. متاسفانه در ادوار مختلف ورزش ما به گونه های مختلف در اختیار کسانی بود که نسبتی با ورزش نداشتند و نمی دانستند که اگر ما در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، اگر به قهرمانان ورزشی از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و آگاهی سیاسی می رسیدیم و صیانت می کردیم، امروز ورزشکاران ما برای چندرغاز پرچم ما را نمی فروختند و فرار نمی کردند. ایشان باید متعهد باشد که مسیر فرار نخبگان ورزشی ما از لحظه ای که بر کرسی مسئولیت می نشیند، بسته بماند. نمی شود ما هزینه کنیم، دلاوران و ورزشکارانی را تربیت کنیم که وقتی به مرحله ثمر دادن رسیدند، دیگران آنها را ببرند.

فلاحی گفت: ایشان به عنوان مدیریت که دیروز از مرزهای فیزیکی ما حفاظت کرده، می داند که امروز باید از مرزهای عقیدتی، فرهنگی و ارزشی دفاع کند، رزم امروز ایشان بسیار سخت تر از رزم دیروز ایشان است. اگر دیروز ما با 40 کشور می جنگیدیم امروز ما با نظام سلطه ای می جنگیم که با پول و با دلارهای غربی و عربی جبهه های مختلف را علیه ما گشوده اند. بنابراین بنده به عنوان همکار شما و به عنوان فردی که در حوزه ورزش کمی مشق کرده ام، انتظار دارم این ورزشکاری که ورزش را می فهمد و تخصصی می اندیشد و تعهد دارد را مورد توجه قرار دهیم و این کرسی حساس مسئولیت را به کسی واگذار کنیم که فهم دقیقی از ورزش و از این سرمایه گذاری عظیم دارد و امیدواریم که ایشان به عنوان یک مدیر پلکانی مسیر کسانی که می خواهند با رانت و با ریای سیاسی، ورزش ما را مورد هجمه فکری، تبلیغاتی و فرهنگی قرار دهند، ببندد.

همچنین بخوانید
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش چه گفتند؟ 2
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش چه گفتند؟ 3