موضع گیری جدید یک مقام آمریکایی درباره مذاکرات وین
اقتصادنیوز: دستیار وزیر امور خارجه آمریکا درخصوص مذاکرات جاری در وین با ادعای اینکه ما همچنان در نقطه مشابه چند ماه گذشته خود هستیم، گفت: ظرف یکی دو روز آینده درک بهتری از مذاکرات بدست خواهیم آورد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دستیار وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات جاری در وین که در انتظار تصمیم گیری سیاسی دولت جو بایدن است، با ادعای اینکه ما همچنان در نقطه مشابه چند ماه گذشته خود هستیم، گفت: ظرف یکی دو روز آینده درک بهتری از مذاکرات بدست خواهیم آورد.
«باربارا لیف» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک این مطلب را در نشست استماع سنای آمریکا درخصوص نقش فزاینده چین در غرب آسیا بیان کرد و به تشریح مواضع دولت جو بایدن درباره موضوع نشست پرداخت.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز روز گذشته بار دیگر با توسل به تاکتیک ضرب الاجل های تصنعی واشنگتن همزمان با دور جدید مذاکرات رفع تحریم ها در وین اتریش مدعی شد زمان برای دستیابی به توافق رو به اتمام است.
مذاکرات رفع تحریمها علیه ایران پس از نزدیک به پنج ماه وقفه، روز پنجشنبه 13 مرداد ماه در وین اتریش بار دیگر از سر گرفته شد. دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته بلکه در راستای سیاست فشار حداکثری شکست خورده دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.
اظهارات مقامات آمریکایی که خود عامل وضعیت کنونی هستند، در حالی است که بجای غلبه بر مشکلات داخلی و تصمیم گیری سیاسی، در یک بازی مقصر نمایی از آغاز این مذاکرات، سناریوی های مختلفی را برای مقصر جلوه دادن ایران در پیش گرفته اند؛ از تاکتیک ضرب الاجل های تصنعی تا تاکتیک جدید ادعایی مبنی بر کم و محدودن بودن انتظاراتشان.
در این نشست سنای آمریکا، سناتورآمریکایی تد یانگ از دستیار وزیر خارجه آمریکا پرسید: نقش چین در مذاکرات برای بازگشت به برجام چیست؟ آیا روابط چین با ایران مانعی در برابر دولت بایدن برای رسیدن به یک توافق طولانیتر و قویتر خواهد بود؟
باربارا لیف دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک پاسخ داد: چین آشکارا بیان کرده است که مایل است ایران و آمریکا به برجام بازگردند یا حداقل در میز مذاکره درباره برجام حاضر شوند.
وی ادعا کرد آنچه برای من نگران کننده است عدم اقدام چین در تحت فشار قرار دادن ایران در بخش هایی است که شواهد ارائه کمک های تسلیحاتی، منابع لازم و غیره از سوی تهران به نیروهای وابسته به خود در منطقه است که فوق العاده مخرب هستند.
وی اضافه کرد: اما در حوزه گروه 1+5 چینی ها نسبتا سازنده عمل کرده اند.
سناتور آمریکایی ادامه داد که چین و ایران، اخیرا تفاهم نامه همکاری 25 ساله را اعلام کردند که برای تعمیق روابط راهبردی دو کشور طراحی شده است. وضعیت این تفاهم نامه چیست؟ آیا از نظر ما افزایش همکاری بین چین و ایران تهدیدی فزاینده برای سربازان آمریکایی یا متحدان آمریکایی در خاورمیانه است؟
مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ ادعا کرد: فکر میکنم بسیاری از عناصر این تفاهم نامه به دلیل محدودیتهای تحریمها قابل اجرا نیستند. اما این تفاهم نامه مطمئنا ایران را درمیان پنج کشوری قرار می دهد که برای نفوذ چین در منطقه کلیدی هستند.
وی مدعی شد: درحال حاضر این تفاهم نامه هیچ تهدید مستقیمی برای نیروهای آمریکا ندارد، اما قطعاً این همکاری برای منطقه خوب نیست.
این خبر تکمیل میشود...
همچنین بخوانید