میرابیان: حضور ترامپ در جایگاه رئیس جمهور عامل موجودیت نتانیاهو است / تثبیت موقعیت اسرائیل با ایجاد بحران در منطقه
رضا میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره تهدید نتانیاهو به حمله پیش دستانه علیه ایران مبنی بر اینکه ما مانع تجمع نیروهای ایران در شمال فلسطین میشویم و با آنها مبارزه خواهیم کرد، گفت: چیزی که در این روزها کاملا واضح است اسرائیل تمام تلاش خود را انجام میدهد که از یک سو در منطقه بحرانزایی کند هم آمریکا را برای بحران در منطقه تحریک کند. وی...
رضا میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره تهدید نتانیاهو به حمله پیش دستانه علیه ایران مبنی بر اینکه ما مانع تجمع نیروهای ایران در شمال فلسطین میشویم و با آنها مبارزه خواهیم کرد، گفت: چیزی که در این روزها کاملا واضح است اسرائیل تمام تلاش خود را انجام میدهد که از یک سو در منطقه بحرانزایی کند هم آمریکا را برای بحران در منطقه تحریک کند.
وی ادامه داد: اساسا رژیم صهیونیستی به دنبال آن است بحرانهای تصنعی در منطقه ایجاد کند و به این ترتیب پای آمریکا را به غرب آسیا باز کند.
میرابیان افزود: نتانیاهو به دنبال آن است که با این استراتژی از تنشهای داخلی نجات پیدا کند و سوژه و بهانهای برای ترامپ به منظور حمایت از او در انتخابات 2020 ایجاد کند، چون اساسا نتانیاهو احساس میکند اگر رئیس جمهور آینده آمریکا ترامپ نباشد قطعا نخست وزیر بعدی اسرائیل نیز نتانیاهو نخواهد بود. به این ترتیب موجودیت نتانیاهو به موجودیت ترامپ به عنوان رئیس جمهور در آمریکا بستگی دارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: با این حساب به نظر میرسد اسرائیل و آمریکا در ایجاد بحران در منطقه به منظور تثبیت موقعیت و بقای خود اهمیت ویژهای میدهند.
وی ادامه داد: الزاما تلاشهای آمریکا و اسرائیل برای بحران آفرینی نتیجه بخش نخواهد بود و مصداق آن تهدیداتی است که آمریکا در عراق انجام داد و عنوان کرد که دیپلماتهای خود را به دلیل چندین حمله به سفارت آمریکا توسط موشکهای کاتیوشا تعطیل خواهد کرد.
میرابیان تصریح کرد: استدلال آمریکاییها این بود که سفارت این کشور توسط نیروهای الحشد که مورد حمایت ایران هستند مورد حمله قرار گرفته اما جمهوری اسلامی رسما موضع خود را به دولت عراق اعلام کرد و نیروهای حشد و سایر نیروهای شیعه نیز این موضوع را صراحتا تکذیب کردند و بدین ترتیب ابزار فشار از دست آمریکاییها خارج شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: اساسا به نظر میرسد آمریکا قصد خروج نظامی - دیپلماتیک از عراق را ندارد، اما به دنبال فشار بر نخست وزیر این کشور یعنی الکاظمی است که نیروهای حشد الشعبی و شیعه را خلع سلاح کند و از طرف دیگر روابط الکاظمی با ایران را تیره و تار کند. البته به نظر میرسد این بحران آفرینی توسط اسرائیل و آمریکا تا برگزاری انتخابات در نوامبر 2020 ادامه خواهد یافت.