یک‌شنبه 2 دی 1403

میرجلیلی: بسیج ورزشکاران دنبال ترویج روحیه جوانمردی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
میرجلیلی: بسیج ورزشکاران دنبال ترویج روحیه جوانمردی است

رئیس بسیج ورزشکاران با بیان اینکه یکی از مشکلات ورزش عملکرد جزیره‌ای است، گفت: ما با هدف کمک به ورزش کشور، رشد و اعتلای آن تلاش می‌کنیم.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور مهدی میرجلیلی رئیس بسیج ورزشکاران کشور و نصرالله خادم رئیس بسیج ورزشکاران تهران بزرگ برگزار شد. در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی طی سخنانی از بسیج به‌عنوان میراث ماندگار بنیانگذار انقلاب اسلامی یاد کرد، میراث گرانبهایی که نقش و جایگاه آن همواره در کلام مقام معظم رهبری متبلور بوده است.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با بسیجیان کشور و توصیه ایشان بر اشاعه دو اصل مهم خودباوری و امیدآفرینی، ضرورت رعایت این اصول در تمام عرصه‌ها از جمله ورزش را مورد تأکید قرار داد و گفت: موفقیت قهرمانان ورزش خودباوری و امید را به جامعه تزریق می‌کند.

در ادامه این نشست تعدادی از اعضای کارگروه ورزش نقطه‌نظرات و پرسش‌های خود را در ارتباط با نقش، جایگاه و دامنه فعالیت بسیج ورزشکاران، امکان گسترش حوزه عملکرد، چگونگی تعامل با وزارت ورزش، میزان فعالیت‌های فرهنگی، امکان ایفای نقش بیشتر بسیج در حوزه ورزش و چگونگی ارتباط بسیج ورزشکاران با بخش ورزش ارگان‌های مختلف مطرح کردند.

پس از بیان دیدگاه‌های اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه، نصرالله خادم رئیس بسیج ورزشکاران تهران بزرگ گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات حوزه تحت مسئولیت خود ارائه کرد. خادم در این مورد اظهار داشت: مجموعه بسیج ورزشکاران تهران در مقایسه با استان‌های دیگر متمایز است و تأثیر بسزایی در کل ورزش کشور دارد. بیش از 50 درصد نخبه‌های ورزش اعم از ورزشکاران و مدیران در تهران هستند. به همین منظور تلاش کردیم کانون نخبگان ورزش را در سازمان بسیج ورزشکاران راه‌اندازی کنیم. یکی از اهداف این کانون حمایت و تعامل با ورزشکاران شاخص است؛ ورزشکارانی که موردتوجه جامعه هستند و موضع‌گیری‌های آنان تأثیر بسزایی در رفتار جوانان دارد. همچنین کانون هواداران را تشکیل دادیم تا با تعامل با باشگاه‌ها و هیئت‌های تهرانی در رشته‌های مختلف ورزشی شاهد تلطیف فضای ورزشگاه‌ها باشیم. یکی از کاستی‌های ورزش تهران این است که آمار دقیق و جامع از شهدای ورزشکار نداریم. البته با تلاش بسیج ورزشکاران اقداماتی در این خصوص انجام شده و بخش اعظم این شهدا شناسایی شده‌اند. پیگیر آن هستیم تا دیگر شهدای ورزشکار هم شناسایی و آمار دقیق و مستندی از این عزیزان داشته باشیم. البته اولین یادواره شهدای ورزشکار پایتخت را با حضور نخبگان و قهرمانان و ملی‌پوشان و وزیر ورزش و جوانان و مقامات لشگری و کشوری برگزار کردیم.

وی افزود: بخش دیگر فعالیت‌های ما تکریم خانواده شهدای ورزشکار بوده که این مهم را با جدیت در دستور کار قرار دادیم. بحث شناسایی آزادگان و جانبازان ورزشکار و حمایت از آنها را نیز به موازات دنبال کردیم. در ارتباط با پویش ایران همدل و حمایت جامعه ورزش از مردم مظلوم غزه و لبنان هم اقدامات بزرگی انجام شده و اقلام قابل توجهی جمع‌آوری و ارسال شده است. همچنین با هماهنگی‌های انجام شده و ابراز علاقه ورزشکاران، مقدمات حضور آنها در کاروان‌های راهیان نور فراهم و جمع قابل توجهی از آنها به همراه دیگر اقشار راهی مناطق جنگی شدند. در ارتباط با آزادی زندانیان غیرعمد و برگزاری مراسم گلریزان برای آنها نیز کارهای خوبی انجام شده است و توانستیم سه زندانی جرایم غیرعمد با بدهی بیش از 260 میلیون تومان را آزاد کنیم. از سویی گروه‌های جهادی در مسئله اشتغال ورزشکاران فعال هستند تا حتی الامکان مشکل بیکاری آنها مرتفع شود. در ضمن افراد فقیر و فاقد شغل جامعه ورزش تهران بزرگ شناسایی شده و مورد حمایت اعم از توزیع ارزاق و تهیه جهیزیه و... قرار گرفته‌اند.

خادم همچنین خاطر نشان کرد: علی‌رغم اقدامات زیادی که تنها به ذکر مختصری از آنها بسنده شد، باید اذعان کنم اقدامات در عرصه فرهنگی ناکافی بوده است و در این زمینه خوب کار نکرده‌ایم. اعتقاد راسخ دارم در این راستا باید کارگروهی انجام شود. ضرورت حکم می‌کند هر اقدامی در این زمینه با همکاری سه بخش یعنی اداره کل ورزش و جوانان استان تهران، شهرداری تهران و بسیج ورزشکاران صورت بگیرد. این هماهنگی و تعامل می‌تواند فضای فرهنگی و ورزشی تهران را دگرگون کند. فضای مجازی را هدایت و رسانه‌ها را در مسیر درست قرار بدهد. البته در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته، از جمله اینکه کارگروه رسانه تشکیل شده است، در بحث فضای مجازی هم فعال هستیم. به همین منظور ساخت فیلم و زندگینامه شهدای ورزشکار را مورد توجه داریم و در همین راستا فیلم زندگی شهید رضایی مجد به‌زودی روی پرده سینماها خواهد آمد و زندگی دیگر شهدا از جمله شهید شاهرخ ضرغام در حال ساخت است. بار دیگر تأکید می‌کنم علی‌رغم این اقدامات هنوز در زمینه فرهنگ‌سازی حق مطلب ادا نشده است و باید بیش از پیش در این بخش کار کنیم.

مهدی میرجلیلی رئیس بسیج ورزشکاران کشور آخرین سخنران این نشست بود که به تفصیل در مورد چگونگی مأموریت و فعالیت‌های بسیج ورزشکاران کشور صحبت کرد. وی در همین راستا اظهار داشت: سرلوحه فعالیت‌های ما پیروی از منویات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب است. حضرت آقا در آخرین دیدار که خدمت ایشان بودیم، فرمودند «پایه و منطق بسیج خودباوری و خدا باوری است» همین دو منطق موجب پایداری بسیج شده است. مقام معظم رهبری فرموده «بسیج یک مکتب است». تلاش ما هم این است که به‌عنوان شاگرد و خادم در این مکتب در مسیری که رهبری تعیین کرده‌اند، حرکت کنیم. بر همین اساس بسیج ورزشکاران بنا و تکلیف ما مشورت، کمک، حمایت دستگیری است. خدا را شکر تاکنون این تعامل، هم‌افزایی و همراهی در بخش‌های ورزش کشور وجود داشته است. شعار محوری ما در هفته بسیج امسال «بسیج با مردم، برای مردم» بود. بسیج ورزشکاران به دنبال تعمیق معنویت، اشاعه روحیه جوانمردی و فرهنگ‌سازی در ورزش است. ورزشکارانی که کار ارزشی انجام دهند، مورد تجلیل قرار می‌گیرند. تلاش داریم بیش از پیش امید در جامعه تزریق شود.

میرجلیلی ادامه داد: در هفته بسیج 20 عنوان برنامه در سراسر کشور را در راستای امیدآفرینی و اشاعه فرهنگ جوانمردی داشتیم. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به آزادی تعدادی از زندانیان، تجلیل از 120 ورزشکار آینده‌ساز تحت عنوان ورزشکاران گام دوم، تکریم از زوج‌های ورزشکار در قالب طرح «هم‌نفس قهرمان» و نشست رؤسا و اعضای اندیشه‌ورز ورزش اشاره کرد. همچنین در موضوعات تربیتی، ترویج معنویت و اشاعه اخلاق هم برنامه‌های خوبی داشتیم. کارهای تازه‌ای در بسیج انجام دادیم، اما خیلی کارها باقی مانده است که باید انجام بدهیم. هیچ‌وقت نخواستیم و اجازه نمی‌دهیم از ورزشکاران استفاده ابزاری شود. بسیاری از اقدامات را رسانه‌ای نکردیم. در جنگ غزه 550 ورزشکار با غیرت و اعتقاد قلبی خود از مظلومیت آنها حمایت کردند. در آینده قرار است دو هزار ورزشکار را جهت بازدید از کانال کمیل محل شهادت شهید هادی به منطقه اعزام کنیم. 34 ورزشکار از خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان وایثارگران را مورد تجلیل قرار دادیم، در حالی که هیچ‌وقت خودشان ابراز نکرده بودند که به این خانواده‌ها بزرگوار تعلق دارند.

رئیس بسیج ورزشکاران تصریح کرد: متأسفانه باید اذعان کنم امروز در کلاس‌های ارتقاء مربیان و دوره‌های آموزشی هیچ بحثی در ارتباط با تعلیم و تربیت، اخلاق و معنویت نداریم. این وضعیت کم و بیش در دانشکده‌های تربیت بدنی هم جاری است. فدراسیون‌های ورزشی کلاس‌های مربیگری می‌گذارند، اما در بحث معنویت و اخلاق هیچ سرفصلی تدریس نمی‌شود.

میرجلیلی گفت: در خصوص معلمان تربیت بدنی آمادگی داریم با معلمان ورزش نشست‌های مشترک داشته باشیم. امروز 33 هزار معلم ورزش در کشور وجود دارد، اما نمی‌دانیم آنها به بچه‌های ما علاوه بر ورزش مباحث فرهنگی هویتی آموزش می دهند یا نه و این معلمان عزیز برای ورزش کشور فرصت هستند. بسیج 360 پایگاه استعدادیابی تأسیس کرده، اما از آنها استفاده نمی‌شود. یکی از مشکلات ورزش عملکرد جزیره‌ای است. بیش از پنج هزار ورزشکار شهید داریم، اما تنها 60، 70 کتاب در مورد این شهدا نوشته شده، در رابطه با معرفی شهدای ورزش خیلی کم‌کاری صورت گرفته است. مقام معظم رهبری فرموده «سیاستگذاری در حوزه ورزش امر جدی است»، بنابراین و در راستای پیشرفت در ورزش باید سیاستگداری صورت بگیرد. برخی از فدراسیون‌ها با مشکلات و موانعی مواجه هستند، ولی تا زمانی که برخی از هیئت‌های ورزشی شهرستان‌ها و استان‌ها بازنگری نشوند، این دغدغه وجود خواهد داشت. این وضعیت تا فدراسیون امتداد پیدا می‌کند. اگر نظام ارزیابی عملکرد مدیران ورزش را داشته باشیم، مشکلات مرتفع خواهد شد. در موضوع جوانان چکار کرده‌ایم؟ باید به نیروهای متخصص اعتماد کنیم. از اهالی رسانه تقاضا دارم در این رابطه به ما کمک کنند.

میرجلیلی در پایان تأکید کرد: همانطور که قبلاً ذکر شد. ما در بسیج ورزشکاران با هدف کمک به ورزش کشور، رشد و اعتلای ورزش تلاش می‌کنیم. در همین راستا به مسئولین و متولیان ورزش با نظر مشورتی، کمک می‌کنیم. بنای ما تعامل و هم‌افزایی است، البته جایی که احساس کنیم باید ایستادگی شود، کوتاه نمی‌آییم؛ خصوصاً در اصول و وقتی پای ورزشکاری از خانواده شهدا و ایثارگران در میان باشد، برای احقاق حق پافشاری می‌کنیم. فلسفه وجودی بسیج هم جز این نیست که پای حق ایستادگی و مطالبه‌گری کند. به هر حال همه باید دست به دست هم بدهیم تا در راستای مصلحت و پیشرفت ورزش کشور حرکت کنیم.