نامه 140 فعال رسانهای به رئیس قوه قضائیه: رویکرد قوه در حمایت از سوتزنی رسانهها امید به اصلاح ایجاد کرده است
به طور حتم به همان میزان که رسانهها در یک نظام سیاسی، آزادی عمل بیشتری در پرداختن به موضوعات داشته باشند، اعتماد عمومی در آن کشور به رسانه ها بیشتر و عمیقتر خواهد شد و به همان میزان که برای فعالیت رسانهها محدودیت به وجود بیاید، مردم سالاری تضعیف و از اعتبار رسانه ها کاسته می شود.
جام جم آنلاین - یکصد و چهل تن از مدیران مسئول، سردبیران، دبیران، خبرنگاران و فعالان رسانهای در نامهای خطاب به غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه، از شکلگیری فضای جدید در قوه نسبت به رسانه ها و دستورات ریاست قوه در پیگیری پروندههای مرتبط با ضرب و شتم و سوقصد به خبرنگاران و همچنین حمایت از رسانههایی که به پروندههای فساد در قالب سوتزنی ورود می کنند، تقدیر و تشکر کردند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
جناب حجتالاسلام و السلمین غلامحسین محسنی اژهای ریاست محترم قوه قضائیه با سلام
در اهمیت رسانه همین بس که در کنار قانون اساسی، مجلس و احزاب، به عنوان یکی از ارکان مردم سالاری به شمار میروند. به طور حتم به همان میزان که رسانهها در یک نظام سیاسی، آزادی عمل بیشتری در پرداختن به موضوعات داشته باشند، اعتماد عمومی در آن کشور به رسانه ها بیشتر و عمیقتر خواهد شد و به همان میزان که برای فعالیت رسانهها محدودیت به وجود بیاید، مردم سالاری تضعیف و از اعتبار رسانه ها کاسته می شود.
به طور حتم حیات هر رسانهای وابسته به خبرنگارانی است که در تحریریه آن مشغول فعالیت هستند. آنها هستند که سوژهها را دنبال میکنند؛ نور به تاریکخانهها میاندازند تا افکار عمومی را با آنچه در کشور و جهان می گذرد، آشنا کنند. اتفاق افتاده است که خبرنگاران به واسطه پیگیریهای سوژههای مختلف، مورد تهدید، ضرب و شتم و سوقصد قرار گرفتهاند اما از رسالت اطلاع رسانی خویش دست برنداشتهاند.
ضرب و شتم سال گذشته خبرنگار روزنامه صبح نو در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همچنین سوقصد به خبرنگار روزنامه فرهیختگان نمونههای اخیر این قبیل اقدامات است.
در حالی که در پرونده ضرب و شتم خبرنگار روزنامه صبح نو، دادسرا قرار نهایی منع تعقیب برای متهم، صادر کرده بود، پرونده با دستور جنابعالی مجددا در دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید بازپرس در رسیدگی به پرونده تخلف کرده است و برای وی پرونده تشکیل شد. همچنین قرار منع تعقیب متهم از سوی شعبه 1052 کارکنان دولت نقض و پرونده برای بررسی مجدد به دادسرا ارجاع شده است.
در پرونده سوقصد به خبرنگار روزنامه فرهیختگان نیز پرونده در ابتدا سرنوشتی مشابه پرونده خبرنگار روزنامه صبح نو پیدا کرد. با وجود اینکه خودروی متهم به سوقصد به خبرنگار روزنامه فرهیختگان متعلق به مدیر مجتمعی میباشد که خبرنگار این روزنامه درباره تخلفات آن چند گزارش منتشر کرده است، بازپرس پرونده برای متهم قرار منع تعقیب صادر کرد.
با شکل گیری فضای جدید در قوه قضائیه نسبت به رسانه ها و دستور پیگیری پرونده به صورت ویژه، شعبه 110 دادگاه کیفری در قم، دستورات جدیدی برای پیگیری پرونده داد و تحقیقات انجام پذیرفته در فرآیند رسیدگی را ناکامل دانست تا این پرونده مجددا در دستور کار قرار گیرد.
علاوه بر دستورات جنابعالی در پیگیری ویژه در پروندههای اینچنینی، دستگاه قضا در رسیدگی به شکایتها علیه رسانهها نیز با سعه صدر بیشتری برخورد کرده است.
در همین راستا باید این نکته را متذکر شد که عوامل مورد اشاره فرهیختگان پس از یک تجمع غیرقانونی در مقابل دادگستری تهران، حدود 40 شکایت از گزارش ضد فساد روزنامه فرهیختگان که در قالب سوتزنی از یک رسانه رسمی منتشر شد، ثبت کردند. این پروندهها در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت دادسرا با رد اتهامات مورد بررسی به روزنامه، قرار منع تعقیب صادر کرد.
به طور حتم رویکرد همراه با سعه صدر دادسرای رسانه و همچنین دستورات جنابعالی که بیانگر نگاه روشن ریاست محترم قوه قضائیه به رسانه و اهمیت اطلاعرسانی در عصر جدید است، قوت قلبی برای رسانهها در پرداختن به مسائل و به ویژه پیگیری پروندههای مختلف در جهت روشنگری و مبارزه با ناهنجاری ها و ناملایمات توسط رسانه های رسمی خواهد بود.
بر همین اساس ما جمعی از فعالان رسانه ای، مدیران، سردبیران و خبرنگاران رسانه های کشور بر خود لازم دانستیم بدین وسیله از توجه جنابعالی به رسانه و عرصه اطلاع رسانی تقدیر و تشکر کنیم.
ایمان شمسایی مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت ارشاد مهدی عرفاتی مدیرعامل خبرگزاری ایسنا عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه همشهری سعید آجورلو مدیر مسئول روزنامه صبح نو محمد امین ایمانجانی مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان مهدی گیوکی مدیر مسئول روزنامه جام جم محمد جواد اخوان مدیر مسئول...
تماشاخانه