یک‌شنبه 4 آذر 1403

نرگس محمدی کیست؟ | جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی رسید + عکس

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
نرگس محمدی کیست؟ | جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی رسید + عکس

جایزه صلح نوبل، یکی از پنج جایزه نوبل است که توسط آلفرد نوبل صنعت‌گر و مخترع سوئدی وقف شده‌است. این جایزه، برای اولین بار در سال 1901 اعطا شد نرگس محمدی فعال سیاسی و مدنی که اکنون در زندان بسر می برد روز جمعه به عنوان برنده جایزه صلح نوبل 2023 معرفی شد. او کیست و چه فعالیت‌هایی کرده که منجر دریافت این جایزه شده است؟

نرگس محمدی فعال سیاسی و مدنی که اکنون در زندان بسر می برد روز جمعه به عنوان برنده جایزه صلح نوبل 2023 معرفی شد. او کیست و چه فعالیت‌هایی کرده که منجر دریافت این جایزه شده است؟

نرگس محمدی روزنامه نگار (زاده 1351 در شهر زنجان) فعال حقوق بشر، زندانی سیاسی، روزنامه‌نگار و نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رئیس هیئت اجرایی شورای صلح ایران است. او در سال 2009 برنده جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شد.

وی دوران تحصیل را در زنجان زادگاهش گذراند و پس از پایان دبیرستان، در رشته فیزیک کاربردی دانشگاه امام خمینی قزوین ادامه تحصیل داد. او در دوران دانشجویی سازمان‌دهنده و همکار برای صعود به بلندترین قله‌های ایران بود

زندگی شخصی و خانوده نرگس محمدی فعال سیاسی

محمدی متولد شهر زنجان است که سال 1375 به عوان روزنگار و خبرنگار در نشریه پیام هاجر مشغول به کار شد و در نشریات دیگر نیز مقاله‌هایی درباره مسایل زنان، مسایل دانشجویان و حقوق بشر چاپ کرد.

او پس از تأسیس شورای ملی صلح در ایران که در سال 1387 توسط 83 شخصیت اجتماعی - سیاسی - فرهنگی با محور صلح و حقوق بشر تشکیل شد در سال 2008 در انتخابات داخلی این شورا به عنوان رئیس هیئت اجرایی آن برگزیده شد.

همسر نرگس محمدی روزنامه نگار کیست

همسر او، تقی رحمانی نیز از فعالان سیاسی است. او در سال 1378 با تقی رحمانی نویسنده، استاد دانشگاه، فعال سیاسی و زندانی سیاسی ازدواج کرد و دو فرزند یک دختر و یک پسر دارد.

نرگس محمدی در دادگاه به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به 5 سال حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و در مورد اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام (لغو گام‌به‌گام اعدام)» به 10 سال حبس محکوم شده بود.

مهرماه 95 هم شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم 16 سال زندان دادگاه بدوی او را تأیید کرد و نرگس محمدی در این مدت مشغول گذراندن محکومیتش در زندان اوین بود.

وی در دی ماه سال 1398 از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد

سوابق و فعالیت ها

ایشان از سال 1375 روزنامه‌نگاری را در نشریه پیام هاجر آغاز کرد و در نشریات دیگر نیز مقاله‌هایی درباره مسایل زنان، مسایل دانشجویان و حقوق بشر چاپ کرد و سپس به عضویت کانون مدافعان حقوق بشر درآمد و اکنون نایب رئیس این کانون و رئیس کمیته زنان آن می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلین صادقی نیارکی رییس کل دادگستری استان زنجان در این باره گفت: مجازات این فرد با استفاده از قانون اخیرالتصویب کاهش مجازات حبس، تقلیل یافت و از زندان آزاد شد.

وی با بیان اینکه دادگاه در مورد این محکوم اعمال تخفیف کرد و با رافت اسلامی آزاد شد، افزود: نرگس محمدی 10 سال مجازات حبس لازم الاجرا داشت که با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس و موافقت دادگاه، میزان حبس وی به هشت و نیم سال کاهش پیدا کرد و با پایان محکومیت هشت سال و نیم حبس، شب گذشته از زندان آزاد شد.

جایزه صلح نوبل به خانم نرگس محمدی تعلق گرفت

جایزه صلح نوبل 2023 به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر ایرانی اهدا شد

جایزه صلح نوبل، یکی از پنج جایزه نوبل است که توسط آلفرد نوبل صنعت‌گر و مخترع سوئدی وقف شده‌است. این جایزه، برای اولین بار در سال 1901 اعطا شد

نرگس صفیه محمدی (زاده 1 اردیبهشت 1351) فعال حقوق بشر، زندانی سیاسی، عضو سابق شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان تحکیم وحدت و نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر است. او در سال 2009 میلادی برنده جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شد. همسرش تقی رحمانی نیز از فعالان سیاسی است. او هم‌اکنون در زندان اوین به‌سر می‌برد. بی‌بی‌سی در سال 2022 او را یکی از 100 زن الهام‌بخش و اثرگذار در جهان معرفی کرد.

این برای دومین بار است که یک زن ایرانی جایزه صلح نوبل را به خود اختصاص می دهد.

10 سال قبل هم شیرین عبادی حقوقدان در سال 2003 برنده جایزه نوبل صلح شد. نرگس محمدی و شیرین عبادی تنها ایرانیان برنده جایزه نوبل هستند.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

نرگس محمدی کیست؟ | جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی رسید + عکس 2
نرگس محمدی کیست؟ | جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی رسید + عکس 3