سه‌شنبه 10 تیر 1404

نواب در بدو ورود به تهران: حج امسال با عزت، حکمت و مصلحت اداره شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نواب در بدو ورود به تهران: حج امسال با عزت، حکمت و مصلحت اداره شد

سرپرست حجاج ایرانی در بدو ورود به تهران، کاهش 30 درصدی فوتی‌ها و مدیریت بی‌سابقه بحران بازگشت زمینی را نمونه‌هایی از انجام و مدیریت عزتمندانه حج امسال عنوان کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، در بدو ورود به تهران از مشهد مقدس، با ابراز شکرگزاری از پایان موفق عملیات حج تمتع 1404، این دوره از حج را نمادی از هماهنگی ملی و تدبیر فراملی دانست و تأکید کرد: خدای بزرگ را سپاسگزاریم که فرصتی دیگر برای بندگی و خدمت به زائران بیت‌الله‌الحرام عطا کرد؛ خادمان حج، با همه محدودیت‌ها و چالش‌ها، توانستند خدمت شایسته‌ای به زائران ارائه دهند.

وی با اشاره به ماهیت ملی و بین‌المللی حج افزود: حج، برنامه‌ای فراگیر است که از تمام ظرفیت‌های کشور بهره می‌برد. از وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی تا بخش خصوصی، همگی درگیر اجرای این برنامه عظیم‌اند. امسال، علاوه بر ناوگان هوایی، راه‌آهن و ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای نیز وارد عرصه شدند و نقش مؤثری در جابه‌جایی زائران ایفا کردند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با تقدیر از مقام معظم رهبری به‌عنوان راهبر اصلی این برنامه الهی، گفت: برنامه‌های حج جمهوری اسلامی ایران همواره بر سه رکن عزت، حکمت و مصلحت استوار بوده و امسال نیز به برکت این هدایت‌ها، حج با موفقیت برگزار شد.

وی همچنین از زحمات پیشینیان، از جمله مرحوم آیت‌الله ری‌شهری، نماینده فقید ولی‌فقیه در امور حج یاد کرد و گفت: امام خمینی (ره) از حج ابراهیمی سخن گفتند و در امتداد این نگاه، امروز نیز تمام خدمتگزاران از مدیران کاروان‌ها تا روحانیون و مسئولان، در تلاش‌اند تا خدمت به زائران را با بهترین کیفیت ممکن ارائه دهند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اهمیت حوزه بهداشت و درمان زائران خاطرنشان کرد: برای دومین سال متوالی، آمار فوتی‌های حج کاهش یافت و امسال نسبت به دو سال پیش، شاهد کاهش 30درصدی فوتی‌ها بودیم که این دستاورد حاصل برنامه‌ریزی دقیق و تلاش شبانه‌روزی تیم‌های پزشکی و بهداشتی سازمان حج و زیارت است.

وی با ذکر خاطره‌ای از ملاقات با یکی از زائران بستری‌شده در بیمارستان‌های کشور میزبان افزود: همدلی، مراقبت و حضور مداوم پزشکان و پرستاران، موجبات رضایت زائران و خانواده‌های آنان را فراهم کرد؛ سلامتی خط قرمز ماست و تلاش ما همواره این است که زائر سالم به خانه بازگردد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج با اشاره به عملیات بی‌سابقه انتقال زمینی زائران در پی بحران اخیر در منطقه گفت: در حالی‌که شرایط ویژه‌ای به‌وجود آمده بود، بیش از 64 هزار زائر در مدت 10 روز از مرز عربستان و عراق وارد کشور شدند. این اقدام اضطراری، بدون پیش‌برنامه‌ریزی قبلی و با همکاری عراق و دستگاه‌های متعدد داخلی، با موفقیت کامل به انجام رسید.

وی با اشاره به تجربیات گذشته و تلاش‌های انجام‌شده برای گسترش مسیرهای بازگشت، افزود: برنامه‌هایی برای انتقال زائران از مسیرهای دریایی و کشورهای همجوار مانند عمان، ترکمنستان، پاکستان و حتی از طریق کشتی نیز بررسی شد که برخی از آن‌ها در آینده می‌توانند اجرایی شوند.

نواب افزود: «حج امسال، حج غیرمترقبه‌ای بود؛ با وجود این، کشور ما نشان داد که ظرفیت مدیریت شرایط ویژه را دارد و الگویی برای کشورهای منطقه در برنامه‌ریزی و اجرای عملیات حج است. برخی از کشورهای همسایه به صراحت گفتند: ما در حج شاگردی ایران را کرده‌ایم.

وی در پایان با اشاره به پیچیدگی‌های مدیریت حج، گفت: حج، انتقال یک ایران کوچک با همه تنوع قومی، مذهبی و استانی به سرزمین وحی است؛ این یعنی باید همه ظرفیت‌های کشور در خدمت این حرکت عظیم قرار بگیرند. حج همیشه با مسائلی همراه است، اما با مشارکت و درک متقابل زائران، می‌توان این مسائل را به بهترین شکل مدیریت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با تشکر از همه خادمان و نهادهای دخیل در حج، از جمله آستان قدس رضوی برای خدماتشان به زائرانی که از طریق مشهد وارد کشور شدند، اظهار داشت: از آن بانوی خانه‌دار که لباس احرام می‌دوزد تا رئیس‌جمهور محترم که پشتیبانی عالی دارند، همه خادم‌الحج هستند. امیدواریم خداوند این حج را از همه زائران و خدمت‌گزاران بپذیرد.