چهارشنبه 7 آذر 1403

نوزاد بلاتکلیف در زنده ماندن

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نوزاد بلاتکلیف در زنده ماندن

نوزادی که فوت شده در بیمارستان ایلام به خانواده داغدارش داده شد اما زنده از غسالخانه آبدانان پس گرفته شد؛ ماجرایی که سر و صدای زیادی درفضای مجازی و رسانه ها به پا کرد؛ از یک سو مسئولان بیمارستان بودند که می گفتند تمام تلاششان را برای نجات "آدین" 50 روزه انجام داده اند اما بی نتیجه بوده است و از سوی دیگر گروهی دیگر بودند که از صدور گواهی دفن این نوزاد قبل انکه از مرگ نوزاد مطمئن شوند،...

اما اصل ماجرا چه بوده است؟

آدین ایمانی، نوزاد دوماهه ای که با هوشیاری غسال آبدانانی زنده شده بود، در بیمارستان ابوذر اهواز فوت کرد. گواهی فوت او کخ روز جمعه در بیمارستان مرکز ایلام صادر شده بود، همان شب و در غسالخانه آبدانان با هوشیاری مسئول غسالخانه زنده تشخیص داده شد و در نهایت پس از انتقال به بیمارستان رسول اکرم (ص) آبدانان و اعزام به بیمارستان ابوذر اهواز، تلاش های تیم پزشکی برای زنده نگه داشتن او بی نتیجه ماند و لحظاتی بعد درگذشت.

قصوری در مرگ آدین مشاهده نشد

دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرد که امروز، 15 آذر برای بررسی مرگ آدین، شیرخوار آبدانانی، کمیسیون فوق تخصصی بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام با حضور فوق تخصصی قلب کودکان، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، فوق تخصص نوزادان و متخصص قلب (مدیر گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی) انجام شده و طبق اظهار نظرات این افراد، کلیه اقدامات درمانی مبتنی بر اساس دستورالعمل‌های علمی و دقیق انجام شده و CPR شیرخوار کاملا علمی و دقیق بوده و فوت آن نیز بر اساس شواهد و مستندات پرونده کاملا صحیح بوده است.

با این وجود پرونده درمانی این شیرخوار جهت بررسی‌های بیشتر و وجود هرگونه قصور و کوتاهی احتمالی در مراحل درمان در اختیار مراجع قانونی از جمله سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی استان قرار گرفته است و در صورت تایید هرگونه قصور و کوتاهی توسط پزشکی قانونی و یا نظام پزشکی برابر مقررات برخورد خواهد شد.

در نتیجه نهایی بررسی و ارزیابی پرونده درمانی این نوزاد که ر اختیار رسانه ها قرار گرفته، گفته شده است: "این شیرخوار در زمان تولد با آپگار پایین (نمره آپگار: تست پس از تولد بر روی نوزادان برای تعیین سطح سلامت نوزاد) در شهرستان آبدانان متولد شده و پس از مراحل احیاء و اینتوباسیون برای درمان به بیمارستان آیت الله طالقانی ایلام اعزام شده و در مرکز NICU آن مرکز به مدت 16 روز بستری شده است به طوری که در ادامه درمان، به دلیل مشکلات مربوط به بلع، تغذیه با شیر مادر از طریق NGT صورت گرفت.

علیرغم نیاز شیرخوار به لوله تغذیه و اکسیژن، با رضایت شخصی والدین از بیمارستان ترخیص می شود. در تاریخ نهم آذرماه شیرخوار 45 روزه با مشکل زمینه‌ای قبلی و با تشخیص احتمالی تشنج از شهرستان آبدانان اعزام شده و در بیمارستان امام خمینی (ره) بستری شده است.

طی روند درمان، این شیرخوار دچار دیسترس تنفسی و برادیکاردی می گردد و به همین دلیل از تاریخ دهم آذرماه (انتقال به PICU) تا زمان فوت یعنی روز سیزدهم آذرماه (در ساعت 12:45) چهار بار تحت عملیات احیای قلبی تنفسی قرار گرفت.

همچنین بر اساس اظهارات متخصصین درگیر در روند درمان و سایر حاضرین در جلسه بررسی پرونده شیرخوار مذکور، اقدامات احیاء مطابق با اصول علمی انجام شده و در آخرین احیای قلبی ریوی (ساعت 12 ظهر) به مدت 45 دقیقه تمام اقدامات لازم طبق پروتکل احیاء انجام شده و متاسفانه موفقیت آمیز نبوده و در پایان عملیات احیاء قلبی ریوی علاوه بر معاینات بالینی کامل توسط تیم احیاء، نوار قلب با دو دستگاه متفاوت گرفته شده که در هر دو ایزوالکتریک (خط صاف) مشهود بوده و صدور گواهی فوت بعد از معاینه مجدد و اطمینان از نبود علائم حیاتی در حدود ساعت 13:25 دقیقه، صادر و جسد به سردخانه بیمارستان منتقل شده است.

ضمنا جسد در ساعت 16:30 دقیقه با رضایت والدین تحویل آنان شد، لذا گواهی فوت صادره مشکلی نداشته و مورد تایید همه متخصصین حاضر در جلسه است. در ضمن با توجه به وجود دو دستگاه اکسیژن ساز هرکدام با ظرفیت تولید 600 لیتر در دقیقه در بیمارستان، اکسیژن مورد نیاز تمام بخش‌ها به صورت سانترال تامین شده و بنابراین در بخش اطفال نیز از کپسول اکسیژن‌ساز پرتابل استفاده نمی شود.

همچنین این بررسی‌های فوق‌الذکر در کمیسیون فوق تخصصی بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام با حضور فوق تخصصی قلب کودکان، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، فوق تخصص نوزادان و متخصص قلب (مدیر گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی) انجام شده و طبق اظهار نظرات این افراد، کلیه اقدامات درمانی مبتنی بر اساس دستورالعمل‌های علمی و دقیق انجام شده و CPR شیرخوار کاملا علمی و دقیق بوده و فوت آن نیز بر اساس شواهد و مستندات پرونده کاملا صحیح بوده است.

نوزاد پنجاه روزه با علائم اولیه تشنج به بیمارستان ابوذر اهواز منتقل شده بود

به گزارش ایسنا، دکتر محسن علی سمیر، رییس بیمارستان ابوذر اهواز نیز پیش از این به ایرنا گفته بود: یک نوزاد پنجاه روزه ساعت پنج صبح جمعه با علائم اولیه تشنج به بیمارستان ابوذر اهواز منتقل که پس از پذیرش بلافاصله تحت درمان قرار گرفت. این نوزاد بیمار که دچار تشنج شده بود با نارسائیها و اختلالات شدید کلیوی، کبدی و گوارشی مواجه بود که یک تیم مجرب از پزشکان فوق تخصص این بیمارستان کار درمان وی را آغاز کردند.

رییس بیمارستان ابوذر اهواز افزود: بیمار یاد شده که قبلا به دلیل اختلالات ریوی و تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل شده بود از همان ابتدای ورود به بیمارستان شرایط وخیمی داشت اما پزشکان این بیمارستان برای زنده نگه داشتن آن تمامی تلاش خود را به کار گرفتند.

وی گفت: بیمارانی که دچار تشنج می شوند معمولا به دلیل عدم خونرسانی به مغزشان با مشکلات جدی افت فشار خون، از کار افتادن کلیه ها و مختل شدن کبد مواجه می شوند که همین امر بهبودی آنان را بسیار سخت می کند و این نوزاد نیز همه این مشکلات را داشت. علی رغم تلاش بی وقفه پزشکان این بیمارستان نوزاد یاد شده در ساعت 17:30 (جمعه) فوت کرد.

انتهای پیام