نوسان قیمت طلا و سکه زیر سایه 2 اتفاق مهم / ربعسکه رکورددار افزایش قیمت شد؛ طلای آبشده کمترین نرخ بازدهی را ثبت کرد
اقتصادنیوز: معاملات بازار طلا و سکه در نیمه اول شهریور تحت تاثیر رای اعتماد مجلس به همه وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان و صعود تاریخی اونس طلا بود؛ دو اتفاق مهمی که سیگنالهای متفاوتی را به بازار فرستاد.
به گزارش اقتصادنیوز، ماه پایانی تابستان 1403 در حالی برای بازار طلا و سکه آغاز شد که معامله گران و فعالان بازار مرداد را با دو اتفاق مهم پشت سر گذاشتند؛ اول رای اعتماد مجلس به همه وزیران پیشنهادی دولت پزشکیان و دوم جهش بیسابقه قیمت اونس طلا در بازار جهانی.
کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان در حالی رکورد 23 ساله کسب رای اعتماد را شکست که دو وزیر او بیش از سایرین مورد توجه بازار قرار گرفتند، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه. بازار در روزهای ابتدایی دولت پزشکیان نست به اظهارات این دو وزیر گوش تیز کرد تا هم بینشی در سیاست خارجه و هم دستی در اقتصاد داشته باشد. از این بین اظهارات وزیر امور خارجه درباره برجام و جلسه وزیر اقتصاد با محوریت مقدمات پیوستن به FATF توجه معاملهگران را به خود جلب کرد.
اتفاق مهم دیگر برای بازار طلا و سکه به صعود تاریخی قیمت انس طلا تا مرز 2530 دلار در 30 مرداد اختصاص داشت که رکورد جدیدی برای این فلز گرانبهای داخلی بود. به گزارش اقتصادنیوز، در مجموع آغاز شهریور با دو سیگنال متناقض از مرداد همراه شد و با این حال که بازار از رای اعتماد وزیران دولت چهاردهم سیگنال مثبت دریافت کرد اما رکورد انس طلا سیگنال افزایش به بازار داد. قیمت انس طلا با ورود به شهریور با کاهش از سقف تاریخی خود دور شد و در میانه ماه حتی به زیر 2500 دلار رفت، اما در بازگشت به زیر مرز 2480 دلار که سقف قبلی خود بود، ناکام ماند. در واقع سرنوشت قیمت انس طلا بین دو سقف گیر افتاده است و عبور از هر دو مرز، آغاز روند جدیدی را در پی خواهد داشت.
به گزارش اقتصادنیوز، با رکوردزنی قیمت انس طلا، ارزش ذاتی بازار داخلی طلا و سکه هم رشد کرد و از میزان حباب بازار کم شد. با کم شدن حباب بازار طلا و سکه و روند رو به افزایش قیمت دلار در 15 روزه ابتدای شهریور، بازار طلا و سکه پیشتاز در صعود بودند و همگی رو به افزایش رفتند. رکورد بیشترین افزایش قیمت نیز در این 15 روز به بازار ربع سکه تعلق گرفت که 3.35 درصد رشد داشت. قیمت ربع سکه در پله انتهایی کانال 14 میلیون شهریور را آغاز کرد و با افزایش وارد کانال 15 میلیون شد و تا 15 میلیون و 400 هزار تومان بالا رفت. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، حباب ربع سکه نیز در نیمه اول شهریور 5 درصد چاقتر شد و به 75 درصد رسید، یعنی نزدیک به 7 میلیون و 700 هزار تومان از قیمت بازاری ربع سکه حباب است.
قیمت سکه امامی هم با رشد 3.2 درصدی در رتبه دوم بیشترین افزایش بازارها قرار گرفت. قیمت سکه امامی که شهریور را در 42 میلیون و 100 هزار تومان آغاز کرده بود با افزایش بیش از یک میلیون تومانی، به 43 میلیون و 450 هزار تومان رسید. حباب سکه امامی که به دلیل افزایش قیمت انس و بالا رفتن ارزش ذاتی سکه در روزهای انتهایی مرداد به کمترین رقم خود رسیده بود؛ در ماه جدید بر مدار افزایش حرکت کرد و به بیش از 19 درصد رسید. به عقیده معاملهگران یکی از عوامل رشد بیشتر سکه عبور نرخ آن از مرز مقاومتی 43 میلیون تومان است.
فارغ از رکوردداران افزایش قیمت در بازار طلا و سکه، از نظر میزان بازدهی هم معامله گران شاهد ثبت رکوردهای مهمی در نیمه اول شهریور بودند و کمترین نرخ بازدهی به بازار طلای آبشده رسید. قیمت طلای آبشده در میانه کانال 15 میلیون شهریور را شروع کرد و در دو هفته ابتدایی این ماه با رشد 1.98 درصدی به 15 میلیون و 780 هزار تومان رسید. به عقیده معاملهگران دو حراج شمش طلا در مرکز مبادله در نیمه اول شهریور باعث شد تا از شدت افزایش قیمت طلای آبشده کاسته شود. در حراج چهل و ششم و چهل و هفتم شمش طلا در مرکز مبادله مجموعا 548 کیلوگرم شمش طلا به فروش رسید تا حجم معاملات شمش در این مرکز از زمان راه اندازی تا میانه شهریور 1403 از 9 تن عبور کند.
همچنین در هفته پیشرو هفدهمین حراج سکه در مرکز مبادله طلا و ارز برگزار خواهد شد که میتواند در قیمت بازار سکه اثرگذار باشد. براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معاملهگران، با توجه به حباب موجود در بازار، اگر فاندی برای افزایش قیمت دلار وجود نداشته باشد، با این حراج سکه، افت قیمت در بازار رقم خواهد خورد.
به گزارش اقتصادنیوز، پیشبینی میشود که در نیمه سوم شهریور، بازار طلا و سکه همچنان نسبت به اظهارات وزیر اقتصاد و وزیر امور خارجه گوش تیز کند و مهمترین فاندهای خارجی نیز برای بازار توافق آتش بس در غزه و اخبار انتخاباتی در آمریکا باشد. اما مهمترین متغیر نوسان سکه و طلا در روزهای آرام بازار، قیمت انس طلاست. در بازارهای جهانی، سیگنالهای «اشتغال آمریکا به اقتصاد» و تعداد «کاهشهای نرخ بهره فدرال رزرو» مورد توجه معاملهگران قرار گرفته است.
به عقیده معاملهگران فنی مرز حمایتی 43 میلیون برای بازار سکه مهم است که اگر از دست برود میزان فروش در بازار زیاد خواهد شد. اگر قیمت سکه هفته بعد را زیر 43 میلیون و 200 هزار تومان آغاز کند و تثبیت دوساعته زیر این نرخ بدهد گارد بازار نزولی خواهد بود. اولین مرز مقاومت بازار نیز 43 میلیون و 600 هزار تومان است. همچنین در بازار طلای آبشده سطح حمایتی مهم در 15 میلیون و 540 هزار تومان قرار داد و سد محکم بازار نیز در محدوده 15 میلیون و 890 هزار تا 16 میلیون قرار دارد که نتوانسته در بالای آن تثبیت دهد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید