سه‌شنبه 18 دی 1403

نویسنده کتاب «جمال» در گفت و گو با دانشجو؛ شهید ابومهدی المهندس از دانشگاه پلی تکنیک بغداد تا مکتب امام خمینی + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نویسنده کتاب «جمال» در گفت و گو با دانشجو؛ شهید ابومهدی المهندس از دانشگاه پلی تکنیک بغداد تا مکتب امام خمینی + فیلم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو - سیدرضا میرجعفری، کتاب «جمال» نوشته شهلا پناهی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دربرگیرنده روایتی از زندگی ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد جبهه مقاومت اسلامی است. کتاب «جمال» به بخشی از زندگی مبارزاتی و سال‌ها جهاد شهید «جمال جعفر محمد علی آل ابراهیم» معروف به «ابومهدی المهندس» از فرماندهان ارشد جبهه مقاومت اسلامی و...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، شهلا پناهی نویسنده کتاب ابو مهدی که رونمایی آن در بغداد و در سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس انجام شد به گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو نشست و در این مصاحبه مفصل از چگونگی نوشتن این زندگی نامه و ماجرای حضورش در سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت در ساعت 1:20 صحبت کرد.

پناهی در پاسخ به این پرسش که چه شد دنبال نوشتن زندگی نامه شهید ابو مهدی المهندس رفتید؟ پاسخ داد: اگر بخواهم خیلی بی تعارف و بدون اغراق بگویم من در مورد کتاب هایی که قسمتم می شود بنویسم باید بگویم: قرعه فالیست که به نام من دیوانه زدند. در بحث کار و نوشتن برای جبهه مقاومت که از سال 92 آغاز شد، آخرین کتاب من بسیار به فضای عراق نزدیک بود، زندگی نامه شهید حسین قمی با عنوان ماه کامل، که شهید قمی یازده سال در عراق و در نبرد با داعش حضور داشتند و همین نوشتن از این شهید باعث شد تا بسیار به این فضا نزدیک شوم. اما اینکه تصور کنم می توانم از شهید ابومهدی بنویسم رویای بسیار دور من بود. نمایشگاه کتاب سال 98 و آخرین بازدید شهید ابومهدی در نمایشگاه باعث شد که تصمیم بگیرم از ابومهدی بنویسم، ابو مهدی که در آن سال از نمایشگاه بین المللی دیدار می کردند و از غرفه های سوره مهر و روایت فتح هم دیدار می کردند، دغدغه زیادی در مورد مستند نگاری وقایع و معرفی فرهنگ عراق بود.

وی تأکید کرد: ما باید در کتاب نگاری و مستند نگاری در قالب قصه به معرفی عراق و شهدای مقاومت در این کشور بپردازیم. در مورد کتاب زندگی نامه ابومهدی باید بگویم: من از همان دیدار تصمیم برای نوشتن کتاب داشتم اما طوری مسائل پیش رفت که نوشتن کتاب به بعد از شهادت وی موکول شد و این توفیق برایم به دست آمد.

ریشه تفکر ابو مهدی فرهنگی و سازندگی است

نویسنده کتاب ابومهدی که به زندگی نامه جمال جعفر آل ابراهیم ملقب به مهندس القلوب (مهندس دل‌ها) پرداخته است در مورد ریشه تفکر ابومهدی المهندس با بیان اینکه وی تفکری فرهنگی و سازندگی داشت افزود:

سنگر کار فرهنگی، خاکریز پر اهمیتی است که رهبری خیلی تأکید بر آن دارد و ایشان فقط در مورد دغدغه کار فرهنگی می گوید: «شب خوابم نمی برد»، و جالب است وقتی به سیره شهدایی مثل ابومهدی و حاج قاسم سلیمانی نگاه می کنیم به خصوص شهید ابومهدی می بینیم که آن ها در کنار تصویر یک فرمانده نظامی و شخصیت سیاسی بودن چقدر دغدغه کار فرهنگی داشتند و علاقه داشتند و یکی از توصیه های اصلی شهید ابو مهدی فعالیت در حوزه فرهنگ است، اصلا ریشه تفکر ابو مهدی فرهنگی و سازندگی است یعنی قبل از اینکه بجنگیم سازندگی اهمیت دارد.

وی در مورد تأثیر مادر شهید ابومهدی بر روی وی نیز توضیحاتی داد: نسل مادری شهید ابومهدی جزء عشایری هستند که سال ها در بحرین زندگی می کردند بعد به خرمشهد می آیند که به دلیل مسائل اقتصادی و اینکه خب در آن زمان مرزها به این شکل تعریف نمی شدند خانواده مادر ابومهدی به خرمشهر می آیند و آنجا زندگی می کنند.

مادر ابومهدی در یک خانواده بسیار متدین در خرمشهر به دنیا می آید، اگر نگاه کنید به توصیف شهید ابومهدی از مادر گرامیشان بسیار شهید ابومهدی افتخار می کند که مادرش یک معلمه قرآن و مجلس دار سیدالشهداست. خیلی جالب است که اگر نگاه کنیم که چرا آن خانواده که در خرمشهر در یک رفاه اقتصادی قرار دارد به بصره مهاجرت می کنند؟ باز هم ریشه در یک مبارزه دارد. یعنی به سالهایی می رود که رضا شاه بحث کشف حجاب را مطرح می کند و چون آن خانواده سبقه تقید دینی را دارند بحث حجاب و حفظ حریم خانواده و حرمت زن برایشان مهم است قبول می کنند از خرمشهر به بصره بروند و اینطور می شود که ابومهدی در بصره متولد می شود.

نویسنده کتاب «جمال» در گفت و گو با دانشجو؛ شهید ابومهدی المهندس از دانشگاه پلی تکنیک بغداد تا مکتب امام خمینی + فیلم 2