یک‌شنبه 4 آذر 1403

نگاهی به سوابق وزیر جدید صمت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
نگاهی به سوابق وزیر جدید صمت

عباس علی‌آبادی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت دارای سوابق اجرایی مهمی در دو بخش دولتی و خصوصی است.

صبح امروز جلسه رای اعتماد عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این جلسه آیت الله سید ابراهیم رئیسی به دلیل سفر به آمریکای لاتین و دیدار با مقامات ونزوئلا، نیکاراگوآ و کوبا حضور نداشت. محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور و سید محمد حسینی معاون پارلمانی ریاست جمهوری وزیر پیشنهادی صمت را در جلسه رای اعتماد همراهی کردند.

نمایندگان در پایان جلسه رای اعتماد با 187 رای موافق، 58 رای مخالف، 8 رای ممتنع و 2 رای باطله از مجموع 255 نماینده حاضر در صحن سکان وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عباس علی‌آبادی سپردند.

عباس علی‌آبادی، (زاده 1340، اراک) فارغ‌التحصیل کارشناسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه تهران بوده و دکترای خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با رشته کنترل گرفته است.

علی‌آبادی، استادیار دانشگاه امام حسین بوده و مدتی نیز ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را عهده‌دار بود، البته وی بیشتر ترجیح داده است در صنعت و بخش اجرایی فعالیت کند.

وی فعالیت‌های اجرایی و مدیریتی خود را از جهاد سازندگی شروع و سپس به وزارت نیرو رفت و در بخش پروژه‌های برق‌آبی وزارت نیرو ادامه فعالیت داد و در بخش مدیریتی پروژه‌های سد و نیروگاه کرخه و کارون 3 حضور داشت.

علی‌آبادی در هر دو بخش دولتی و خصوصی مشغول به فعالیت بوده که از آن جمله می‌توان به فعالیت به عنوان معاون برق و انرژی وزارت نیرو، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مجری بسیاری از طرح‌های صنعتی برای صنایع مختلف اعم از نیرو، معادن، فلزات، نفت، گاز و پتروشیمی، ریلی، هوایی و... همچنین ریئس هیات مدیره و مدیرعامل گروه بزرگ صنعتی مپنا برای مدت بیش از پانزده سال، اشاره کرد. بازه‌ای زمانی که مقارن با رشد فزاینده این گروه صنعتی بوده است. به نحوی که گروه مپنا امروزه یکی از شرکت‌های حائز رتبه در صنایع پیشرفته جهانی است.

در رزومه منتشر شده از علی آبادی آمده است: «او تا به امروز قرارداد‌های بین المللی بیشماری در داخل و خارج از کشور مذاکره، منعقد و اجرا کرده و به واسطه این طرح‌های عظیم سابقه تجارت جهانی در مقیاس داشته است.» و «در این دوره 15 ساله گروه مپنا چندین بار، بزرگترین صادر کننده نمونه و ممتاز صنعتی کشور لقب گرفت.»

علی‌آبادی همچنین به عنوان یک متخصص حوزه مکانیک و انرژی برنده جایزه اختراع خوارزمی، همچنین یکی از اعضای شورای عالی استاندارد کشور و شورای عالی علوم و تحقیقات و فناوری، بوده است.

در بخش‌هایی دیگر از رزومه این وزیر پیشنهادی او اینگونه معرفی می‌شود: «صاحب ایده و مدیر توسعه بسیاری از فناوری‌های راهبردی مانند توربین‌های هوایی، موتور‌های رفت و برگشتی بزرگ، برقی سازی (خودرو‌های برقی و هوشمند و تولید باتری‌های پیشرفته لیتیومی و ذخیره سازی انرژی)، توربین گازی کلاس F ملی و بسیاری دیگر از طرح‌های پیشران در کشور»

علی آبادی همچنین استاد دانشگاه و دارای مقالات متعدد در مجلات و کنفرانس‌های معتبر علمی داخلی و خارجی است و تالیفات و ترجمه کتب فنی و تخصصی و مسئولیت‌های اجرایی بسیاری از جمله ریاست دانشگاه، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، عضویت در هیات امنای دانشگاه ها، عضویت در کمیته آموزش شورای عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عضویت در شورای برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی کشور به عنوان عضو حقیقی و ریاست و عضویت در بسیاری از انجمن‌های علمی تراز ملی، کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی، را در کارنامه خود دارد. رزومه‌ای که به این مدیر اجرایی کمک می‌کند تا گزینه‌ای عملگرا برای بخش صنعت و معدن کشور شناخته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت
نگاهی به سوابق وزیر جدید صمت 2