نگاهی به مهمترین ماموریت های فضایی سال 2020
اقتصاد نیوز: سازمانهای فضایی بینالمللی و خصوصی در سال 2020 ماموریتهای متعددی چون پرتاب فضاپیماها و ماهوارههای مختلف را انجام خواهند داد. در ادامه مهمترین ماموریت های فضایی سال 2020 را بررسی میکنیم.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، در سال 2020 همانند سال گذشته ماموریتهای فضایی مهمی انجام خواهد شد و سازمانهای فضایی بسیاری از کشورها در سال میلادی جدید برنامهریزی کردهاند تا چندین فضاپیما و ماهواره را به فضا پرتاب کنند. در ادامه با مهمترین ماموریت های فضایی سال 2020 آشنا خواهیم شد.
*س_اعزام فضانوردان توسط اسپیس ایکس و بوئینگ_س*فضانوردان ناسا در سال 2020 سرانجام قادر خواهند بود با فضاپیماهای تجاری ساخت آمریکا به فضا اعزام شوند. گزارشها حاکی از آن است که در سال جدید کپسول دراگون اسپیس ایکس و استارلاینر شرکت بوئینگ اولین فضانوردان خود را به فضا حمل خواهند کرد. البته از زمان پرتاب این فضاپیماها اطلاعاتی منتشر نشده است. فضاپیما استارلاینر در دسامبر 2018 موفق شد آزمایشهای مهمی را انجام دهد و حتی یک پرتاب آزمایشی بدون سرنشین نیز انجام داد، اما با توجه به اینکه این فضاپیما سوخت را بیش از حد انتظار مصرف کرده بود، به ایستگاه فضایی بینالمللی نرسید. همچنین کپسول دراگون اسپیس ایکس در مارس 2018 تستهای خود را با موفقیت انجام داد و در حال حاضر برای انجام تست سیستم خطای پروازی در حال آمادهسازی است که این آزمایش پیش از 11 ژانویه انجام میشود.
*س_ارسال مدارگرد خورشیدی سولار اوربیتر در فوریه_س*ناسا و آژانس فضایی اروپا طی یک ماموریت مشترک، مدارگرد خورشیدی سولار اوربیتر (Solar Orbiter) را در تاریخ 5 فوریه از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral Air Force Station) واقع در فلوریدا به فضا ارسال خواهند کرد. طبق برنامهریزیهای انجام شده، این مدارگرد برای بررسی دقیق عملکرد خورشید حدود 0.28 واحد نجومی به خورشید نزدیک میشود. همچنین پیشبینی میشود ماموریت این مدارگرد حدود 7 سال طول بکشد.
*س_ارسال مریخ نورد مارس 2020 و سه ماموریت دیگر_س*ناسا برای کاوش سطح مریخ، در حال آمادهسازی مریخ نورد مارس 2020 است که در تاریخ 17 ژوئیه به فضا پرتاب خواهد شد. همچنین سازمان فضایی فدرال روسیه و آژانس فضایی اروپا تصمیم دارند مریخ نورد اختصاصی خود را با نام اگزومارس روزالیند فرانکلین (ExoMars Rosalind Franklin) در تاریخ 25 ژوئیه به سمت سیاره سرخ ارسال کنند. اولین ماموریت فضایی امارات متحده عربی هم تحت عنوان ماموریت هوپ مارس (Hope Mars Mission) از مرکز فضایی تانیگاشیما ژاپن به سمت سیاره مریخ انجام خواهد شد. کشور چین نیز برنامه دارد یک فرودگر و یک سطحنورد کوچک را به فضا اعزام کند.
*س_ارسال نخستین فضاپیمای SSLV توسط هند_س*سازمان فضایی کشور هند تصمیم دارد در اوایل سال 2020 میلادی موشک SSLV را به مدار نزدیک زمین ارسال کند. برخی منابع از پرتاب این موشک در ماه ژانویه خبر دادهاند، اما تاریخ دقیق آن اعلام نشده است. این موشک از مرکز فضایی ساتیش داوان (Satish Dhawan Space Centre) به سمت فضا ارسال میشود.
*س_استارلینک، فالکون هوی و استارشیپ_س*مجموعه جدیدی از ماهوارههای استارلینک در سال 2020 توسط شرکت اسپیس ایکس به فضا فرستاده خواهد شد. گفتنی است این شرکت خصوصی فعال در حوزه فضا در سال 2019 حدود 60 ماهواره اینترنتی را برای ارائه سرویس اینترنت پرسرعت به فضا فرستاده است. همچنین در ماههای پایانی سال 2020 موشک فالکون هوی این شرکت به فضا پرتاب میشود. علاوه بر آن، پیشبینی میشود شرکت اسپیس ایکس بر روی فضاپیما استارشیپ ام کی 3 (Starship Mk 3) نیز فعالیت خود را شروع کند.
*س_ماموریت چانگ - ای 5 چین_س*آژانس فضایی چین در ماموریت جدید خود کاوشگر چانگ ای 5 (Change-5) را در سال 2020 به فضا پرتاب خواهد کرد. در سال 2019 سازمان فضایی چین اقدامات متعددی را انجام داده است و توانست با ارسال کاوشگر چانگ ای 4 (Change-4) به نیمه تاریک ماه تاریخسازی کند. همچنین چین یک کاوشگر رباتیک مریخی را در نوامبر سال 2019 مورد آزمایش قرار داد. چین قصد دارد در حال حاضر در کره ماه برنامههایی چون گردش، فرود و بازگشت را با کاوشگرهای خود به انجام برساند و پس از آن برای شروع اکتشافات فضایی در مریخ نیز یک کاوشگر سیارهای را به سمت سیاره سرخ پرتاب کند.
*س_پرواز هواپیمای فضایی X-37B آمریکا_س*هواپیمای فضایی X-37B که متعلق به نیروی هوایی آمریکا است در سال 2020 ماموریت دیگری را به انجام خواهد رساند. این ماموریت ششم هواپیمای بدون سرنشین مرموز آمریکا محسوب میشود. این هواپیمای فضایی از تاریخ 7 سپتامبر سال 2017 در حال چرخش به دور زمین بود و در حال حاضر رکورد 718 روز پرواز را به نام خود به ثبت برساند. گفتنی است رکورد پرواز متوالی قبلی آن 717 روز و 20 ساعت و 42 دقیقه بوده است. تاکنون در خصوص این هواپیمای محرمانه اطلاعات زیادی منتشر نشده است، اما این هواپیما از صفحههای خورشیدی بهره میبرد و میتواند برای مدت طولانی بدون وجود خدمه پرواز کند.
*س_ویرجین گلکتیک_س*ویرجین گلکتیک که یک شرکت فعال در حوزه گردشگری فضایی است، در سال 2019 توانست فضاپیمای اسپیسشیپ 2 (SpaceShipTwo) خود را با موفقیت مورد آزمایش قرار دهد. این فضاپیما قادر به حمل 6 سرنشین بوده و در حال حاضر مهندسان در حال تولید نسخه نهایی آن هستند. انتظار میرود در سال 2020 شاهد پرواز این فضاپیما به همراه سرنشین باشیم. تا به امروز حدود 600 نفر برای سفر فضایی با شرکت ویرجین گلکتیک نام خود را به ثبت رساندهاند. این فضاپیما به مدت 90 دقیقه در فضا پرواز میکند که قیمت بلیط آن 250 هزار دلار خواهد بود.
*س_بلو اوریجین_س*جف بزوس، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت فضایی بلو اوریجین قصد دارد در سال 2020 موشک نیو شپرد (New Shepard) را به همراه سرنشین به پرواز در آورد. این فضاپیما نیز ظرفیت حمل 6 سرنشین را داشته و طی سال گذشته حدود 12 بار موفق به انجام پرواز آزمایشی شده است. فضاپیمای نیو شپرد طی ماموریت NS-12 که در تاریخ 11 دسامبر سال 2019 به انجام رسید پس از پرتاب توانست تا ارتفاع 105 کیلومتری از سطح سیاره زمین پیش برود.
*س_ویرجین اوربیت_س*شرکت ویرجین اوربیت (Virgin Orbit) که به عنوان یکی از زیرمجموعههای گروه ویرجین (Virgin Group) محسوب میشود نیز قصد دارد در سال 2020 میلادی موشک ماهوارهبر لانچر وان (LauncherOne) را به صورت آزمایشی برای بار دیگر به فضا بفرستد که از تاریخ دقیق آن اطلاعاتی در دست نیست. موشک لانچر وان شرکت ویرجین اوربیت دارای 21 متر طول بوده و میتواند محمولههای کوچک به اندازه یک یخچال را حمل کند.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند