نگرانی بازار درباره درگیریهای غرب آسیا نفت را 88 دلار کرد
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت زیرا سرمایهگذاران با چشمانداز اختلال عرضه در اثر درگیریها در غرب آسیا دست و پنجه نرم میکنند و نگران بروز این اختلال هستند.
هر بشکه نفت برنت با 40 سنت افزایش 88.05 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 38 سنت افزایش 86.35 دلار معامله شد.
قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا در روز دوشنبه به دنبال حملات مقاومت علیه اسرائیل بیش از 3.50 دلار افزایش یافت اما در روز سهشنبه کاهشی شد.
رژیم صیونیستی اسرائیل مقداری بسیار کمی نفت تولید میکند اما بازار نگران است که این درگیری تشدید شود و در عرضه نفت غرب آسیا اختلال ایجاد و کسری که در بازار وجود دارد تا پایان سال بیشتر کند.
جنبش مقاومت اسلامی حماس، صبح روز شنبه 7 اکتبر، اراضی اشغالی از جمله تلآویو، اشدود و عسقلان را با صدها موشک و راکت هدف حمله قرار داد و درگیریها که تاکنون ادامه دارد، منجر به هلاکت هزاران صهیونیست شده است.
درحالیکه رسانههای آمریکایی ادعا میکنند، ایران در حملات مقاومت نقش داشته است، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به شبکه خبری انبیسی گفت، در حال حاضر، هیچ شواهدی مبنی بر اینکه ایران به طور مستقیم دخالت داشته باشد، وجود ندارد.
به گفته منابع آگاه، بندر عسقلان و پایانه نفتی اسرائیل به دنبال این درگیریها تعطیل شده است.
وجود ریسک در بازار، مانع از کاهش بیشتر قیمت نفت میشود.
در عین حال، بلومبرگ طی گزارشی نوشت، از آنجاییکه واشنگتن تلاش میکند تا مانع افزایش قیمت نفت در جهان شود، پالایشگاههای سراسر چین مطمئن هستند صادرات نفت ایران ادامه خواهد داشت.
کارشناسان این رسانه آمریکایی همچنین معتقدند، بعید است که درگیریهای مذکور روی بازار نفت اثر زیادی بگذارد.
پیر آندوراند، مدیر موسسه آندوراند کپیتال، در این رابطه گفته است، اثرگذاری این درگیریها بر بازار نفت در کوتاهمدت چندان نخواهد داشت، بلکه در طولانی مدت روی قیمت و عرضه نفت به بازار تأثیر میگذارد.
عربستان دیروز اعلام کرد، با شرکای منطقهای و بینالمللی برای جلوگیری از تشدید وضعیت در غزه و مناطق اطراف همکاری میکند و بار دیگر تاکید کرد، از تلاشها برای ایجاد ثبات در بازارهای نفتی حمایت میکند.
ایپک اوزکاردسکایا، تحلیلگر ارشد بانک سوئیس کوئت گفت، در شرایط ژئوپلتیکی واقعی، قیمت نفت میتواند به ازای هر بشکه به 90 تا 100 دلار افزایش یابد اما با توجه به شرایط اقتصادی نه چنئان خوب جهان بعید است از100 دلار فراتر برود.
از آنجاییکه بازار منتظر است نتایج نشست سیاستگذاری فدرال رزرو در ماه سپتامبر در روز چهارشنبه منتشر شود، شاخص دلار به کمترین میزان در 2 هفته گذشته کاهش یافت و به 105.78 دلار در هر بشکه رسید.
هر چه قیمت دلار پایینتر باشد، قیمت نفت برای مالکان ارزهای دیگر ارزانتر میشود.
چندین مقام فدرال رزرو در روزهای اخیر گفتهاند، بانک مرکزی آمریکا دیگر نیازی به افزایش هزینههای استقراض ندارد.
از طرفی مذاکرات آمریکا و ونزوئلا نیز نتایج مثبتی داشته که میتواند برداشته شدن تحریمهای این کشور و اجازه به یک شرکت خارجی برای دریافت نفت آن تحت شرایط خاص را به دنبال داشته باشد.
پایان پیام /