شنبه 3 آذر 1403

هشدار جدی درباره هرگونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی / با متخلفین برخورد قانونی می‌شود

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
هشدار جدی درباره هرگونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی / با متخلفین برخورد قانونی می‌شود

اقتصادنیوز: - مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هرگونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی مصداق تخلف گران فروشی است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «مسعود امرالهی» در گفت وگو با شبکه تلویزیونی افق پیرامون وضعیت نظارت بر بازار با توجه به فضای فعلی نرخ ارز غیررسمی افزود: پیرو اجرای قانون انتزاع در وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای دولت سیزدهم در سال 1400، (طی 1.5 تا 2 سال گذشته) دفتر بازرسی و نظارت برکالاهای اساسی و محصولات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل و از وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل اینکه وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید، تامین و بازار کالاهای اساسی بود، منتزع شد.

خبر مرتبط قیمت مرغ زنده اعلام شد / کمبود مرغ در بازار نیست

اقتصادنیوز: مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به مازاد تولید و عرضه مرغ کمتر از نرخ تمام شده، نیازی به توزیع مرغ منجمد نداریم.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: در ایجاد این دفتر یکسری الزامات در بحث تامین نیرو و امکانات داشتیم که بین دو وزارتخانه پس از کش و قوس های فراوان حل شد، تا 20 دی سال 1402 دقیقا در آستانه بحث تشدید نظارت بر بازار شب عید و ماه مبارک رمضان دستگا ه های نظارتی مانند مجموعه دفتر بازرسی و نظارت برکالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی اتاق اصناف در جلسات نگاه تخصصی به این موضوع داشتیم.

وی اضافه کرد: بنابراین در 20 دی ماه تقسیم کار نظارت بر تامین کالا تا بازار را داشتیم که موفق نیز بوده است، وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تامین و نظارت کالا و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و اتاق اصناف ایران در حوزه نظارت بر بازار فعالیت دارند.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اتاق اصناف ایران از 8 هزار اتحادیه و جمعیت های صنفی و بازرسی های مردمی تشکیل شده و قانون گذار این تکلیف را به اتاق اصناف برای نظارت بر واحدهای صنفی و خرده فروشی داده است به طوری که نظارت بر خرده فروشی ها به دلیل ظرفیت بزرگی که دارند، به اتاق اصناف داده شده است.

امرالهی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری در بحث سال جهش تولید و مشارکت مردم، نگاه به تشکل محوری و تشکل های صنفی نشان می دهد و بحث نظارت بر بازار و نظارت بر خرده فروشی ها در کنار نظارت عالیه مجموعه دولتی که همچون وزارتخانه های صنعت و کشاورزی انجام می شود.

معرفی 200 هزار پرونده تخلف به دستگاه های قضایی طی سال گذشته

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه 4 میلیون واحد صنفی، 3 میلیون و 300 هزار واحد توزیعی و نزدیک 800 هزار واحدهای تولیدی در بخش های مختلف داریم گفت: یک میلیون و 800 هزار بازرسی در این ایام در سال گذشته صورت گرفت 200 هزار پرونده به سازمان تعزیراتی حکومتی ارجاع شده است.

وی درباره اینکه چرا گوشت مرغ با نرخ مصوب 78 هزارتومانی در خرده فروشی های سراسر کشور عرضه نمی شود گفت: مردم با مراجعه به سازمان میادین میوه و تره بار می توانند مرغ را با قیمت های مصوب تهیه کنند، ما باید واقع بینانه صحبت کنیم در 10 سال گذشته مشکل جوجه ریزی و مرغ در بازار شب عید دولت های گذشته داشتیم به طوری که مرغ را اسکورت از شهرستان ها می آوردیم و به بازار عرضه می کردیم اما امسال اینگونه نبود.

امرالهی افزود: در بازه زمانی 15 تا 16 روز تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان امسال، دفتر بازرسی و نظارت برکالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، مجموعه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی آماده باش بودند تاجایی که مشخصات تلفن ما را تمامی استانداران داشتند و تک تک تماس ها را پاسخگو بودیم.

وی اضافه کرد: حتی خودمان با تمامی استان های مسافر پذیر نوروزی تماس می گرفتیم که در حوزه آرد، گوشت و مرغ کمبودی نداشته باشند بنابراین در هیچ کجای کشور کمبود مرغ و آرد نبود و اگر کسی می تواند گواهی دهد که به شهرستانی رفته و مرغ یا آرد پیدا نکرده، پس کشور در بهترین شرایط تامین کالا بوده است.

وی با بیان اینکه در هر حال خلائی هم شاید باشد که انتظار می رود مردم با راهنمایی هایشان به ما کمک کنند اظهارداشت: بله با وجود این همه تلاش گران فروشی در بازار داریم که ارتباطی به تامین کالا ندارد و کالا به وفور در بازار است.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت برکالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید براینکه وزارت جهاد کشاورزی متولی تامین کالاهای اساسی است تصریح کرد: اصل تولید کالاهای اساسی کشور از محل تولید داخل تامین می شود اما یک نیاز و ملزوم در بخش دام و طیور داریم که بخشی از نهاده های این صنعت از واردات تامین می شود به طور مثال در تولید جو خودکفا هستیم حدود 4 میلیون تن است اما مقداری از این محصول وارد می شود.

وی درباره این پرسش که گوشت قرمز پارسال 200 هزار تومان بود و امسال به 700 هزارتومان رسیده است، گفت: در پی اصلاح نظام آزادسازی نرخ ارز که صورت گرفت افزایش یارانه مردم از 45 هزار تومان به یارانه 300 هزار تومانی رسید و قسمتی از مردم که یارانه 220 هزارتومانی کالابرگ را دارند همه اینها از دل اصلاح کارامدسازی یارانه ها بوجود آمده است یعنی از آنجایی که دولت ارز 4200 تومانی را حذف و ارز 28 هزارو 500 تومانی را برای کالاهای اساسی جایگزین کرد، دولت مابه التفاوت را به جای اینکه مانند گذشته به کالاها بدهد به خود مردم داد.

قیمت کالاهای اساسی تغییری نکرده است

به گفته وی، اکنون 11 قلم کالای اساسی در کالابرگ جای گرفته است که مردم این کالاها را قیمت های قبل از آزادسازی یارانه ها خرید می کنند و مابه التفاوت را دولت می پردازد.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: کالاهایی همچون نهاده های دام و طیور، شکر و بخشی از برنجی که وارد می شود با ارز 28 هزارو 500 تومانی است و این قیمت ها به فراخور فضای ارزی فعلی اصلا ارتباطی ندارد من با صراحت می گویم هر شخصی بخواهد کالایی را که با ارز 28 هزارو 500 تومانی تامین و وارد کرده است اگر بخواهد از سرمنشا تولید و تامین کالا را در سطح عرضه تخلف و گران فروشی کند، تخلف محسوب می شود.

وی از بازرسین دستگاه های مختلف مذکور خواست تا در صورت مشاهده هرگونه گران فروشی کالاهای اساسی با ارز غیررسمی برخورد کنند.

امرالهی گفت: ارز کالاهای اساسی 28 هزارو 500 تومانی است و کالاهایی که وارد بازار شده حتما باید با قیمت های مصوب به فروش برسد و به طور حتم بازرسین سازمان حمایت به خرده فروشی ها ورودمی کنند تا از گران فروشی جلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: افراد و هر فروشگاه و واحد صنفی که درحوزه بازرگانی و صنفی کار می کند موظف به رعایت قیمت های دولتی در بخش کالاهای اساسی است و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان از ابتدا زنجیره تولید تا انتها یعنی سردخانه دار، انباردار، تولیدکننده و توزیع کننده برخورد می شود.

امرالهی افزود: دولت با اقتدار ایستاده و اجازه نمی دهد که کسی بخواهد از این فضا سو استفاده کند و به مردم ظلم کند.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت برکالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: درواقع تا زمانی که تغییری در نرخ ارز دولتی ایجاد نشده و کالاهای اساسی با نرخ ارز 28 هزارو 500 تومانی تامین می شود، مردم اطمینان داشته باشند که کالاهای اساسی با قیمت های دولتی عرضه می شود.

قیمت گوشت قرمز نیز با نرخ مصوب به فروش می رسد

وی با بیان اینکه بخشی از گوشت قرمز تولیدی کشور با نهاده های دامی مصوب است و نرخ مصوب دارند افزود: لاشه گوشت گوسفندی بین 460 تا 550 هزارتومان به فروش می رسد حال اگر تفکیکی باشد قیمت آن مبتنی بر عرضه و تقاضا است حتی در سازمان میادین میوه و تره بار هر کیلوگرم لاشه گوشت گرم گوسفندی 282 هزارتومان به فروش می رسد و در فروشگاه های زنجیره ای گوشت بسته بندی 315 هزارتومان است.

به گفته امرالهی، در بحث مرغ هم چون نهادهای بخش طیور با ارز 28 هزارو 500 تومانی تامین می شود، هیچ مشکلی در تامین و توزیع و قیمت نداریم.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
هشدار جدی درباره هرگونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی / با متخلفین برخورد قانونی می‌شود 2