شنبه 3 آذر 1403

هشدار قطعی آب در تهران | وضعیت قرمز شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
هشدار قطعی آب در تهران | وضعیت قرمز شد

وزیر نیرو درباره قطعی آب در تهران و ذخیره سازی آب برای استفاده در شرایط بحرانی توضیحاتی ارائه کرد.

قطعی آب در تهران جدی‌تر شد. از شهروندان درخواست شده است که برای جلوگیری از قطعی آب با صرفه‌جویی در مصرف آب و اجتناب از هرگونه مصارف غیرضروری و جیره‌بندی آب، این شرکت را در ارائه خدمات بهتر یاری کنند.

بحران آب دیگر به قطعی آب در مناطق مختلف کشور رسیده است. پس از سیستان و بلوچستان، تهران و خوزستان حالا قطعی آب نوبت به استان‌های دیگر از جمله فارس و البرز رسیده است.

کار به آبرسانی به تانکر کشیده شده است. هر جا صحبت از بی‌آبی می‌شود، چند روز بعد سر و کله تانکرهای آبرسانی پیدا می‌شود. اما این تانکرها چقدر آب به هر شهروند می‌دهند؟ آیا جوابگوی کارهای ضروری و روزمره مردم می‌شود؟

در واقع سهم هر فرد از آبی که تانکر می‌آورد، همان دبه و ظرفی‌ست که به دست دارد. بیش از آن سهمی ندارد؛ البته اگر همان دبه را بتواند پر کند و صف دیگر افراد مخزن را خالی نکند.

معاون امور مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام کاهش 6 درصدی میزان مصرف مشترکان خانگی گفته که از ابتدای طرح برخورد با مشترکان بد مصرف، آب 30 هزار خانوار به طور موقت قطع شد.

سید رسول باقری، معاون امور مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران خبر داده که از ابتدای طرح برخورد با مشترکان بد مصرف، آب 30 هزار خانوار به طور موقت قطع شده و زمان قطعی آب این تعداد مشترک حدود 6 تا هفت ساعت بوده که اگر به رفتار بد مصرف ادامه دهند، زمان قطع آب طولانی‌تر خواهد شد.

به گفته معاون امور مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران، مقایسه سه‌ماهه ابتدایی امسال با مدت مشابه پارسال نشان می‌دهد میزان مصرف مشترکان خانگی 6 درصد کاهش یافته و به‌این‌ترتیب یک خانوار که در سه ماه ابتدایی سال گذشته به میزان 16.4 در ماه مصرف داشت، در سه ماه ابتدایی امسال به 15.4 مترمکعب کاهش مصرف داشته است.

باقری درباره طبقات مصرف آب اظهار کرده، مصرف‌کنندگان تا الگو که 14 مترمکعب در ماه است، به‌عنوان مشترک خوش مصرف شناخته می‌شوند.

براساس اظهارات معاون امور مشترکان آبفای استان تهران، مشترکانی که بین 14 تا 28 مترمکعب در ماه مصرف دارند، پرمصرف و آنهایی که بیش از 28 مترمکعب در ماه مصرف آب دارند، به‌عنوان بدمصرف طبقه‌بندی می‌شوند.

به گفته باقری، در سه‌ماهه ابتدایی امسال مشترکان زیر الگو 11 درصد رشد کرده‌اند و از میزان مشترکان پرمصرف هم هشت درصد کاسته شده، همچنین از تعداد مشترکان بد مصرف کاسته شده است.

معاون امور مشترکان آبفای استان تهران اظهار کرده که امسال 50 درصد مشترکان آب و فاضلاب استان تهران خوش مصرف، 48 درصد پرمصرف و تنها 2 درصد بد مصرف هستند.

براساس اظهارات باقری به ایرنا، امسال در کل 4 درصد از میزان مصرف آب تهران کاهش‌یافته است.

قطعی آب به جیره‌بندی آب در تهران می‌انجامد؟

قطعی آب و کاهش فشار آب مساله جدیدی نیست و در سال‌های گذشته نیز وجود داشته است. سال 99 بود که قطعی گسترده آب در تهران اتفاق افتاد.

تحلیلگران امنیتی یکی از ابرچالش‌های نیم‌قرن پیش‌روی ایران را، مساله آب عنوان می‌کنند، اما به نظر می‌آید این چالش همین حالا هم تا اندازه‌ای سربرآورده و کار به بحث درباره احتمال جیره‌بندی آب در آینده نزدیک هم رسیده است.

آمار رسمی می‌گویند که ذخیره سدها و همچنین میزان بارندگی کاهش چشمگیر داشته و در صورت ادامه همین وضعیت، جیره‌بندی آب در تهران و برخی شهرها گزینه محتمل خواهد بود. حالا هم به نظر می‌رسد این اتفاق دوباره تکرار شود، البته نه به معنای قطعی گسترده آب بلکه کاهش فشار آبی که منجر به قطعی آب طبقات فوقانی می‌شود. چرا که بسیاری از شهروندان طی روزهای اخیر حتی در طبقه‌های ابتدایی نیز قطعی آب را بدون اطلاع قبلی تجربه کرده‌اند. مسئولان هشدار داده‌اند که احتمالا سهمیه‌بندی و جیره‌بندی آب تهران وجود دارد.

 

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

هشدار قطعی آب در تهران | وضعیت قرمز شد 2