هشدار مهم به مردم / شیوع تب کریمه کنگو 3 کشته و 60 مبتلا در کشور بر جای گذاشت + علایم
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو مهمترین و گستردهترین بیماری ویروسی منتقل شونده از طریق کنه است. این بیماری در بیش از 30 کشور دنیا وجود داشته و در قارههای آفریقا، اروپا و آسیا اندمیک است.
تب کریمه کنگو در ایران شیوع پیدا کرده است. تب کریمه کنگو و تب شالیزار چیست؟ علایم ابتلا به تب کریمه کنگو و تب شالیزار چیست؟ آخرین وضعیت شیوع تب کریمه کنگو و تب شالیزار در ایران اعلام شد. افرادی که به ذبح دام یا در شالیزار مشغول هستند، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو و تب شالیزار باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند.
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو مهمترین و گستردهترین بیماری ویروسی منتقل شونده از طریق کنه است. این بیماری در بیش از 30 کشور دنیا وجود داشته و در قارههای آفریقا، اروپا و آسیا اندمیک است.
بیشتر بخوانید: شیوع بیماری عجیب و مرگبار «تب شالیزار» در مازندران حسابی جنجالی شد + علایم
تب کریمه کنگو 3 کشته و 60 مبتلا در کشور بر جای گذاشت
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 60 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو و 3 مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور گزارش شده است.
به گزارش تجارتنیوز، محمدرضا شیرزادی گفت: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی است که در سال 1387 در کشور تشخیص داده شد البته این بیماری از سالهای دورتر نیز وجود داشت و از طریق ذبح دام، قطعه قطعه کردن لاشه دام، تماس با خون تازه حیوانات مبتلا و گزش کنه از بیماریهای خطرناک قابل انتقال به انسان محسوب میشد.
وی اظهار داشت: احتمال انتقال تب کریمه کنگو در افراد در هنگام ذبح یا پس از ذبح حیوان آلوده به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد و ورود ویروس این بیماری به بدن در کمتر از 2 هفته، سه تا پنج روز شایع است به همین دلیل ضرورت دارد با توجه به شیوع تب کریمه کنگو، ذبح دام در کشتارگاه انجام شود و تا 24 ساعت گوشت و لاشه دام در یخچال نگهداری شود.
علائم تب کریمه کنگو چیست؟
شیرزادی تصریح کرد: این بیماری با تب ناگهانی شروع میشود و سردرد و بدن درد از دیگر علائم آن است و سپس فرد دچار خونریزی از بینی و ادرار و زیر پوستی میشود و حتی خونریزی گوارشی نیز ممکن است در بیمار ایجاد شود.
به گفته رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افرادی که در مناطق روستایی زندگی میکنند باید اصول بهداشتی را در ذبح دام رعایت کنند و پزشکان نیز بر این امر آگاه باشند که اگر بیماری با علایم بدن درد و سردرد مراجعه کرد به فکر تب خونریزی کریمه کنگو نیز باشند.
شیرزادی تاکید کرد: مردم از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند و کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون، ترشحات بدن بیمار یا بافتهای آلوده بیماران تماس داشتهاند باید مرتب تحت نظر بوده و درجه حرارت بدن آنها هر روز کنترل شود و در صورت ظهور علائم بالینی، اقدامات درمانی لازم برای آنها انجام شود.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: گوشت و لاشه دام پس از 24 ساعت نگهداری در یخچال باید با پوشیدن دستکش قطعه قطعه، شستوشو و بسته بندی شود همچنین گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف شود.
شیرزادی ادامه داد: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها، سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت 24 ساعت و پرهیز از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
وی گفت: مردم برای تهیه گوشت از مراکز معتبر که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور است، مراجعه کنند و اطمینان داشته باشند که گوشتهایی که نشان سازمان دامپزشکی کشور بر آن درج شده از سلامت بالا برخوردار است. منبع: ایرنا
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، چالشهای برنامه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شامل موارد زیر است:
- تامین ناکافی و عدم تخصیص به موقع اعتبارات برای اجرای برنامه مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری
- نگهداری دام در مجاورت اماکن مسکونی در مناطق روستایی
- کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی دام در حاشیه شهرها
- ناکافی بودن اقدامات کنترلی دامپزشکی در کانونهای آلوده دامی
- اطلاعات ناکافی دامپروران در اصول پیشگیری و کنترل بیماری
- مشارکت ضعیف سازمانهای غیر دولتی و داوطلب در برنامههای کنترل و پیشگیری بیماری
- ناکافی بودن آموزش پزشکان در تشخیص بالینی بیماری در انسان بویژه در مناطق با بروز کمتر بیماری
- تردد و نقل و انتقال غیر مجاز از مرزهای داخلی بین استانی و خارجی با کشورهای همجوار
- آگاهی ناکافی در تشخیص افتراقی علائم بالینی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با بیماری کووید19 و عدم تشخیص و درمان به موقع بیماری توسط پزشکان
وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در کشور در تصویر بالا قابل مشاهده است. استانهای هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، گیلان، خراسان رضوی، اردبیل و خوزستان دارای بیشترین موارد مثبت این بیماری هستند.
هم اکنون دیگران می خوانند-
ضربالاجل ثبت احوال برای تعویض شناسنامههای قدیمی | هزینه تعویض شناسنامه های جلد قرمز
-
آزارجنسی پسربچه 12 ساله / اقدام شیطانی 2 مرد خارجی در کرج
-
منتظر شهریور جهنمیتر از هرسال باشید / پیش بینی یک اتفاق ناخوشایند در شهریورِ
-
تصاویری عجیب از مادر نیمار با عبا و نقاب و سوار شتر
-
واکنش ها به فیلم لو رفته «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» | سکانس سانسوری مهناز افشار و طناز طباطبایی در استخر
-
چند ویدیوی واضح و جدید از درگیری در نارنجستان شیراز بر سر حجاب
-
هشدارهای بیسابقه سید محمد خاتمی: به حاکمیت اعلام کنیم که به مردم بد میکند / مردم که برده نیستند! / نظام باید خود را اصلاح کند