چهارشنبه 16 آبان 1403

هشدار پزشکان بدون مرز درباره فاجعه انسانی در غزه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
هشدار پزشکان بدون مرز درباره فاجعه انسانی در غزه

اقتصادنیوز: سازمان پزشکان بدون مرز با «ضعیف» خواندن اقدامات رهبران جهان برای مقابله با «قساوت اسرائیل» علیه فلسطینیان هشدار داد که شمال غزه دارد با خاک یکسان می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در شرایطی که حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینیان و محاصره غزه ادامه دارد، یک نهاد امدادی بین‌المللی خواستار آتش‌بس فوری شد و قساوت رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.

«پزشکان بدون مرز» بر لزوم آتش بس فوری درگیری‌ها تاکید کرد تا به گفته این نهاد امدادی، «از کشته شدن تعداد بیشتری از افراد در نوار غزه جلوگیری و کمک‌های انسان‌دوستانه وارد این منطقه شود».

وزارت بهداشت فلسطین هشدار داد / سیستم درمان غزه فاجعه بار است

این نهاد که یک سازمان غیردولتی است و دفتر مرکزی آن در ژنو سوئیس قرار دارد، تثریح کرد: «از جمعه 27 اکتبر (پنجم آبان)، بمباران نیروهای اسرائیلی به حدی افزایش یافته که تاکنون دیده نشده است: شمال غزه دارد با خاک یکسان می‌شود در حالی که کل نوار (غزه) مورد حمله قرار گرفته و غیرنظامیان جایی برای پناه گرفتن ندارند».

پزشکان بدون مرز هشدار داد: «اقدامات رهبران جهان، بسیار ضعیف و کند است و قطعنامه غیر الزام آور سازمان ملل برای آتش بس انسان دوستانه هیچ کاری برای مهار خشونت بی رویه سرازیر شده روی مردم بی دفاع انجام نداده است. جامعه بین‌المللی برای خواستن از اسرائیل به منظور توقف این خونریزی باید اقدام قوی‌تری انجام بدهد. مردم دارند کشته می‌شوند و به زور از خانه‌هایشان آواره می‌شوند، آب و سوخت دارد تمام می‌شود. قساوت در مقیاسی است که تا قبل از این هرگز دیده نشده است».

هشدار سازمان ملل نسبت به اتمام سوخت در غزه؛ فاجعه انسانی جدید در راه است!

به گفته این سازمان امدادی بین‌المللی، «تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها دارد تمام می‌شود. اوایل همین هفته دکتر محمد عبید جراح (این سازمان) در غزه وضعیت را اینطور توصیف کرد: "بیمارستان‌ها مملو از بیمار است، قطع عضو و جراحی بدون بیهوشی مناسب انجام می‌شود و سردخانه ها پر از اجساد هستند"».

پزشکان بدون مرز ادامه داد: «مردم زیر آوار (ناشی از حملات اسرائیل به منازل مسکونی) هستند، زنان باردار که موعد زایمان آنها نزدیک است و افراد کهنسال قادر به کمک گرفتن نیستند. به خاطر قطعی (تلفن و اینترنت)، پزشکان بدون مرز ارتباطش را با اغلب کارکنان فلسطین از دست داده است».

در شرایطی که محاصره همه جانبه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان ادامه دارد، سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داد: «در سراسر غزه، تعداد مجروحانی که نیاز به کمک فوری پزشکی دارند، بسیار بیشتر از ظرفیت نظام بهداشتی است که در حال حاضر حدود 3500 تخت دارد».

پزشکان بدون مرز اعلام کرد: «بیمارستان‌هایی از قبیل الشفا در شهر غزه که همکاران فلسطینی پزشکان بدون مرز همچنان مشغول به کار هستند، پر از بیمار هستند. دستورات ارتش اسرائیل برای تخلیه بیمارستان‌، غیرممکن و خطرناک است. هم اکنون ظرفیت بیمارستان از بیماران پر است و آنها در تلاش برای مداوا شدن هستند و ده‌ها هزار نفر دیگر هم در جستجوی پناهگاه هستند. طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی، باید از بیماران، کادر درمانی و تاسیساتشان در همه زمان‌ها حفاظت شود».

«کریستوس چریستو» رئیس سازمان پزشکان بدون مرز گفت: «مردم بی پناه، دارند بمباران وحشتاک را تجربه می‌کنند. خانواده‌ها جایی برای پنهان شدن ندارند انگار که آتش جهنم بر سر آنها رها شده است. (ارسال) آب، غذا، سوخت، تجهیزات پزشکی و کمک انسان دوستانه در غزه باید فورا ازسرگرفته شود».

پزشکان بدون مرز در بیانیه خود هشدار داد: «میلیون‌ها نفر از مردان، زنان و کودکان با یک محاصره غیرانسانی مواجه هستند؛ یک مجازات دسته جمعی که طبق قوانین انسان بین‌المللی، ممنوع است».

نهاد امدادی مستقر در سوئیس ادامه داد: «مقام‌های اسرائیلی همچنان از ورود سوخت به غزه جلوگیری می‌کنند که برای تامین انرژی بیمارستان‌ها و همچنین کارخانه‌های تصفیه آب آشامیدنی ضروری است... محاصره (نوار غزه)، مرگ و میر ناشی از حملات را تشدید خواهد کرد برای اینکه پزشکان مجبور خواهند شد تصمیم بگیرند که چه کسی را درمان کنند و چه کسی را درمان نکنند، و مردم بدون غذا، آب یا دارو می‌مانند».

به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، قبل از جنگ اخیر علیه غزه، روزانه بین 300 تا 500 کامیون تدارکاتی وارد غزه می‌شدند چرا که مردم این منطقه وابسته به کمک‌های بشردوستانه وابسته بودند.

این سازمان امدادی بین‌المللی با ناکافی خواندن کمک‌های بشردوستانه ارسال شده از مصر به غزه افزود: «کسانی که می‌خواهند امنیت را در آن سوی مرز جستجو کنند، باید اجازه داشته باشند که این کار را بدون لطمه به حق بازگشت به غزه انجام دهند. کارکنان بین‌المللی ما که قبل از جنگ در غزه کار می‌کردند، اکنون در جنوب هستند و دیگر قادر به هماهنگی فعالیت‌های بشردوستانه نیستند. آنها همچنین باید اجازه خروج به مصر را داشته باشند».

به گفته این سازمان، «برخی از 300 کارمند فلسطینی پزشکان بدون مرز هم به جنوب غزه منتقل شدند تا خود و خانواده‌هایشان را از بمباران نجات دهند. بسیاری دیگر از همکاران فلسطینی ما به کار و ارائه خدمات نجات بخش در بیمارستان‌ها و سراسر نوار غزه ادامه می‌دهند، در حالی که ابتدایی‌ترین حمایت‌ها برای بیمارستان‌ها و پرسنل پزشکی تضمین نشده است».

کریستوس چریستو رئیس سازمان پزشکان بدون مرز گفت: «ما آماده‌ایم ظرفیت کمک رسانی خود را در غزه افزایش دهیم. ما تیم‌هایی را در حالت آماده‌باش دادیم که آماده ارسال تجهیزات پزشکی و ورود به غزه برای حمایت از واکنش‌های فوری پزشکی هستند، به محض اینکه شرایط اجازه دهد اما تا زمانی که بمباران با شدت کنونی ادامه داشته باشد، هر تلاشی برای افزایش کمک‌های پزشکی به ناچار ناکام خواهد ماند».

همچنین بخوانید