دوشنبه 5 آذر 1403

همراهی سناتور جمهوریخواه با اقدام ضد ایرانی FATF

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همراهی سناتور جمهوریخواه با اقدام ضد ایرانی FATF

تهران - ایرنا - تد کروز سناتور هم‌حزبی دونالد ترامپ رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا در ادامه همراهی مقام‌های آمریکایی از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در قرار دادن ایران در فهرست سیاه، تحریم بخش مالی ایران را به بهانه حفاظت از بانک‌های آسیب‌پذیر در جهان خواستار شد.

در بیانیه‌ای که روز جمعه (دوم اسفندماه) روی تارنمای متعلق به این سناتور آمریکایی ایالت تگزاس به آدرس www.cruz.senate.gov قرار گرفته، او خواستار لغو تعلیق همه اقدامات ضد ایرانی شده است.

او به پیروی از رویکرد ترامپ، توافق هسته‌ای سال 2015 را که در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا منتشر شده است، فاجعه‌بار توصیف کرد و مدعی شد این توافق سبب شد دوباره ارتباط ایران با سازوکار مالی جهانی برقرار شود و صدها میلیارد دلار به ایران منتقل شود. این سناتور آمریکایی پیشتر نیز در سخنانی خصومت‌آمیز خواستار لغو همه معافیت‌هایی شده بود که به موجب برجام به ایران اعطا شده است. کروز گفت: از مدت‌ها پیش از گروه ویژه اقدام مالی خواسته بودم که اقدامات مقابله‌جویانه با ایران را دوباره اعمال کنند. چنین اقداماتی برای حفاظت از نظام مالی جهان در مقابل تامین مالی غیرقانونی از سوی این کشور نیاز است و من دولت ترامپ را به دلیل استفاده از نفوذ خود برای دستیابی به چنین هدفی ستایش می‌کنم.

کروز در دسامبر (آذر - دی) سال 2018 میلادی طرح تحریم بخش مالی ایران را به عنوان بخشی از قانون منع معاملات مالی ایران ارائه داد که مورد حمایت تعدادی دیگر از سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی بود. او در فوریه (بهمن - اسفند) سال 2019 نامه‌ای را به استیومنوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا فرستاد و دولت ترامپ را تحت فشار قرار داد تا از نفوذ آمریکا برای تضمین اعمال دوباره اقدامات ضد ایرانی FATF علیه ایران استفاده کند. تام کاتن و مارک روبیو به همراه تام تیلیس این نامه را امضا کرده بودند.

به جز این سناتور، جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا نیز در توئیتی از قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف ابراز خرسندی کرده است. مشاور پیشین امنیت ملی دولت ترامپ روز جمعه (2 اسفند) در صفحه توئیترش نوشت: خبر خوشحال‌کننده از سوی FATF، اضافه شدن محدودیت‌های سخت برای تجارت و بانک‌هایی است که با ایران همکاری می‌کنند. این به درستی اجازه می‌دهد تا بررسی موشکافانه و دقیقی درباره ایران مانند کره‌شمالی انجام شود. فشار حداکثری، زمانی کار می‌کند که به طور کامل اجرا شود.

نشست گروه ویژه اقدام مالی از روز یکشنبه 27 بهمن‌ماه در پاریس آغاز شد و تا روز جمعه دوم اسفند ادامه داشت که مصادف با آخرین مهلت این نهاد به ایران درباره لزوم پذیرش توصیه‌های آن بود. بیش از 800 نماینده از 205 کشور جهان و سازمان بین‌المللی همچون صندوق بین‌المللی پول، سازمان ملل و بانک جهانی در این نشست حضور داشتند و درباره موضوع‌های مختلف بحث و تبادل نظر کردند. پایان مهلت گروه ویژه اقدام مالی به ایران و پیامدهای آن برای کنشگران اقتصادی زمینه‌ساز بروز نگرانی‌هایی شده است. 2023

*س_برچسب‌ها_س*