جمعه 9 آذر 1403

همراهی مردم، راه رهایی ایلام از چنگال کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همراهی مردم، راه رهایی ایلام از چنگال کرونا

ایلام - ایرنا - صدای شیون و گریه انگار تمامی ندارد، غم و اندوه از در و دیوار شهر می‌بارد، نگاه نگران و مضطرب افرادی که با صورت‌های ماسک‌زده از کنار هم عبور می‌کنند مات و خیره است، انگار این دیدارها برای آخرین بار است، هوای سینه بغض‌آلود و شادی از زندگی رخت بر بسته است.

به گزارش ایرنا، این روزها که کرونا چنگ در گیسوان زیبای عروس زاگرس انداخته و روزگارش را سیاه و تار کرده است، کرکره بسیاری از مغازه‌ها پایین کشیده شده است، پاساژها، مراکز تجاری، تفریحی، باشگاه‌ها و پارک‌ها تعطیل شده‌اند و چهاردیواری خانه تنها محل امن برای حفظ سلامتی شده است آنهم در صورتی که یکی از افراد خانواده گرفتار کرونا نباشد که در این صورت خانه هم تبعیدگاهی ترسناک برای به خطر افتادن جان عزیزانت می‌شود.

به راستی چرا باید رعایت پروتکل‌ها در حالی که همه می‌دانستیم درمانی برای کرونا نیست، اینقدر نادیده گرفته شده و با سهل‌انگاری و بی‌توجهی مواجه شود که اکنون کار از کار بگذرد، شرایط فوق حاد شود و آمار مرگ و میرها و بستری‌ها اینچنین افزایش یابد.

مگر استان کوچک ایلام کمترین جمعیت کشور را ندارد چرا باید با بی‌توجهی و سهل‌انگاری برخی از مردم اکنون به یکی از استان‌های پرخطر تبدیل شود و صعود تند مرگ و ابتلا و بستری شدن مردمانش آن را در صدر اخبار کشور قرار دهد.

این روزها حال و روز عروس زاگرس اصلا خوش نیست و چه بد لحظه‌هایی را سپری می‌کنیم، طاقت همه تاق شده است با ترس و استرس در محل کار حضور می‌یابیم و از همدیگر فرار می‌کنیم.

آنقدر حالمان بد است که غم را می‌توان از چهره و نگاه تک‌تک آدم‌های این دیار از کوچک و بزرگ دید، آمار و ارقام را ببینید، مرگ‌ها دو رقمی شده است و تخت خالی بستری نداریم، شمار افراد مبتلا و کارمندان استان که نان‌آور خانواده‌اند هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود و تکاپو برای زندگی و زنده ماندن غنیمت شده است.

حال ما اصلا خوب نیست، نگرانیم و با دلهره و ترس برای تامین مایحتاج روزمره از خانه بیرون می‌رویم و با بیم و امید که کرونازده شدیم یا نه به خانه باز می‌گردیم و هر لحظه مضطربیم که نکند ارمغان مرگ را برای عزیزانمان با خود به خانه آورده باشیم.

کسی نمی‌داند حال دلمان چقدر خراب است، آنقدر که حتی آرامستان‌ها را هم بسته‌اند و نمی‌توانیم یک دل سیر سر قبر عزیزانمان بر حال و روز خویش بگیریم.

با همه این شرایط مردم باید بدانند تجهیزات و امکانات بیمارستانی و درمانی و تخت آی‌سی‌یو در این روزهایی که آمار مبتلایان هر روز در حال افزایش است و یک آمپول و یک کپسول اکسیژن می‌تواند ناجی یک زندگی باشد، کیمیا شده است پس با رعایت پروتکل‌ها سعی کنند بیش از این به شمار افراد مبتلا دامن نزنند.

محدودیت‌های جامع کرونایی در سه سطح از ابتدای آذرماه همزمان با سراسر کشور در این استان آغاز شده است و به همراهی و همکاری مردم و صنوف بیش از هر زمان دیگری نیاز است تا این موج صعودی و نگران‌کننده کرونا در ایلام مقداری فروکش کند.

همراهی مردم ضامن برون‌رفت از وضعیت کروناست

استاندار ایلام با تاکید بر اینکه همراهی عموم شهروندان ضامن برون‌رفت از وضعیت بحرانی کروناست، گفت: آندسته از مشاغلی که منع فعالیت دارند اما نسبت به آن تمکین نمی‌کنند، پلمب می‌شوند.

قاسم سلیمانی‌دشتکی از سپاه و بسیج، تعزیرات، اماکن، بازرسی، اصناف، بسیج اصناف و سایر دستگاه‌های مرتبط خواست: محدودیت‌ها را بشدت کنترل و اجرا کنند، زیرا که این موضوع سبب می‌شود مشاغل گروه‌های ضروری و خدماتی دارای فعالیت، بیشتر نظارت و مدیریت شوند.

وی در خصوص رفع کمبودها و و نارسایی‌های تجهیزات بیمارستانی و دارویی نیز از قول مساعد معاون وزیر بهداشت در سفر اخیرش به ایلام برای رفع کمبودها در استان خبر داد.

استاندار ایلام با اشاره به بازدید معاون وزیر بهداشت از نقاهتگاه شهر ایلام و زیرساخت‌های استان در مقابله با کرونا، تاکید کرد: دکتر جان بابایی نقاهتگاه بیماران کرونایی استان را یکی از بهترین مراکز کشور دانستند و آن را به عنوان الگو برای سایر استان‌ها معرفی کردند.

رسانه‌ها، محدودیت‌ها را به مردم اطلاع‌رسانی کنند

وی از رسانه‌ها خواست: با تولید محتوای جدید نقش بسیار مهمی برای پای کار آمدن مردم داشته باشند و رسالت بزرگ ترغیب مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به شکل بهتری انجام دهند.

وی ادامه داد: مردم در نهایت اصلی‌ترین عامل در برون‌رفت از این معضل هستند، عدم اجرای پروتکل‌ها و محدودیت‌ها سبب شکست ما و آنها می‌شود، بنابراین رسانه‌ها باید عمیق‌تر به این مسائل بپردازند.

استاندار ایلام اضافه کرد: مردم باید خود وارد صحنه شوند و بپذیرند که این طرح‌ها و محدودیت‌ها برای سلامتی جامعه است و تا خود مردم به این نتیجه نرسند و پای کار نیایند، از اینگونه طرح‌ها نتیجه نخواهیم گرفت.

سلیمانی‌دشتکی خواستار مشارکت و همراهی کامل مردم در اجرای طرح جدید محدودیت‌ها شد و گفت: ضامن موفقیت این طرح مردم هستند و اگر مردم پای کار باشند و دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، در این طرح پیروز خواهیم شد.

برگزاری مراسم عزا و عروسی، دعوت به مرگ است

استاندار ایلام ضمن انتقاد از برگزاری مراسم عزا و عروسی در استان گفت: اصحاب رسانه باید در خصوص برگزاری مراسم عزا و عروسی و دورهمی‌ها اطلاع‌رسانی کنند، برگزاری چنین مراسماتی در واقع دعوت به مرگ است.

سلیمانی‌دشتکی در خصوص دفترخانه‌های ازدواج نیز افزود: مراسم عقد در دفاتر ازدواج 6 و حداکثر هشت نفر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد و از تجمع بیش از این تعداد جلوگیری و در صورت تخلف برخورد می‌شود.

رصد محله‌ها برای غربالگری کرونا

استاندار ایلام به طرح غربالگری محله به محله توسط بسیح اشاره کرد و اظهار داشت: طرح شهید سلیمانی با حضور بسیجیان فعال در سطح محلات استان برای مهار کرونا با شناسایی، مراقبت، رصد، پایش و درمان بیماران کرونایی و کمک‌رسانی به آنها آغاز می‌شود.

سلیمانی‌دشتکی تاکیدکرد: همه دستگاه‌ها، استانداری و مردم با مجموعه سپاه برای اجرای این طرح همکاری کنند و از طریق کمک‌های خیرین و کمک‌های ملی تلاش می‌کنیم این طرح اجرایی شود و افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، داروهای خود را در منزل تحویل بگیرند.

سلیمانی‌دشتکی به هزینه بالای داروهای کرونا اشاره کرد و افزود: دولت تصویب کرده است همه مردم باید بیمه سلامت داشته باشند، سازمان تامین اجتماعی نیز پذیرفته است همه داروهای کرونا تحت پوشش بیمه قرار گیرند، بخصوص بیمارانی که در شرایط ضعیف مالی قرار دارند.

وی تاکید کرد: در صورت رعایت پروتکل‌ها آمار در هفته‌های آینده بهتر می‌شود و چنانچه بتوانیم بستری‌های روزانه ایلام را با توجه به جمعیت به 23 نفر برسانیم از وضعیت قرمز خارج می‌شویم.

کرونا آزمونی برای مردم و مسوولان / بدون همراهی مردم محدودیت‌ها تاثیری ندارد

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: کسی که تقوای الهی پیشه کند از هر غمی نجات پیدا می‌کند بنابراین با توحه به شرایط موجود و فشاری که روی مردم و مسوولان است، ارتباط با خداوند و استغفار بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری می‌تواند یکی از راه‌های نجات جامعه باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین اله‌نور کریمی‌تبار افزود: شرایط کنونی گذراست و آزمونی برای مردم و مسوولان است که در این زمینه تلاش‌های خوبی در ستاد کرونا صورت گرفته که جای قدردانی دارد.

وی یادآور شد: برخی از زیرساخت‌های ما پاسخگوی مواجهه با موج عظیم بیماران نیازمند درمان نبود، محدودیت‌هایی هم وجود داشت اما با توجه به شرایط حاکم و تلاش‌های صورت گرفته این امر نیز بخوبی مدیریت شد.

امام جمعه ایلام نقش اصحاب رسانه در آگاه‌سازی مردم را مهم دانست و اضافه کرد: خبرنگاران و رسانه‌ها باید به نکات مثبت این شرایط نیز بپردازند وظیفه کنونی همه ما روحیه دادن به جامعه است، نقاط قوت تبیین و برای نقاط ضعف راهکار ارائه شود و با روحیه همدلی در غلبه بر این شرایط با مردم و مسوولان همراهی کنند.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار اظهار داشت: راه‌اندازی نقاهتگاه ایلام توسط سپاه و تجهیز مکانی مناسب برای بیماران جای قدردانی دارد که معاون وزیر بهداشت از آن بعنوان الگو در کشور نام برد.

وی تاکید کرد: تا زمانیکه مردم رعایت نکنند، محدودیت‌ها نیز تاثیر ندارد، مردم باید با رضایت خود پروتکل‌ها را رعایت کنند نه اینکه با فشار قانون و مجازات محدودیت‌ها را اجرا کنند.

گروه‌های شغلی مشمول محدودیت در صورت عدم تمکین پلمب می‌شوند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: گروه‌های شغلی مختلف مشمول محدودیت طرح مقابله با کرونا که از اول آذرماه آغاز شده است، باید برای جلوگیری از فعالیت پنهانی، پلمب شوند.

دکتر جمیل صادقی‌فر افزود: با توجه به اینکه برخی صنوف بدور از چشم بازرسان فعالیت می‌کنند باید در همه گروه‌های شغلی بصورت قانونی پلمب شوند تا اجازه فعالیت نداشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید به بسته شدن گروه‌های شغلی توسط اصناف بسنده شود، ادامه داد: بازرسان متولی برای جلوگیری از فعالیت غیر قانونی این مشاغل در ایام اجرای طرح اقدام به پلمب این واحدها کنند.

وی اظهار کرد: همچنین از روز شنبه نظارت بر گروه شغلی یک که فعالیت دارند باید مضاعف شده و نظارت بر نحوه فعالیت این مشاغل بیشتر از قبل باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به مجاز بودن فعالیت گروه‌های شغلی یک در مناطق قرمز، گفت: ممکن است نسبت به گذشته این گروه‌ها شلوغ تر شده که باید رعایت پروتکل‌ها در این مشاغل بیشتر از گذشته باشد.

صادقی‌فر حضور و مراجعه مردم در بازار را مشکل اساسی موجود عنوان کرد و افزود: باید انگیزه مردم برای مراجعه به خیابان پایین آمده و در این زمینه تعطیلی مشاغل یکی از مهمترین راهکارهاست.

به گفته صادقی‌فر، اکنون روند ابتلا به کرونا نسبت به گذشته بیشتر شده به طوری که در هسته مرکزی شهر ایلام شانس ابتلا در افراد 10 برابر است.

به گزارش ایرنا، شیوع کرونا از ابتدای اسفندماه تاکنون با توجه به نبود داروی مشخص درمان آن در کشور، شیوه جدیدی از زندگی را برای مردم رقم زده و تاکنون اقدام‌های مختلفی برای کنترل این بیماری انجان گرفته است.

جدیدترین برنامه دولت، اجرای سه طرح عمده کرونایی شامل مدیریت، نظارت و آموزش محله‌محور، محدودیت تردد و ورود و خروج به شهرهای قرمز و نارنجی و تعطیلی نسبتا وسیع در سیستم اداری و بازار بوده که از ابتدای هفته جاری در این استان اجرا شده است.

پیش از آغاز اجرای محدودیت های جامع از اول آذرماه به مدت 2 هفته این محدودیت ها بنابر مصوبه ستاد استانی کرونا در شهرستان های بحرانی استان ایلام اعمال و دورکاری و کاهش ساعت کار بانک ها و ادارات اجرا شد.

از مجموع 11 شهرستان استان ایلام 2 شهرستان در وضعیت قرمز کرونا، هشت شهرستان نارنجی و تنها یک شهرستان زرد است.

بر اساس آخرین اطلاعات، شهرستان‌های ایلام و چرداول در وضعیت قرمز، سیروان، ایوان، مهران، دهلران، آبدانان، بدره و دره شهر در وضعیت نارنجی و هلیلان و ملکشاهی در وضعیت زرد قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س*