دوشنبه 5 آذر 1403

هیات‌های ورزشی خوزستان نسبت به توسعه ورزش ساحلی اهتمام ورزند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هیات‌های ورزشی خوزستان نسبت به توسعه ورزش ساحلی اهتمام ورزند

اهواز - ایرنا - معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان گفت: هیات‌های ورزشی استان تا پایان سال جاری باید نسبت به تشکیل کمیته های ورزشی اهتمام ورزند و ورزش ساحلی را در شهرستان ها توسعه دهند.

به گزارش ایرنا ابراهیم نصیری روز سه شنبه درنشست توسعه ورزش ساحلی خوزستان در اهواز اظهار داشت: یکی از اولویت های ورزش خوزستان در سال جاری، توسعه ورزش های ساحلی است و تمام هیات های ورزشی باید در این بخش فعالیت جدی داشته باشند تا بتوانیم در سطح کشور و بین المللی درخشان ظاهر شویم.

وی افزود: تشکیل کمیته ورزش ساحلی در هر هیات، شناسایی زیرساخت‌ها و امکانات، شناسایی پتانسیل های استان در رشته‌های ورزش ساحلی، تشکیل تیم‌های ساحلی در شهرستان‌ها، برگزاری مسابقات و لیگ‌های ساحلی و تشکیل تیم استان و حضور در مسابقات کشوری و بین المللی باید در دستور کار هیات های استانی قرار گیرد.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان افزود: بعد از شناسایی ظرفیت‌ها باید، فضا و بستر لازم برای فعالیت ورزش ساحلی را مهیا کنیم. خوشبختانه برخی از شهرستان ها برای احداث زمین ساحلی اعلام آمادگی کردند که این یک حرکت رو به جلو است و قطعا می توانیم به زودی شاهد توسعه ورزش ساحلی خوزستان باشیم.

وی عنوان کرد: ما در خوزستان 17 میلیارد مترمکعب آب جاری و راکد داریم و از سواحل خوبی برخورداریم لذا انتظار داریم در ورزش ساحلی همچون بخش سالنی، ورزشکاران ما در المپیک، آسیا و جهان حرف برای گفتن داشته باشند. به عنوان مثال می‌توان از ظرفیت سواحل رودخانه دز فول در زمینه شنا و واترپلو ساحلی استفاده کرد همچنین می‌توان از مناطق آبی شهرستان ماهشهر در ورزش قایقرانی و شنا بهره برد.

نصیری با بیان اینکه رشته های ساحلی علاوه بر اینکه در دسترس هستند بسیار کم هزینه می باشند گفت: باید شهرستان‌های قطب در رشته های ساحلی را شناسایی کنیم و طی یک برنامه ریزی اصولی، ورزش ساحلی را در کنار سواحل استان راه اندازی کنیم.

وی اد امه داد: ما باید برای مسابقات کشوری، آسیایی و جهانی در بخش ساحلی برنامه داشته باشیم تا بتوانیم در نخستین حضور خود در بازی‌های آسیایی ساحلی، چند مدال طلا داشته باشیم به عنوان مثال می توانیم در رشته های کشتی فرنگی، فوتبال ساحلی و کبدی چندین مدال کسب کنیم.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان به راه اندازی کمیته کیفی سازی هیات های شهرستانی اشاره کرد و گفت: ما 700 هیات شهرستانی داریم در حالی که باید یک هزار و 251 هیات شهرستانی داشته باشیم. جای تاسف است در رشته ای بعد از 50 سال فعالیت تنها هفت هیات شهرستانی داشته باشیم. همچنین در رشته ای دیگر 27 هیات شهرستانی داریم اما20 هیات آن کیفی نیستند لذا انتخاب روسای هیات های شهرستانی برای ما بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: سال گذشته 2 هزار و 156 مدال کشوری توسط ورزشکاران استان کسب شد که اگر این تعداد مدال را بین هیات های استان تقسیم کنیم سهم هر هیات سه مدال کشوری است که آمار بسیار بدی است. بی شک وقتی مدال های کشوری استان افزایش پیدا کند در جهان و المپیک مدال بیشتری خواهیم داشت.

در ادامه صادق ظهیری رییس هیات اسکیت خوزستان گفت: مشکل همه هیات ها ایجاد انگیزه در بین مربیان است لذا ما باید به گونه ای عمل کنیم تا مربیان در بحث درآمد زایی مشکلی نداشته و بتوانند ورزشکاران را پرورش دهند.

وی عنوان کرد: اغلب مردم با بسیاری از رشته ها آشنا نیستند لذا پیشنهاد می کنم یک بیلبورد از شهرداری به ورزش تعلق گیرد تا مردم با رشته‌های ورزشی بیشتر آشنا شوند.

ظرفیت شناسی در خوزستان بسیار ضعیف است، ما 2 اسکله در رودخانه کارون داریم که بلا استفاده هستند در حالی که می‌توان از آنها بهترین استفاده را داشت. ما زمانی مسابقات جت اسکی را توسط هیات انجمن‌های ورزشی در رودخانه کارون برگزار کردیم که استقبال خوبی داشت لذا می توان با ورود بخش خصوصی در رشته های آبی فعالیت بیشتری داشته باشیم.

در ادامه عبدالنبی شولی دبیر هیات فوتبال خوزستان گفت: امیدوارم اینگونه نشست ها به صورت مداوم برگزار شود و مشکلات ورزش ساحلی استان پیگیری شود. با توجه به وجود رودخانه کارون در اهواز، پیشنهاد می کنم 2 زمین ساحلی در این شهرستان احداث شود تا مردم میل بیشتری به حضور در ورزش ساحلی داشته باشند.

در ادامه علیرضا پور افشار مسئول کمیته ورزش ساحلی هیات فوتبال خوزستان افزود: رشته فوتبال ساحلی در استان طرفداران خاص خود را دارد و ما سالانه مسابقات لیگ استان را برگزار می کنیم همچنین بنا داشتیم لیگ رده سنی امیدها را برگزار کنیم که بیماری کرونا مانع از انجام این کار شد.

وی عنوان کرد: تجهیزات رشته فوتبال ساحلی هزینه بر است و از این بابت با مشکل مواجه هستیم. اگر یک یا 2 زمین فوتبال ساحلی در اهواز داشته باشد خیلی از کارها پیش می‌رود. یک زمین استاندارد در پارک ساحلی لاله موجود بود که سیل سال 98 این زمین را تخریب کرد، لذا خواهش می کنم که این زمین مجددا مرمت و راه اندازی شود.

وی ادامه داد: از چهار داور بین المللی در کشور، یکی از آنها خوزستانی است همچنین سرمربی تیم ملی کشورمان یک خوزستانی می باشد که این موضوع نشان از پتانسیل بالای خوزستان در رشته فوتبال ساحلی دارد.

در ادامه فیروز حیدری دبیر هیات ورزش های سه گانه خوزستان گفت: رشته سه گانه نیازی به زمین شن و ماسه ای ندارد اما باید جاده های ساحلی تعمیر و بازسازی شوند تا ورزشکاران به سهولت کار کنند. در اهواز، دزفول و ماهشهر امکانات خوبی داریم که تلاش می‌کنیم مسابقات را در این مناطق برگزار کنیم.

در ادامه قدرت الله نیکخواه رییس هیات کوهنوردی خوزستان بیان کرد: فدراسیون کوهنوردی برای اولین بار 2 سال قبل، یک نماینده به مسابقات جهانی ساحلی اعزام کرد و به نوعی آغاز فعالیت این رشته در بخش ساحلی بود. در سال جاری 2 ورزشکار استان به اردوی تیم ملی دعوت شدند و عملکرد نسبتا خوبی داشتند.

وی با بیان اینکه شهرستان های دارای پتانسیل را شناسایی کردیم گفت: برای اینکه بتوانیم زیرساختی برای سنگنوردی استان تامین کنیم نیاز به کمک مالی داریم. الان هزینه هر مترمربع دیواره سنگ نوردی بالای 20 میلیون ریال است که از عهده ما خارج است. ما هر چقدر از کمک اسپانسر بهره ببریم شاید 25 درصد هزینه های خود را تامین کنیم لذا نیاز است اداره کل ورزش و جوانان همچون گذشته از ما حمایت کند.

در ادامه مصطفی حمزه پور دبیر هیات هندبال خوزستان گفت: کمیته ساحلی را از10 سال قبل در هیات هندبال استان راه‌اندازی کردیم و در این راستا اقدامات موثری انجام داده ایم. بیش از پنج شهرستان استان همچون آبادان، خرمشهر، ماهشهر، اهواز و بهبهان در هندبال ساحلی فعالیت می کنند. ما از ظرفیت نیروی انسانی خوبی در استان بهره مند هستیم که شایسته حضور در تیم ملی هستند اما تنها مشکل ما بحث زیرساخت است که امیدواریکم کمک بیشتری به ما شود.

در ادامه جلال دریس رییس هیات قایقرانی خوزستان گفت: در بحث نیروی انسانی ظرفیت بالقوه ای داریم و مسابقات استانی ما تا سال قبل به طور منظم برگزار می شد همچنین بنا داشتیم میزبان چند رویداد کشوری باشیم که بیماری کرونا مانع از انجام این کار شد.

وی عنوان کرد: تجهیزات این رشته ورزشی بسیار گران قیمت هستند لذا انتظار داریم به رشته قایقرانی نگاه ویژه ای شود.

به گزارش ایرنا حدود یک میلیون و 300 هزار ورزشکار سازمان یافته در خوزستان فعالیت می کنند همچنین سال گذشته 194 تیم خوزستانی در لیگ‌های مختلف کشور حضور داشتند که 87 درصد از این تعداد مربوط به آقایان و 13 درصد متعلق به بانوان استان بود.

*س_برچسب‌ها_س*