شنبه 29 دی 1403

واشنگتن پست: خلیج فارس غیرقابل سکونت می شود

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
واشنگتن پست: خلیج فارس غیرقابل سکونت می شود

دماهای فوق العاده بالا در خلیج فارس نشان از این دارد که این منطقه در آینده غیرقابل سکونت می شود.

اوت با یک تعطیلی دو روزه در سراسر کشور در ایران آغاز شد زیرا دمای هوا در استان خوزستان به حداقل 126 درجه افزایش یافت. شهر بصره در جنوب عراق نیز به همین ترتیب گرم بود. دما همچنین در اهواز، ایران که رکورددار بالاترین دمای آسیا یعنی 129 درجه (54 درجه سانتیگراد) در سال 2017 است، از 124 درجه (51 درجه سانتیگراد) گذشت.

روزنامه واشنگتن پست در‌گزارشی به گرما و رطوبت «غیرقابل تحمل» منطقه خلیج فارس پرداخته است. در این گزارش آمده است که با گرم شدن کره زمین، انتظار می‌رود مناطق اطراف منطقه خلیج فارس به طور فزاینده‌ای غیرقابل تحمل شوند و گرمای طاقت‌فرسا در آنجا افزایش پیدا کند.

روزنامه واشنگتن پست نوشته است: بدون کمک کولر، پنکه یا بودن در سایه، بدن فقط سیستم خنک کننده مخصوص به خود را برای مقاومت در برابر گرما البته تنها در صورتی که دمای هوا پایین‌تر از دمای بدن باشد دارد.

تحقیقات نشان داده است که بدن انسان توانایی خود را برای خنک کردن از طریق عرق کر‌دن در دمای 35 درجه سانتیگراد در مقیاس موسوم به «حباب مرطوب» که هم دما و هم رطوبت را در نظر می‌گیرد از دست می‌دهد.

پژوهش‌ها نشان داده است که سیستم خنک‌کننده بدن در دمای پایین‌تر از دمای حباب مرطوب، نزدیک‌تر به 31 درجه سانتی‌گراد، حتی برای افراد جوان و سالم نیز چالش‌برانگیز است.

ماه اگوست با یک تعطیلی دو روزه در سراسر کشور در ایران آغاز شد، زیرا دمای هوا در استان خوزستان به حداقل 126 درجه افزایش یافت. شهر بصره در جنوب عراق نیز به همین ترتیب گرم بود. دما همچنین در اهواز، که رکورددار بالاترین دمای آسیا یعنی 129 درجه (54 درجه سانتیگراد) در سال 2017 است، از 124 درجه (51 درجه سانتیگراد) گذشت.

در روزهای اخیر دمای سطح آبهای خلیج فارس تا 36.4 درجه سانتیگراد افزایش یافته است که در مقایسه با داده‌های ماهواره‌ای در همین زمان از سال، بالاترین میزان در 20 سال گذشته بوده است. واشنگتن پست این دما را با دمای آب‌های جکوزی که معمولا بین 37.7 تا 38.8 درجه سانتیگراد هستند مقایسه کرده است.

تحقیقات انجام شده در سال 2020 میلادی نشان داده است که بالا رفتن دمای «حباب مرطوب» به سطح بالا و خطرناک بسیار زیادتر و بیش از دو برابر بیشتر از سال 1979 رخ می‌دهد.

شاخص‌های گرمای خلیج فارس در هفته‌های اخیر به صورت مداوم از 60 درجه سانتی‌گراد فراتر رفته است و شب‌ها هم شرایط بهتری را نداشته است.

روز سه‌شنبه، هفدهم مرداد جزیره قشم ایران دمای 70 درجه سانتی‌گراد را نیز مشاهده کرد و در ماه ژوئیه، همین منطقه تا نزدیک 74 سانتیگراد را تجربه کرد. عسلویه نیز در همان روز شاخص گرمای 63.3 درجه سانتیگراد و چهارشنبه 64.4 درجه سانتیگراد را ثبت کرد و پیشتر به 67.3 درجه نیز رسیده بود.

واشنگتن پست اشاره کرده است که آب‌های خلیج فارس سطوح رطوبت خفه‌کننده‌ای داشته است.

نقاط شبنم که معیار اندازه‌گیری رطوبت است به طور مداوم در مناطق اطراف به 32.2 تا 35 درجه سانتیگراد رسیده است. در آمریکا، هر نقطه‌ای بالای 21.1 درجه سانتیگراد، به عنوان «رطوبت ناخوشایند» در نظر گرفته می‌شود.

در شمال خلیج فارس، قطب نفت و انرژی عسلویه، ایران، شاخص گرمای روز سه شنبه به 146 درجه (63.3 سانتیگراد) و چهارشنبه 148 درجه (64.4 سانتیگراد) رسید. اوج آن در اوت 153 درجه (67.2 درجه سانتیگراد) در 5 بود. میانگین روزانه شاخص گرما در مدت مشابه 107 درجه (41.7 سانتیگراد) بوده است.

شهر بندری اصلی بوشهر، تقریباً در 150 مایلی از ساحل عسلویه و محل برنامه هسته‌ای بحث‌برانگیز ایران، امسال دوره‌های غیرمعمول از شاخص‌های گرمای شدید را تحمل کرده است. داده‌های پردازش‌شده توسط مزونت زیست محیطی آیووا نشان می‌دهد که شاخص های گرمای بیش از حد 118 تا 128 درجه دو تا سه برابر بیشتر از حد معمول رخ داده است.

ترکیبی از گرمای شدیدی که از بیابان‌های مجاور منشأ می‌گیرد و رطوبت فوق‌العاده خلیج‌فارس منجر به ایجاد یک محیط غرق‌کننده می‌شود که در هیچ جای دیگر زمین دیده نمی‌شود.

با گرم شدن کره زمین، انتظار می‌رود مکان‌ها در داخل و اطراف منطقه خلیج فارس به طور فزاینده‌ای غیرقابل سکونت شوند و گرمای غیرقابل تحمل به‌طور فزارنده افزایش یابد.

منبع: انتخاب هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

واشنگتن پست: خلیج فارس غیرقابل سکونت می شود 2
واشنگتن پست: خلیج فارس غیرقابل سکونت می شود 3
واشنگتن پست: خلیج فارس غیرقابل سکونت می شود 4