واکاوی ظرفیت شرکتهای ایرانی در حل مشکل برق لبنان / مذاکرات اتصال شبکه برق ایران به لبنان در جریان است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تامین برق در لبنان یکی از مهمترین چالشهای این کشور به شمار میرود که زمینه بروز مشکلات گسترده و فراوانی را فراهم کرده است. تیرماه سال جاری باد که سازمان برق لبنان گزارش داد، در پی توقف فعالیت نیروگاه «الزهرانی» برق بخش اعظم مناطق این کشور قطع شده است.
این خبر در حالی اعلام شد که نیروگاه مذکور ساعاتی پیش از حادثه درباره توقف فعالیتهای خود هشدار داده بود. نیروگاه یادشده در حال حاضر، تنها نیروگاه حرارتی تولیدکننده برق در کشور لبنان است.
*جزئیات مشکلات برقی لبنان
لبنان سال گذشته نیز به علت کمبود سوخت با قطعی سراسری برق مواجه شده بود. سال گذشته، پس از خاموش شدن دو نیروگاه «الزهرانی» و «دیر عمار» در پی اتمام مازوت، شبکه برق این کشور به طور کامل قطع شد. منابع لبنانی، مهرماه سال گذشته، خبر داده بودند که میزان تولید برق در این کشور به زیر 200 مگاوات رسیده است.
سازمان برق لبنان سال گذشته پیش از اعلام این خبر هشدار داده بود که ذخایر سوخت دو نیروگاه دیگر این کشور رو به اتمام است و این مسئله باعث خواهد شد تولید این دو نیروگاه به طور کامل متوقف شود.
با توجه به مسائل ایجاد شده برای برق کشور لبنان، اتصال شبکه برق این کشور به کشورهای همسایه و تامین برق از این طریق میتواند یکی از مهمترین راهبردهای مسئله برق این کشور به حساب بیاید.
در همین راستا با توجه به موقعیت جغرافیای سیاسی ایران و همچنین طرفیت ایران در تولید برق، تامین برق از جمهوری اسلامی ایرانی مهمترین راهکار فعلی جبران ناترازی برق در لبنان به حساب میآید.
*اتصال شبکه برق ایران به لبنان از مسیر عراق و سوریه و خط IISL(Iran-Iraq-Syria-Lebonen)
در همین راستا بر اساس اطلاعات مذکور، اخیرا هیئتی از کشور لبنان به ایران آمدهاند تا طرح امکان اتصال شبکه برق ایران به لبنان را در قابل مذاکراتی مورد پیگیری قرار دهند.
بر این مبنا، محمدعلی فرحناکیان، مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل با اشاره به امکانسنجی تبادل برق ایران و کشور عراق اظهار داشت: اکنون ما با کشور عراق 5 خط ارتباطی فعال داریم و عراق قبلاً از طریق تدمر و بوکمال با سوریه ارتباط الکتریکی داشت که توسط داعش بخشی از این خطوط از بین رفته است، همچنین سوریه با لبنان هم اتصال شبکه برق دارند.
مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل تاکید کرد:«روزهای اخیر هیئتی از لبنان به کشورمان آمده بودند که در مذاکرههایی که انجام شد طرح امکان اتصال برق کشورمان به لبنان مطرح شد.»
به گزارش فارس، ایجاد زیرساخت تبادل برق به کشورهای منطقه یکی از راهبردهای اساسی ایران در حوزه انرژی به حساب میآید که علاوه بر ارتقای اطمینانپذیری شبکه برق منطقه زمینه توسعه صنعت برق ایران را نیز فراهم خواهد کرد.
*پیشنهاد ساخت نیروگاه برای لبنان توسط شرکتهای ایرانی
به گزارش فارس، علاوه بر اتصال شبکه برق ایران و لبنان از طریق دو کشور عراق و سوریه، روند ساخت واحدهای نیروگاهی در کشور لبنان توسط شرکتهای مهندسی ایرانی در دستور کار قرار گرفته است.
بر این مبنا حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در سفر اخیر خود به لبنان اعلام کرد که کشورش آماده است پروژه ساخت دو نیروگاه برق یکی در بیروت و دیگری در جنوب لبنان را آغاز کند.
در همین راستا، انور جمعه، عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان در ارتباط با ساخت نیروگاه توسط شرکتهای ایرانی در لبنان گفت: «پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تولید 1000 مگاوات برق در شمال لبنان و 1000مگاوات در جنوب این کشور است که سه چهارم نیاز لبنان را تامین میکند.»
عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان تاکید کرد:«مشکل برخی طرفها این است که درگیر محور آمریکایی هستند و منافعی در خارج از لبنان دارند.»
*برنامه دیپلماسی برق به پیش میرود
به گزارش فارس، دولت سیزدهم در ادامه برنامه دیپلماسی منطقهای خود در قالب ایجاد زیرساخت تبادل برق زمینه اتصال شبکه برق به ترکیه را فراهم کرده و اتصال به روسیه و کشورهای عضو پیمان شانگهای را پیگیری میکند.
در این راستا موقعیت ژئوپلتیکی و قدرت ایران در صنعت برق میتواند ضمانت قابل توجهی در توسعه این برنامه ایجاد کند.
پایان پیام /