واکنش جدی سازمان ملل به برنامه فرانسه برای اعزام نیرو به اوکراین
معاون سخنگوی سازمان ملل در واکنش به برنامه فرانسه برای اعزام نیرو به اوکراین گفت: سازمان ملل از همه کشورها میخواهد که برای کاهش تنش در اوکراین همکاری کنند.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در واکنش به گزارش رسانه ها مبنی بر اینکه فرانسه یک گروه نظامی متشکل از دو هزار نیرو را برای اعزام به اوکراین آماده می کند، گفت: سازمان ملل معتقد است که همه کشورها باید تمام تلاش خود را برای کاهش تنش در اوکراین انجام دهند.
خبر مرتبط فرانسه آماده اعزام صدها نیروی نظامی به اوکراینرئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه فاش کرد فرانسه در حال آمادهشدن برای اعزام صدها نیروی نظامی به اوکراین است.
معاون سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «من نمی توانم این اطلاعات را تایید کنم. بنابراین، من اظهار نظر خاصی در مورد آن ندارم. ما به طور کلی از همه کشورها خواسته ایم تا آنچه را که می توانند برای کاهش تنش در میدان انجام دهند."
سرگئی ناریشکین مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) سهشنبه اعلام کرد که فرانسه در حال آماده کردن گروهی متشکل از 2 هزار نیروی نظامی برای اعزام به اوکراین است.
ناریشکین گفت: رهبری فعلی فرانسه اهمیتی به مرگ مردم عادی یا نگرانی ژنرالهای این کشور نمیدهد. بر اساس اطلاعاتی که به SVR رسیده است، گروهی برای اعزام به فرانسه آماده میشوند. این گروه در ابتدا شامل حدود 2 هزار نیروی نظامی خواهد بود.
این مقام دولت روسیه افزود: نیروهای مسلح روسیه این گروه نظامی را هدف مشروع تلقی میکند. این بدان معنی است که این گروه به سرنوشت همان فرانسویهای دچار میشود که با شمشیر به دنیای روس آمدند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه اخیرا پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه 20 کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد. وی افزود، اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.»
رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
این روزها، ایالات متحده آمریکا همزمان با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل به یمن رسیده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور متحول کرده است.
--> اخبار مرتبط- برنامه جدید فرانسه برای حمایت از کییف / شرکتهای تسلیحاتی به خاک اوکراین میروند
- پردهبرداری لوموند از برنامه پاریس در حمایت از اوکراین
- ماکرون: تک تک کلماتم درباره اعزام نیرو به کییف را سبک و سنگین کرده بودم
- پشتیبانی تمام قد پاریس از کییف
- واکنش تروئیکای اروپایی به موشک فتاح 2
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.