ورود ایرنا و روزنامه ایران به جناحبندیها ممنوع است
اسماعیلی گفت: در خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران ورود به جناح بندیهای مختلف ممنوع است و نباید این رسانه به عنوان بازوی یک جناح مطرح شود.
به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد، امروز در آئین تکریم و معارفه مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: حدود دو دهه است که با علی نادری آشنایی و همکاری دارم. وی از دوره دانشجویی همیشه به عنوان یک عنصر متدین، انقلابی و جهادی مطرح بود که تخصص رسانهای نیز دارد و از خبرگان رسانهای جریان انقلاب است.
وی افزود: بنده با ایشان فعالیتهای مهم رسانهای داشتیم و قرارگاه رسانهای که چندسال پیش راهاندازی کردیم، از ایدههای خوب ایشان بود. وی در سازمان صدا و سیما نیز مورد اعتماد ارکان این سازمان بوده است. رئیس جمهوری هم کاملا به وی اعتماد دارد و در قوه قضاییه نیز به خوبی درخشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علی نادری در مجموعه قضا به جریان رسانهای کمک کرد و کسانی که مشکلات حقوقی و رسانهای داشتند و حتی بسیاری از اصحاب فرهنگ و هنر به ایشان مراجعه میکردند. اعتماد رئیس جمهور به ایشان باعث شده بخشی از مشکلات رسانهای، فرهنگی و هنری در دستگاه قضا را برطرف کند.
اسماعیلی با بیان اینکه رئیس جمهور محترم بر آزادی بیان تاکید دارند، گفت: وقتی ایشان از آزادی بیان سخن میگویند واقعا از عمق وجود به این امر اهتمام دارند. بنده به عنوان کسی که سالها ایشان را درک کردم میگویم از بن دندان به آزادی بیان اعتقاد دارند. در دو سالی که در قوه قضاییه بودند یک مجموعه رسانهای تعطیل نشد، شکایتهای قوه از رسانهها را هم پس گرفتند و در دوره ریاست جمهوری نیز به همینگونه عمل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: آقای رئیسی حتی زمانی که مطالب نادرست در رسانهها منتشر میشود به من اشاره دارند که برخوردی با رسانهها نباشد و برای آنها توضیح بدهید. البته رسانههای ما با وجود گرایشهای مختلف بسیار نجیب هستند و بنای ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این است که از تمامی رسانهها با همه گرایشهای متنوع که لازمه رسانه است حمایت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: دیروز انتخاب هیئت منصفه را داشتیم و تلاش کردیم از همه گرایشها در هیات منصفه حضور داشته باشند. وقتی هیئت منصفه نماینده افکار عمومی است باید بخش گستردهای از افکار عمومی را نمایندگی کند.
اسماعیلی با بیان اینکه ایرنا خبرگزاری نظام و انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: تعمدا میگویم سازمان خبرگزاری، چون ناظر بر آن ابعاد گفتمانی است که در انقلاب اسلامی داریم، به همین دلیل باید ابعاد استانی و شهرستانی و ابعاد بینالمللی خبرگزاری تقویت شود، البته نحوه فعالیت دفاتر امروزه تغییر کرده است و نمیخواهم بگویم که برای یک نمایندگی چند نفر اعزام شوند، بلکه ارتباط دقیق مهم است.
وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات باید این ارتباط وثیق را با بدنه داخلی کشور از جمله خبرگزاری ایرنا داشته باشد و از ظرفیت رایزنان فرهنگی و دیگران استفاده کند و ایرنا باید از حالت پدافندی به حالت آفندی انتقال یابد؛ یعنی باید بتوانیم جریانسازی کنیم.
وی از ایجاد حوزههای رسانهای ویژه در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: اگر میگوییم باید از حوزه پدافندی به حوزه آفندی نقل مکان کنیم یعنی باید از ظرفیتهایی که در کشور داریم به خوبی استفاده کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره بحث آموزش در ایرنا هم گفت: تا به امروز تلاشهای بسیار خوبی در این زمینه شده است، اما آموزش کارکنان و خبرنگاران ایرنا منحصر به آموزشهای درون سازمانی نیست، در سال 85 روزنامه ایران دورههای کوتاه مدتی را برای خبرنگاران برگزار میکرد که امروز بسیاری از آنان در صحنههای خبری میدرخشند که نتیجه همان دورههای کوتاه مدت است و لازم است این مسئله در دستور کار باشد.
اسماعیلی درباره مشکلات مربوط به نیروی انسانی در خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز گفت: از مدیرعامل جدید میخواهم که مشکل منابع انسانی را رفع کند و نظر خود را در شورای عالی خبرگزاری مطرح کند. چون حوزه منابع انسانی برای ما مهم است و امیدوارم بستهای از حداقلهایی مانند مسائل رفاهی و مالی که در خبرگزاری فاقد آن هستیم، ارائه کند و ما موظف به تامین آن هستیم.
وی نقل مکان حوزه خبرگزاری از وضعیت فعلی به حوزههای جدید تصویری و شبکههای اجتماعی را مهم دانست و گفت: حتما در نقطههایی که ضعف داریم باید قدرتمند وارد شویم و یکی از دلایل انتخاب علی نادری این بود که وی فهم عمیقی از رسانههای اجتماعی جدید دارد و حتما خبرگزاری باید حضور قدرتمندی را در حوزه تصویر داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ما هیچ خبرگزاری را رقیب خبرگزاری ایرنا نمیدانیم و خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری انحصاری نظام است و این وظیفه مهمی است و باید خبرگزاری به مرجعیت خود بازگردد.
اسماعیلی یادآور شد: حتما ما در حوزه رسانه وقتی از رسانه تاثیرگذار سخن میگوییم، آن رسانه باید به حوزه مخاطبان خود توجه کند و ما به دنبال جنجال و ورود به مسائل حاشیهای نیستیم.
وی با تجلیل از فعالیتهای مدیر عامل موسسه ایران گفت: مهدی شفیعی در حوزه موسسه ایران تلاشهای بسیاری داشت و آیت الله رئیسی بارها از فعالیتهای وی تشکر کرد و من نیز از زحمات وی ممنون هستم که کار روزنامه ایران خوب است.
اسماعیلی افزود: در خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران ورود به جناح بندیهای مختلف ممنوع است و نباید این رسانه به عنوان بازوی یک جناح مطرح شود. خبرگزاری جمهوری اسلامی و روزنامه ایران متعلق به مجموعه نظام است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: خبرگزاری یک مجمع عمومی دارد که پیش از این شاید جدی نبوده، اما دو حوزه اقتصادی مهم در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی در آن حضور دارند که قول دادهاند جلسات مجمع عمومی داشته باشیم، در کنار شورای عالی ایرنا میتوان حرکت خبرگزاری را شتاب بخشید و آقای نادری باید برای قدرتمندتر ساختن ایرنا از این فرصت استفاده کند.
اسماعیلی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به جمعآوری مفاهیم ابداعی رهبر معظم انقلاب گفت: این موضوع پروژهای بود که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی انجام دادیم و قدرت بالای رهبر معظم انقلاب در خلق مفاهیم جدید به گونهای است که 50 مفهوم اختصاصی آفریدند و 200 مفهوم را در حوزههای جدید به کار بردند که دو واژه «دست بزن نظام» و «نبض نظام» مربوط به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
در این مراسم فرشاد مهدیپور معاون امور مطبوعاتی، همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین سیدکمیل باقرزاده، میثم نیلی، سپهر خلجی و دیگر اعضای شورای عالی خبرگزاری جمهوری اسلامی، مدیران عامل پیشین این خبرگزاری محمد جعفر بهداد، احمد خادم المله، جلال فیاضی و اعضای شورای سیاستگذاری خارجی ایرنا حضور داشتند.
در پایان این مراسم با اهدای لوح از خدمات محمدرضا نوروزپور تقدیر شد. نوروزپور از 17 خرداد 1399 مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بود.