وزارت بهداشت پیشنهادات خود مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی را اعلام کند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت پیشنهادات خود مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی را اعلام کند، گفت: ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی در 5 سال متوالی آینده هر سال بین 3000 تا 5000 افزایش پیدا میکند.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی در جلسه 155 شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ضمن تاکید بر رسالت سنگین حوزه علم تصریح کرد: اگر دانشگاههای جدید، هدفشان متعالی باشد؛ خروجیشان تعالی بخش است. اگر علم آموزی بلا شرط و تنها علم مد نظر باشد؛ دانشگاه صرفا تبدیل به علم برای علم میشود بنابراین راهگشایی دانشگاه، برای تامین هدف های متعالی به ثمر نمیرسد لذا سخن از دانشگاه نسل چهار، به معنای دانشگاهی شبکهای و همافزا است اما هر دانشگاهی با این خصوصیت راهگشا نیست. لذا اگر دانشگاه نسل چهار (شبکهای و همافزا)، از ظرفیت دانش ملی و جهانی برای استقرار تمدن نوین اسلامی بهره ببرد، در این مسیر با امیدوراری گامی به جلو میگذاریم.
وی اظهار کرد: واقعیت جامعه ایران این است که تقاضا و استعداد ورود به رشتههای پزشکی از سوی دانشجویان به عنوان یک فاکتور مهم، در حد بالایی است. همچنین ظرفیتهای دانشگاههای علوم پزشکی را از 28 دانشگاه به 57 دانشگاه علوم پزشکی افزایش دادهایم البته اگر به یک معنا دانشگاههای مستقل را هم لحاظ کنیم، ظرفیت بیش از این رقم میشود. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: جامعه دانشگاهی کشور از دهه 80 به بعد در راستای دانش پکپارچه حرکت کرده است. بر این معنا تاکید داریم که رشتهها بر هم تاثیرگذار هستند. امروز با ظهور فناوریهای جدید، نقش رشتههای مهندسی در پزشکی تاثیر به سزایی دارد؛ ایران با جدایی رشتههای پزشکی از سایر رشته ها، جزو کشورهای استثنایی قرار دارد که باید همافزایی بین رشتههای علوم پزشکی و سایر علوم را به عنوان یک موضوع گریزناپذیر در دستور کار قرار داد. بر همین مبنا، دانشگاه نسل چهار را به لحاظ هم افزایی رشتهها، دانشگاه شبکهای میگوییم.
استاد دانشگاه تهران مبنای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی سالیانه و در پنج سال متوالی 3000 عنوان کرد و افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهادهای خود را درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از3000 تا 5000 به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارایه دهد. در واقع موضوع افزایش حداقل 3000 دانشجوی پزشکی در جلسه شورا به رای گذاشته شد که به اتفاق آراء به تصویب رسید که متعاقبا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به رای گذاشته خواهد شد.
وی با اشاره به نظر برخی اعضا مبنی بر اینکه دانشجو با پرداخت شهریه، خدمات و امکانات مناسب دریافت نمی کند، گفت: بالاخره این دانشجو مزیتی نسبت به دانشجویی که خدمات رایگان دریافت میکند، باید داشته باشد. درواقع نوع مزایای دانشگاههای دولتی، مشوق گونه برای دانشجویانی است که خدمات رایگان دریافت میکنند. لذا تقویت بخش خصوصی و غیر دولتی به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی مهم است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید شرایط کشور را در قالب قبل انقلاب و بعد از انقلاب و آیندهای که در آن ادعای تمدن نوین اسلامی داریم، ببینیم. اگر تحقق تمدن فرامنطقهای (تمدن اسلامی) را با این دیدگاه در نظر بگیریم که کر مرکزی و قلب آن، علم و فناوری است و پزشکی و علوم مرتبط با آن جزو متن این جریان هستند.
وی تاکید کرد: بنابراین دیگر دور ایران یک خط جغرافیایی نمیکشیم بلکه برای جمعیت منطقه آسیای میانه، منطقه خاور دور، آفریقا و آمریکای لاتین کادرسازی نه! بلکه به بشریت قصد خدمات رسانی داریم و جامعه خودمان هم از این موهبت برخوردار خواهد شد. سوال این است آیا جامعه ایران، خدمات خوبی از سرویس پزشکی دارد! وزارت بهداشت به این سوال، پاسخشان منفی است. اگر این اتفاق نیفتاده، چه مولفههای نقش آفرینی میکند؟ یادمان باشد موثرترین نقش را «نیروی انسانی» ایفا میکند. آیا نیروی انسانی با ضریبی که به تجهیزات، تخت، فضاهای فیزیکی و... دادهایم، کافی است؟ بنابراین باید فکری برای این مسئله کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به تاریخچه وزارت بهداشت در قبل از انقلاب اسلامی اذعان کرد: دوستان با انگیزه انقلابی همت کردند تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ممزوج کردن آموزش و خدمات شکل بگیرد که در این راستا بیمارستانهای غیرآموزشی در خدمت آموزش گرفته شوند؛ بنابراین نظام جمهوری اسلامی در این راستا با نظام پزشکی کشور همکاری کرد.
انتهای پیام