وزیر ارشاد: فرهنگ و هنر، پیشانی تعاملات ایران با کشورهای منطقه است
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ضیافت صبحانه با شخصیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای لبنان گفت: در کنار همه فعالیتهای مشترک بین دو ملت و کشور، حوزه فعالیتهای فرهنگی و هنری میتواند پیشانی و جلودار این حرکتها باشد و هفته فرهنگی ایران در لبنان با این هدف برگزار شده است.
وی افزود: فرهنگ، دو ملت را به هم پیوند میدهد و تمدن چند هزار ساله دو کشور، اماکن و مناسبات فرهنگی مؤید این ادعاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ظرفیت های فرهنگی، هنری لبنان و ایران بسیار چشمگیر است که اگر در راستای هم قرار گیرد، ملت های دو کشور و منطقه بیشتر از ثمرات آن استفاده میکنند.
اسماعیلی به ظرفیتهای فرهنگی هنری کشورمان اشاره کرد و گفت: در ایران سالیانه بیش از صد هزار جلد کتاب چاپ میشود، 14 هزار رسانه مکتوب و الکترونیک فعال هستند و سالی بیش از 100 فیلم تولید میشود. در ایام کرونا که امکان فیزیکی برگزاری نمایشگاه نداشتیم، نمایشگاه کتاب را مجازی برگزار کردیم که 1 میلیون و سیصد و پنجاه هزار کتاب با 50 درصد تخفیف فروخته شد و درب خانهها تحویل مخاطبان شد. همچنین در بیش از 1200 شهر و 2900 روستا کتابها را با پست رایگان تحویل دادیم.
اسماعیلی درباره حوزه سینمایی نیز گفت: دوهفته گذشته چهلمین جشنواره فیلم فجر به اتمام رسید. بزرگترین جشنواره فرهنگی، هنری کشور همین جشنواره است و بیش از چندین برابر فراتر از ظرفیت سالنها تقاضای تماشای فیلم داشتیم.
وی افزود: در تهران و همه استانها فیلمها نمایش داده شد و برای اینکه مردم دوردستترین مناطق به نسبت پایتخت، فیلمها را ببینند، با سینما سیار، فیلمها را به آنجا بردیم و مردم در روستاها و مناطق کم برخوردار فیلمها را همزمان با تهران دیدند. این اقدامات در راستای تحقق عدالت فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح رویکرد دولت مردمی در عرصه فرهنگ و هنر گفت: دولت جدید اهتمام ویژهای به حوزه فرهنگ دارد، هم بخاطر رویکرد انقلاب که اساساً فرهنگی است هم به خاطر شخصیت فرهنگی رییس جمهور کشورمان که هم استاد دانشگاه و حوزهست و هم یک چهره فرهنگی شاخص که در دوره تولیت آستان قدس رضوی مجموعه فعالیتهای فرهنگی و هنری را توسعه بخشید.
پس از صحبتهای وزیر فرهنگ، فعالان فرهنگی لبنانی به بیان دیدگاههای خود پرداختند. اسماعیلی درباره پرسشی مبنی بر وضعیت فرهنگی اهل سنت گفت: در ایران تعاملات بسیار خوبی باهم داریم. خودم با بزرگان اهل سنت جلسه داشتم و مشکلات آنها را پیگیری میکنیم. در ایران عزیز ما، برادران و خواهران اهل سنت دوشادوش هموطنان شیعه، در اعتلای وطن کوشا هستند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم ارائه چهره صحیح و جامع از فضای فکری و فرهنگی ایران در دنیا گفت: قبول دارم که در رساندن دستاوردهایمان مشکل داریم اما شبکه مخرب رسانهای در خارج از کشور سعی در قلب واقعیت و ارائه چهره منفی از جمهوری اسلامی دارد. دشمن فضای آزاد گفتوگو در کشور را تحریف میکند. رسانهها آزادانه صحبت میکنند اما دستگاههای تبلیغاتی معاندان آن را انکار میکنند.
وی درباره وضعیت زنان نیز گفت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ده درصد بانوان سواد خواندن و نوشتن داشتند اما اکنون میزان فارغ التخصیلان مقاطع تکمیلی تحصیلی به میزان 60 درصد متعلق به آنها است.
اسماعیلی گفت: یکی از مهمترین هدفگذاریهای نظام با تصریح رهبر معظم انقلاب، احترام به همه مذاهب در مناسبات منطقهای است. جمهوری اسلامی در داخل و منطقه نیز به دموکراسی و دخالت مردم در اداره جامعه اعتقاد جدی دارد. شما در همه جای منطقه میبینید دوستان جمهوری اسلامی جز از طریق انتخابات و آرای مردم، تلاشی برای ورود به قدرت وجود ندارد. اندیشه سیاسی انقلاب اسلامی و رهبران انقلاب، معتقد به احترام آرای مردم در اداره جوامع است و از این منظر راه حل حقیقی مسأله فلسطین را در مراجعه به آرای ساکنان اصیل فلسطینی میداند.
وی درباره تعاملات مشترک با لبنان نیز یادآور شد: لبنان همیشه جایگاه ممتازی بین مردم ایران دارد و همزیستی مسالمت آمیز در این کشور بین اقوام و مذاهب مثالزدنی است. اندیشمندان ایرانی، لبنان را جامعه پیشرو در اندیشه و فکر میدانند. حزب الله لبنان به عنوان قله مقاومت منطقه، امروز فعالیتهای گسترده فرهنگی را در دستور کار دارد. به همین دلیل اولین هفته فرهنگی دولت جدید را در لبنان برگزار کردیم و این کشور، مقصد اول دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی است.
اسماعیلی ابراز امیدواری کرد تا هفته فرهنگی لبنان در ایران نیز به زودی برگزار شود.
انتهای پیام /