وزیر تعاون: اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر اقتصاد اسلامی است
مشهد - ایرنا - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلام و متناسب با شرایط کشور است و هدف از آن تحقق مکتب اقتصادی اسلام در بستر ایران کنونی ماست.
حجت عبدالملکی روز چهارشنبه در مراسم کلنگ زنی شبکه جمع آوری و ایجاد تصفیه خانه پساب نیشابور افزود: از 29 بهمن 1392 با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی به شکل رسمی به الگوی اقتصادی جمهورری اسلامی ایران تبدیل شد و جزء سیاست های اصلی کشور شد و در دستور کار همه قرار گرفت. وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی سه هدف اصلی تامین رفاه عمومی، استقلال اقتصادی به معنای تعامل با جهان از موضع قدرت و پیشرفت اقتصادی به این مفهوم که ایران باید در دنیا بدرخشد را دنبال می کند و نتیجه آن حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است که در گام دوم انقلاب اسلامی بر آن تاکید شده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت مردمی دکتر رییسی در تیم اقتصادی خود رویکرد اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال می کند و 2 اتفاق بسیار مهم تقویت تولید و کمک به رفاه جامعه به عنوان سرلوحه برنامه کاری دولت است که در سال 1401 ثمره این رویکرد را خواهیم دید و یکی از این ثمرات، افزایش حقوق و دستمزد جامعه کارگری کشور است که طی سال ها از تورم جا مانده بودند.
عبدالملکی افزود: در حوزه تولید، به سودآوری تولید و بهبود فضای کسب و کار کمک می شود که تاثیراتی را در حوزه مالیات، بیمه، حقوقی و اداری، بازاریابی بین المللی و دیپلماسی اقتصادی و تامین منابع مالی دارد که منجر به سودآوری تولید کنندهها خواهد شد. وی اضافه کرد: با این 2 رویکرد انتظار داریم سال 1401 سال خوبی برای کارگران و کارفرمایان باشد که هم کارگران به برخی حقوق خود برسند و هم تولید کنندگان و کارآفرینان کسب و کارشان رونق پیدا کند که این 2 موضوع مکمل هم هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در ادبیات پیشرفته اقتصاد کلان در دنیا یکی از عوامل رکود اقتصادی، پایین آمدن قدرت خرید اقشار متوسط و کم درآمد جامعه است که انتظار داریم با افزایش قدرت خرید کارگران در سال 1401 تقاضای موثر برای بخش تولیدات کوچک و متوسط افزایش پیدا کند و رونق مضاعفی را در بخش تولید شاهد باشیم که این موضوع باعث افزایش سود دهی کارفرمایان و تولید کنندگان می شود. عبدالملکی افزود: بیش از 65 میلیون نفر از مردم با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مرتبط هستند و به همین دلیل اسمش را وزارت مردمی گذاشته ایم.
600 شرکت دولتی تامین اجتماعی امانت مردم هستند وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: چهار کلان پروژه در راستای اقتصاد مقاومتی را در دستور کار داریم و هدف گذاری کرده ایم که یکی از این کلان پروژه ها در خصوص اموال مردم و امانت داری از آنهاست و در این ارتباط بیش از 600 شرکت در اختیار این وزارتخانه است که امانت مردم محسوب می شوند. عبدالملکی افزود: متاسفانه برداشتی که از شرکت های زیر مجموعه وزارت تعاون وجود دارد اشتباه است. شرکت های تابعه این وزارتخانه برخلاف شرکتهای وزارتخانه های وزارتخانههای نفت و نیرو دولتی نیستند و مردمی اند یعنی به پنج صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی تعلق دارند و وزیر مطابق قانون تنها رییس هیات امنای آنهاست و نباید انتظاراتی که از شرکتهای دولتی داریم از این شرکتها داشته باشیم. وی اضافه کرد: این شرکتها دولتی نیستند و هرگونه ارتزاق وزارتخانه از اینمحل ها دارای مشکل شرعی و قانونی است که همان ابتدای کار بخشنامه کردیم و دستور ممنوعیت استفاده دولتی از این شرکت ها صادر شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مدیریت و نظارت بر این شرکتها 2 مساله سالم سازی مدیران و کارآمد کردن و افزایش بهره وری آنها مهم است که در حال حاضر از میزان سودآوری متوسط شرکت های زیرمجموعه صندوق های تابعه وزارت کار رضایت نداریم و با ایده آل ما فاصله دارد. عبدالملکی افزود: در همین راستا نظام مدیریت یکپارچه شرکتهای تابعه صندوقها طراحی شده است و اصل اول در این نظام مدیریت یکپارچه، هم افزایی و تکمیل زنجیره ارزش است و بخش اول که به آن رسیدگی میشود بخش فولاد سازی است که این شرکتها باید از ظرفیتهای هم استفاده بهینه کنند. وی ادامه داد: متاسفانه در گذشته شرکتهای تابعه وزارت تعاون نه تنها در راستای منافع هم حرکت نمیکردند بلکه با یکدیگر دعاوی قضایی نیز داشتند که حکم های چند صد میلیاردی و چند هزار میلیاردی علیه شرکت های خودمان صادر شده است و خسارت روی خسارت گذاشته است. وزیر تعاون، فولاد خراسان را یک شرکت پرافتخار برای منطقه و کشور دانست و گفت: رسیدگی به مردم مناطقی که شرکتها در آنها فعالند در حد قانون وظیفه آنها و جزء مسوولیتهای اجتماعی ایشان است.