یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

وزیر نیرو از سد خرسان3 در چهارمحال و بختیاری دیدن کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزیر نیرو از سد خرسان3 در چهارمحال و بختیاری دیدن کرد

شهرکرد - ایرنا - وزیر نیرو روز شنبه در سفر یک روزه خود به استان چهارمحال و بختیاری از سد خرسان3 واقع در شهرستان لردگان این استان دیدن و روند اجرایی این طرح را از نزدیک بررسی کرد.

علی‌اکبر محرابیان روز شنبه که از طریق بالگرد به شهرستان کوهرنگ عزیمت کرده بود، در دومین برنامه کاری خود در این بازدید از نزدیک نحوه اجرای این طرح را مورد بررسی قرار داد و میزان اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این طرح را ارزیابی کرد.

فرماندار لردگان در حاشیه دیدار وزیر نیرو در خصوص اجرای طرح خرسان 3 به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح تاکنون از 18 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است و از زمان شیوع کرونا تاکنون غیرفعال بوده است.

رضا بابامیر افزود: به تازگی اجرای این طرح از سر گرفته شده است و کارفرما در منطقه تجهیز کارگاه کرده است.

وی، نبود اعتبارات کافی را از عوامل اجرای کند این طرح عنوان کرد و اظهار داشت: برای تکمیل این طرح 9 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

فرماندار لردگان خاطرنشان کرد: این طرح با مشکلاتی نظیر تملک نیز مواجه بوده است که این مشکلات نیز برطرف شده است.

به گزارش ایرنا، سد خرسان 3 یکی از 25 سد در پرونده سرشاخه‌های کارون در زاگرس است که در 44 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری و بالادست سد کارون 4 احداث می‌شود.

سد خرسان 3 با 24 کیلومترمربع وسعت، 155 مترارتفاع، یک میلیارد و 185 میلیون مترمکعب حجم و 39 کیلومتر طول یکی از بزرگترین سدهای بتنی خواهد بود که عملیات اجرایی این طرح از سال 86 آغاز شده است و مسئولان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اهدافی نظیر تولید انرژی برق - آبی، تنظیم جریان، افزایش عمر مفید سدهای پایین دست و کاهش هزینه‌های سیستم‌های سیلاب در سد خرسان‌2 و 3 را از مهمترین اهداف اجرای این طرح عنوان می‌کنند

وزیر نیرو روز شنبه به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب استان چهارمحال و بختیاری و بازدید از برخی طرح‌های آبرسانی از جمله طرح بن به بروجن، سد کوهرنگ 3، سد باباحیدر و سد خرسان 3 به این استان سفر کرده است.

به گزارش ایرنا، وزیر نیرو روز شنبه به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب استان چهارمحال و بختیاری و بازدید از برخی طرح‌های آبرسانی از جمله طرح بن به بروجن، سد کوهرنگ 3، سد باباحیدر و سد خرسان 3 به این استان سفر کرده است.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

به دلیل تداوم خشکسالی در چهارمحا ل و بختیاری در حال حاضر 18 هزار و 493 نفر در 68 روستای استان با تانکر، آبرسانی سیار می‌شود و این روستاها در تمامی نقاط استان به ویژه در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا و اردل پراکنده شده است.

برخی از این روستا به سبب خشکیدگی مخازن آب و برخی از روستاها به سبب نبود خطوط آبرسانی با تانکر آبرسانی سیار می‌شود.

خشکسالی‌هایی از سال 1386 در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان به‌ویژه در بخش کشاورزی داشته است.

چهارمحال و بختیاری دارای 10 شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است که 100 درصد مساحت این استان در سالجاری درگیر خشکسالی شده است.

*س_برچسب‌ها_س*
وزیر نیرو از سد خرسان3 در چهارمحال و بختیاری دیدن کرد 2