وضعیت مبهم رابرت مالی / مرخصی اجباری و قطع دسترسی امنیتی / سی ان ان: احتمال سوء استفاده از اطلاعات محرمانه
«سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقهبندی شده؟»؛ رابرت مالی نسبت به لغو مجوز امنیتیاش واکنش نشان داد
رابرت مالی، نماینده ویژه امریکا در امور ایران به رسانهها گفت که تحقیقات درباره مجوز امنیتیاش در حال انجام است و به همین دلیل در مرخصی اجباری به سر میبرد. به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، رابرت مالی در مصاحبه با خبرنگاران از ارائه جزئیات ابراز بیاطلاعی کرد و گفت انتظار دارد تحقیقات به نحو مطلوبی پیش برود و موضوع به زودی حل شود.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد رابرت مالی «در مرخصی» است و آبرام پیلی به طور موقت وظایف او را بر عهده دارد.
احتمال سوء استفاده از اطلاعات محرمانه
تاکنون مقامات آمریکایی توضیح دقیقی درباره علت مرخصی مالی ارائه ندادهاند. با این وجود، یک مقام آمریکایی که خواسته است نامش فاش نشود، به شبکه خبری سیانان گفت که مجوز امنیتی رابرت مالی بدلیل «سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقهبندی شده به حالت تعلیق درآمده است.»
وی افزود که مالی برای مدتی پس از آغاز تحقیقات وزارت امور خارجه آمریکا در کار باقی ماند اما اجازه دسترسی به اطلاعات طبقهبندی شده را نداشته است.
وزارت خارجه امریکا: رابرت مالی «در مرخصی» است
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران «در مرخصی» است.
به نوشته یورونیوز، "مت میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که رابرت مالی، نماینده ویژه این کشور در امور ایران «در مرخصی» است و در حال حاضر آبرام پیلی بطور موقت وظایف آقای مالی را برعهده دارد.
این خبر را سخنگو در پاسخ خبرگزاری رویترز اعلام کرد و در ایمیلی به این آژانس خبری نوشت: «رابرت مالی در مرخصی است و آبرام پیلی به عنوان نماینده ویژه در امور ایران خدمت میکند و فعالیتهای وزارتخانه را در این زمینه رهبری میکند».
رابرت مالی 60 ساله که در سالهای اولیه دهه 2000 میلادی در تلاشهای بیل کلینتون، رئیس جمهور پیشین آمریکا برای میانجیگری روند صلح اسرائیل و فلسطین و پس از آن نیز در فعالیتهای دیپلماتیک برای حصول توافق هستهای 2015 قدرتهای بزرگ با ایران نقش داشت، سرانجام در ژانویه 2020 میلادی به سمت نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران منصوب شد.
برخی رسانهها از غیبت طولانی مدت او از محل کارش خبر داده بودند و اکنون نیز مشخص نیست که کنار گذاشتن احتمالی او از این سمت، چه معنایی در موضوع تلاشها برای مهار برنامه هستهای ایران دارد.
رابرت مالی بعد از آغاز به کار دولت جو بایدن در سال 2021، از طرف دولت امریکا مسوولیت مذاکرات برای احیای برجام را برعهده داشت. این تلاش ها شامل احیای برجام، بازگشت امریکا به برجام، رفع همه تحریم های ضدبرجامی امریکا علیه ایران و عقب نشینی ایران به محدودیت ها و تعهدات هسته ای برجامی است.
برجام میان ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته ای تهران در سال 1394 / 2015 به دست آمد اما ترامپ در سال 1397 / 2018 از آن خارج شد.
تلاش ها برای احیای برجام تاکنون ناموفق بوده است. این تلاشها درنهایت به هیچ نتیجهای نرسید و مقامات غربی رسما اعلام کردند که واشنگتن در احیای توافق برجام شکست خورده است.
پس از ان ایالات متحده رویکرد متفاوتی را در پیش گرفت و با آغاز مذاکراتی با هدف آزادسازی بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران و کاهش تنش با تهران، در صدد راهی برای آزادی شهروندان بازداشت شده آمریکایی در ایران و به موازات آن محدودسازی برنامه هستهای ایران برآمد.
کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه