وضعیت نگرانکننده مصرف آب در پایتخت / پربارشترین استان ایران را بشناسید
تقی زاده گفت: یکی از نگرانی اصلی ما مصرف بیش از حد آب شرب خانگی است که با توجه به شیوع بیماری کرونا افزایش پیدا کرده است.
قاسم تقی زاده خامسی معاون آب و فاضلاب و معاون وزیر نیرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با اشاره به میزان بارندگیها در کشور گفت: خوشبختانه تا به امروز میزان بارندگی در کشور 13 درصد کاهش داشته است که نسبت به سال گذشته در درازمدت 51 سال 24 درصد افزایش داشته است و حجم بارش اول مهر تا پایان 17 فروردین معادل 397.175 میلیارد مترمکعب است.
او ادامه داد: همچنین استانهای اردبیل، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد کاهش بارندگی و بقیه استانها افزایش بارندگی گزارش شده است و همچنین اختلاف سال آبی جاری نسبت به سال گذشته کمترین بارندگی که حدود 40 درصد در استانهای خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، لرستان و ایلام به دلیل گزارش نشدن سیلاب سال گذشته طبعا کاهش داشته است.
خامسی افزود: بنابراین در استانهای هرمزگان، سیتان و بلوچستان، کرمان و فارس به دلیل سیلاب سال گذشته میزان حوزه آبریزی مناسب گزارش شده است.
معاون وزیر نیرو بیان کرد: تا امروز، استان لرستان با یکهزار و 76 میلمتر بارندگی پربارشترین استان کشور و سیستان و بلوچستان با 71 میلمتر بارندگی کم بارشترین استان کشور است.
*س_بازگشایی آب زایندهرود به روی کشاورزان_س*تقی زاده خامسی افزود: علارقم اینکه سد زاینده روز در استان اصفهان 40 درصد پر شده است، ولی به دلیل رفاه کشاورزان از 15 فروردین آب رودخانه به روی کشاورزان تا نیمه اول خرداد باز است.
بیشتر بخوانید: مصرف آب در کشور 30 درصد افزایش یافت
او بیان کرد: در حال حاضر این رودخانه 350 میلیون متر مکعب آب را برای کشاورزان استان تامین میکند. خوشبختانه امروز سیلاب مناسبی از هیرمند وارد کشور شد که حجم آن حدود دو هزار 400 متر مکعب در ثانیه است.
او ادامه داد: در حال حاضر این سیلاب از طریق 2 رودخانه سیستان و پریان استان سیستان و بلوچستان وارد کشور شده است که این آب به سمت چاههای کشاورزی میرود و این حجم سیلاب قابل کنترل است که امیدواریم امسال این استان وضعیت مناسبی در تابستان داشته باشد.
*س_مصرف آب در تهران نگران کننده است_س*تقیزاده خامسی با اشاره به افزایش مصرف آب خانگی گفت: یکی از نگرانی اصلی ما مصرف بیش از حد آب شرب خانگی است که با توجه به شیوع بیماری کرونا افزایش پیدا کرده است.
معاون وزیر نیرو اضافه کرد: شستن دستها این روزها میتواند در شکست کرونا مؤثر است، ولی توصیه ما به هموطنان این است که در هنگام شستشو در مصرف آب خودداری کنند.
او افزود: برای اولین بار در تهران افزایش 40 درصدی نسبت به مصرف آب گزارش شده است که مردم دقت داشته باشند که پس از اینکه شستن دستها با مایع دستشویی به اتمام رسید شیر آب را باز کنند چرا که باز نگذاشتن شیر آب به مدت 20 ثانیه میتواند 6 لیتر آب را صرفهجویی دهد.
تقیزاده خامسی ادامه داد: رشد 40 درصدی مصرف آب در این نقطه زمانی نگرانکننده است چرا که با نزدیک شدن به فصل گرما و وارد مدار شدن کولرهای آب تأمین آب نگرانکننده خواهد شد.
انتهای پیام /