دوشنبه 5 آذر 1403

وضع قوانین مناسب میتواند موتور توسعه و تحرک جامعه باشد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وضع قوانین مناسب میتواند موتور توسعه و تحرک جامعه باشد

حجت الاسلام جواد جعفری گفت: پرداختن به اصلی ترین مسائل کشور از جمله مسائل اقتصادی، بیکاری، بهداشت عمومی و امثالهم با وضع قوانین مناسب میتواند موتور توسعه و تحرک جامعه باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، دهم آذرماه سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس شورای اسلامی است. بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی ایران و اندیشه الهی امامین انقلاب نهاد مجلس به عنوان نمایندگان منتخب مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راس برای قانونگذاری امور است.

الگوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی شهید آیت الله سید حسن مدرس است که برای دفاع از دین مردم و کشور مجاهدت کرد و در راه اسلام شهید شد.

حجت الاسلام جواد جعفری در گفتگو با مرصاد با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک نظام الهی و مردمی است، اظهار داشت: جایگاه قانونگذاری در آن یک جایگاه اثرگذار برای پیشرفت پایدار ایران اسلامی است.

این استاد دانشگاه و عضو بسیج جامعه حقوقدانان استان کرمانشاه گفت: مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل 62 قانون اساسی با رای مستقیم مردم انتخاب می شود.

وی با بیان اینکه وظایف عمده مجلس در دو بخش قانونگذاری و نظارت خلاصه می شود، خاطرنشان کرد: پیشنهاد و پیش نویس قوانین تحت عنوان طرح به مجلس وارد و تصمیم گیری در مورد آنها انجام میشود همچنین وظیفه تصویب قوانین عادی نیز بر عهده مجلس است.

وی گفت: پرداختن به اصلی ترین مسائل کشور از جمله مسائل اقتصادی، بیکاری، بهداشت عمومی و امثالهم با وضع قوانین مناسب میتواند موتور توسعه و تحرک جامعه باشد.

حجت الاسلام جعفری عنوان کرد: قانون خوب و مناسب قانونی است که هم از نظر محتوایی دارای یک سلسله شاخص‌های شکلی و ماهوی باشد مهمترین شاخصه ماهوی همین است که قانون گذاری منجر به رفاه و آرامش و همچنین موجب رشد سیاسی اقتصادی جامعه شود.

وی گفت: نظارت مجلس بر تشکیل دولت شامل رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور، نظارت عام نمایندگان شامل تذکر شفاهی یا کتبی استیضاح هیئت وزیران، تحقیق و تفحص در کلیه امور کشور و نیز نظارت های مالی مثل تصویب بودجه سالانه و نظارت مستقیم بر دیوان محاسبات کشور است.

این استاد دانشگاه افزود: بنابراین جایگاه مجلس شورای اسلامی در دو بعد قانونگذاری و نظارت بسیار حائز اهمیت و رفیع است و عموم نمایندگان در برنامه‌ریزی و سیاستگذاری های کلان جامعه از قدرت لازم برخوردارند.

گفتنی است اولین انتخابات مجلس در 24 اسفند 1358 برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم خرداد ماه سال 59 با پیام امام خمینی شروع به کار کرد.

انتهای پیام /