وظیفه دانشگاه پیدا کردن زبان مشترک برای ترویج تبیین و گفتگو در جامعه است
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان در نشست جهاد تبیین سازمان بسیج اساتید با تأکید بر لزوم ورود دانشگاهها برای پیدا کردن الگوها و راهکارهای تبیین، پیدا کردن زبان مشترک برای باز کردن باب گفتگو با مردم و تبیین مسائل را اولین گام برای جهاد تبیین دانست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ نشست سیاسی «جهاد تبیین» در بستر فضای مجازی با سخنرانی حجت الاسلام حسن عارضی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان، به همت بسیج اساتید استان اصفهان با همکاری دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه برگزار شد.
سخنران ویژه این نشست مجازی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مسئولیت اساتید دانشگاه در مورد حل مسائل جامعه و ضرورت چاره اندیشی برای مشکلات و چالشهای کشور، اظهار کرد: التهابات این روزهای کشور بیش از پیش لزوم پرداختن به جهاد تبیین را یادآور میشود و این موضوع نیاز به مدلهایی دارد که باید در دانشگاه پیدا و طراحی شود.
حجت الاسلام عارضی ایجاد اتاق گفتگو در بستر مجازی یا حقیقی، هم اندیشی در واحدهای دانشگاهی و غیره را گزینههایی دانست که میتواند مصادیق مدلهای جهاد تبیین باشد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان اغتشاشات کنونی کشور را دارای تفاوت با اتفاقات سال 96 و یا اتفاقات سال 98 دانست و از شباهتهای آن با فتنه 88 سخن به میان آورد و تصریح کرد در سالهای 96 و 98 اغتشاشات با مطالبات اقتصادی آغاز شد اما فتنه کنونی کشور از نوع فرهنگی است هر چند بسترهای اقتصادی هم زمینه ساز آن هستند و از این بابت شبیه فتنه سال 88 است.
وی در مورد مدلهایی که باید در مورد تبیین و مباحثه با مردم جستجو کرد و به کار بست، راهکار قرآن کریم در این رابطه را متذکر شد و بیان کرد: خداوند به پیامبر اسلام - صلی الله علیه - مأموریت میدهد به سراغ اهل کتاب برو و با زبانی با آنها گفتگو کن که زبان مشترک باشد.
سخنران ویژه نشست جهاد تبیین سازمان بسیج اساتید استان اصفهان امام موسی صدر را یک نمونه موفق جهان اسلام برای این منظور معرفی کرد که از این زبان مشترک در مواجهه با یهودیان، مسیحیان و اهل سنت لبنان استفاده میکرد به همین سبب شخصیتی بود که همه ادیان از ایشان دعوت میکردند.
حجت الاسلام عارضی زبان مشترک را لازمه هر گونه بحث و گفتگویی دانسته و بر لزوم پیدا کردن این زبان مشترک در تبیین دیگران تأکید کرد و گفت: باید مصادیق این زبانهای مشترک را شناسایی کنیم که البته برای هر قشر و گروهی متفاوت است یکی نیاز به گفتگو دارد یکی نیاز به نشست دارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب هم برای بیان سخنان خود از همین زبان مشترک بهره میگیرند و در مورد اغتشاشات این زبان مشترک «ایران قوی» بود که از زبان ایشان بیان شده و در مراسم فارغ التحصیلی دانشویان دانشگاههای افسری و همچنین در دیدار با دانشجویان به آن پرداختند و تبیین فرمودند: آمریکاییها در سال 1332 خودشان را نشان دادند آنگاه که به مصدقی که به ایشان خوش بین بود هم رحم نکردند چون او دنبال قوی شدن ایران بود.
وی دومین راهکاری که میتوان برای جلوگیری از اغتشاشات پیش بینی کرد را توجه به اصل 27 قانون اساسی دانست که بیان میکند «تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.» و سوق دادن اعتراضات مردمی به این سمت را ضمن جلوگیری از اغتشاش و آشوب و ناامنی و بی نظمی موجب رشد کشور دانست.
سخنران ویژه نشست جهاد تبیین سازمان بسیج اساتید استان اصفهان بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی - رحمه الله علیه - را یک مجتهد نواندیش معرفی کرد و با اشاره به این که باب اجتهاد در تشیع همواره باز بوده و هست، از لزوم استفاده از این ظرفیت بالا برای بیان مسائل و حل مشکلات سخن گفت.
حجت الاسلام عارضی بیان برخی حقایق را به خودی خود عامل روشنگری و تبیین مسائل برای مردم دانست مانند این که چگونه است کشوری مثل عربستان سعودی که بویی از دموکراسی و انتخابات نبرده است برای دموکراسی در ایران اشک تمساح میریزد و رسانههای فارسی زبان خود را بسیج کردهاند صحبت از رفراندوم کنند در حالی که حتی در کشورهای غربی هم تاکنون رفراندومی برای پذیرش اصل حاکمیت این کشورها برگزار نشده در حالی که امام راحل بعد از پیروزی انقلاب این رفراندوم را در کشور برگزار کردند.
انتهای پیام /