پنج‌شنبه 20 دی 1403

وقتی معلولیت هنر می‌آفریند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
وقتی معلولیت هنر می‌آفریند

"ماهیان عاشق" به کارگردانی صباح مجیدی اجرای متفاوتی از یک گروه توانخواه از سنندج بود که در پارک ملت شهر مریوان برگزار شد.

در چهارمین روز از پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، علاقهمندان به این جشنواره همچنان با شور و اشتیاق بیشتر به میدان‌های تئاتر آمده بودند و با تشویق خود به بازیگران انرژی خاصی می‌بخشیدند.

ماجرا در خصوص دو ماهی عاشق در دریا بود که در روز عروسیشان گرفتار قلاب ماهی‌گیر می‌شوند.

نحوه انتخاب لباس‌ها و پوشش‌ها از روزنامه و نایلون و... نشان از آلوده شدن محیط زیست توسط انسان‌ها است.

ماهی‌ها در حین اسیر شدن به دست ماهی‌گیر، از ماهی گیر گلهای می‌کنند که انسان‌ها به محیط زیست بی‌توجه هستند و آن را آلوده کردهاند.

صباح مجیدی کارگردان نمایش "ماهیان عاشق" در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال 88 گروه نمایشی من تشکیل شده و اولین گروه نمایشی ثبت شده معلولان استان کردستان است.

وی عنوان کرد: چندین بار در جشنوارههای مختلف معلولان حضور داشتهام و رتبههایی را نیز کسب کردهام اما این اولین جشنواره تخصصی است که در آن شرکت کردهام.

مجیدی ادامه داد: این اثر به آلوده کردن طبیعت و دریا و محیط زیست توسط انسان‌ها می‌پردازد.

وی تصریح کرد: تصمیم ما بر این است که کار خود را پرقدرت‌تر و بهتر از گذشته پیش ببریم و امیدواریم که زمینه حضور معلولان و دیده شدن آن‌ها در عرصه هنر فراهم شود.

نمایش "چند خان" به کارگردانی مجتبی لالهزاری و مهسا دهقان از یزد که در چهارمین روز از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در پارک ملت برگزار شد، روایتی است از ایثار و دفاع مقدس.

کودکی که پدرش در جنگی شهید شده است، اما فکر می‌کند که پدرش گم شده و به جست‌وجوی پدر خود می‌پردازد.

کودک در نبود پدر و در دنیای کودکانه و تخیلاتی خود می پندارد که پدرش به جنگ بتمن‌های انیمیشنی رفته است، اما در پایان نمایش متوجه می‌شود که پدرش در جریان جنگ شهید شده است.

مجتبی لاله‌زاری کارگردان نمایش "چندخان" در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چندخان روایتی است از ایران و در دسته ژانر کودک و درباره ایثار و دفاع مقدس است.

وی عنوان کرد: نمایش درباره دختر بچهای است که پدرش رو گم کرده و به جنگ رفته است و دختر بچه در خیالات کودکی خود فکر می‌کند که پدرش به جنگ بتمن‌های انیمیشنی رفته و در نهایت متوجه می‌شود که پدرش شهید شده است.

لاله‌زاری ادامه داد: این اولین اجرای ما در پانزدهمین جشنواره مریوان بود و دو دوره است که در این جشنواره شرکت کردهام و این اولین دوره حضوری من در تئاتر خیابانی مریوان است.

وی در خصوص استقبال مردم از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان افزود: به راستی استقبال مردم مریوان از نمایش‌ها بی‌نظیر بود.

لاله‌زاری تصریح کرد: ما در شهرهایی همچون تهران، مشهد و... شرکت داشتهام اما استقبالی که در مریوان از تئاتر خیابانی شد، بسیار بی‌نظیر و چشمگیر بود.

وی تاکید کرد: استقبال بی‌نظیر مردم از تئاتر خیابانی نشان از نهادینه شدن این هنر در بین مردم دارد و این فرهنگ سازیه داره در بین مردم شکل می‌گیرد.

لالهزاری تصریح کرد: این روایت، روایتی واقعی و برگرفته از داستان زندگی شهید "پوریا زارع" است.

انتهای پیام