ویروس کرونا همه گروه های سنی را تهدید میکند
بندرعباس - ایرنا - متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس گفت: ویروس کرونا یک ویروس هزار چهره است و هر دو نوع معمولی و جهش یافته اش همه گروه های سنی را تهدید می کند.
دکتر الهام براهیمی قلعه قاضی روز سه شنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: کرونا با وجود همه تحقیقاتی که بر روی آن انجام شده، هنوز کاملا شناخته شده نیست و رفتارش قابل پیش بینی نمی باشد و هر روز با تغییرات ژنتیکی که در خود ایجاد می کند رفتارهای به خصوصی از خودش بروز می دهد.
وی بیان داشت: سرایت پذیری بالای این نوع از کووید خطری جدی برای سلامت جامعه است و باید آن را جدی بگیریم، زیرا اگر یک فرد مبتلا به کرونای معمولی می توانست دو تا سه نفر را مبتلا کند، کرونای جهش یافته امکان ابتلای 7 تا 10 نفر را به صورت همزمان دارد.
براهیمی قلعه قاضی با بیان اینکه هر روز بر شمار بیماران بستری با درگیری شدید ریه اضافه می شود، افزود: متاسفانه به دلیل ترس و هراس برخی از افراد از بیمارستان، زمان طلایی در درمان فرد مبتلا به کرونا از دست می رود و وقتی بیمار را به بیمارستان انتقال میدهند که علائم و عوارض کرونا در او شدت یافته است و در چنین شرایطی فرآیند درمان سختتر شده و ممکن است کاری از تیم پزشکی بر نیاید.
این پزشک متخصص تصریح کرد: در حال حاضر شاهد موج چهارم کرونا در هرمزگان و سراسر کشور هستیم که در نتیجه مسافرت های غیرضرور و ازدحام در مراکز خرید در ایام پیش از نوروز و تعطیلات عید ایجاد شده است.
وی بیان داشت: در شرایط فعلی باید هر علامتی از سرفه تا مشکلات گوارشی را به عنوان کرونا مد نظر قرار دهیم و بلافاصله به پزشک مراجعه کنیم.
براهیمی قلعه قاضی اظهار داشت: قدرت سرایت ویروس کرونای جهش یافته بسیار زیاد است و طبق توصیه سازمان بهداشتی جهانی بهتر است از 2 ماسک پارچهای و جراحی برای پیشگیری از انتقال ویروس استفاده شود و از سوی دیگر بالا و پایین ماسک باید حتما ثابت شود تا ورود ویروس امکانپذیر نباشد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها باید این مساله را مدنظر داشته باشند که کرونای جهش یافته انگلیسی نسبت به پیک های قبلی کرونای چینی که بچه ها در آن کمتر علامت دار و درگیر می شدند، کودکان و جوانان را نیز درگیر می کند.
این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه باید تا زمان واکسیناسیون عمومی پروتکلهای بهداشتی را با جدیت رعایت کنیم، ابراز داشت: برخی افراد پس از دریافت مرحله نخست واکسن یا حتی پس از دریافت مرحله دوم واکسن شیوه نامه های بهداشتی را کمتر رعایت می کنند و یا ماسک نمی زنند، در حالی که پاسخ کامل از واکسن 2 یا 3 هفته بعد از تزریق ایجاد می شود و از همین رو باید شیوه نامه های بهداشتی به دقت رعایت شود.
طبق آمارهای اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکنون یک هزار و 94 نفر بر اثر ابتلا به کرونا در استان جان خود را از دست دادند و در حال حاضر نیز 420 فرد مبتلا به کووید 19 در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که حال 14 نفر از آنها وخیم گزارش شده و 72 نفر نیز در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود 140 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید19 جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*