پاتوق فلافلخورهای حرفهای / 130 فلافلی در یک بلوار
عربهای محله دولتآباد چای را غلیظتر از تهرانیها مینوشند در 2 مزه تلخ و شیرین در استکانهای دور طلا، ابتدا یک قاشق مرباخوری شکر درون استکان میریزند و بعد روی آن چای سیاه اضافه میکنند که طعم خوشایندی دارد.
حضور مهاجران در پایتخت، پیامدهای مختلفی به همراه داشته و منجر به ایجاد راستهها و مشاغل متنوع شده است. این میان در جایی به نام دولتآباد از محلههای جنوب شرقی تهران، برخی از عربها سکونت دارند که حضورشان حال و هوای متفاوتی به آنجا بخشیده است.
همشهریآنلاین نوشت: سالها پیش زمان حکومت صدام، برخی از ایرانیان ساکن عراق، اموالشان در این کشور ضبط و از آنجا اخراج شدند. این افراد که به آنها معاودین (رانده شده) میگویند به ایران آمده و بیشترشان در جنوب شرقی تهران، شهر ری در جایی به نام دولتآباد ساکن شدند. آنها رفته رفته رستوران و فروشگاههای بزرگ در این محدوده راه انداختند که حالا محل حضور آنها یکی از نقاط گردشگری پایتخت است و افراد بسیاری را جذب میکند.
در کنار ایرانیها، گردشگران کشورهای سوریه، لبنان، عراق و بحرین هم زمانیکه به ایران میآیند، حتما به محله دولتآباد سر میزنند تا لذت همنشینی با برادران عرب زبان خود را از دست ندهند.
پاتوق خارجیها
دولتآباد از محلههای شهرری در جنوب شرقی تهران در جوار 2 بزرگراه آزادگان و امام علی (ع) قرار دارد؛ محلهای قدیمی با خیابانهای دلباز و سرسبز و ساکنانی از اقوام مختلف؛ ترک، لر، کرد و... اما قومیت غالب افراد اینجا عربهایی هستند که زمان صدام از عراق آمده، تجارتشان را راه انداخته و همینجا هم ساکن شدهاند. عربهای معاود در کوچه مروی پایتخت هم کسب و کار موفقی دارند، ولی عمده سکونتشان در محدوده دولتآباد است و آن را با هیچ جایی در تهران عوض نمیکنند.
دیدن مردان دشداشهپوش، دیوارنوشتههای عربی، تابلوهای مغازهها به 2 زبان عربی و فارسی و گفتوگوهای مردم به زبان عرب، به هر تازهواردی میگوید که در دولتآباد با فرهنگ متفاوتی روبهرو شده است.
در این میان بلوار قدس معروفترین بلوار دولتآباد شهرری است که بیشتر فروشگاهها و غذاخوریها همینجا وجود دارد. قدم زدن در این بلوار کم از قدم زدن در خیابانهای نجف، کربلا، کاظمین و بغداد ندارد؛ فلافل و سمبوسههای عربی، شاورما و شیرینیهای اصل لبنانی را در دولتآباد میتوانید پیدا کنید. نزدیک به 130 فلافلفروشی در دولتآباد فعالیت میکند. از مزه فلافلیهای این محدوده که هر چه بگوییم کم است.
اگر میخواهید فلافل با طعم ومزه اصیل عربی بخورید حتما باید به دولتآباد بروید و یک ساندویچ فلافل سفارش دهید با سس مخصوص که فقط رستورانداران این راسته میدانند چه چیزهایی را با هم ترکیب کنند تا فلافل را به معنی واقعی فلافل کند!
بفرمایید چای گس
عربهای ساکن دولتآباد که الان 40 سالی از حضور و زندگیشان در ایران میگذرد و بیشتر خود را ایرانی میدانند تا عراقی، هنوز اقوامی در کشور عراق دارند که برای سرزدن به آنها به اینجا میآیند و شاید همین یکی از دلایل اصلی فعالیت تعداد زیاد آژانسهای هوایی در دولتآباد است که وظیفه جابهجایی میهمانان عرب را به ایران بر عهده دارند. آگهی اجاره سوئیت و منزل هم بر درو دیوار زیاد دیده میشود.
عربهای محله دولتآباد چای را غلیظتر از تهرانیها مینوشند در 2 مزه تلخ و شیرین در استکانهای دور طلا، ابتدا یک قاشق مرباخوری شکر درون استکان میریزند و بعد روی آن چای سیاه اضافه میکنند که طعم خوشایندی دارد.
هر فردی با حضور در این محدوده میتواند غذاهای خاص مانند کبه، ماریا، فلافل، کنجدی و انواع باقلوای لبنانی، کنافه، دهین را امتحان کند و یک چای غلیظ عربی هم بنوشد.
تماشاخانه