پاتوق های معتادان تزریقی در پنج شهرستان فارس پایش میشود
شیراز - ایرنا - گام نخست پروژه مکان یابی و برآورد اندازه اعتیاد تزریقی (مپینگ) در شهرستان های، کازرون، داراب، مرودشت، فیروزآباد، کوار از نیمه دوم شهریور ماه 99 آغاز شده و پاتوق های مصرف مواد در این شهرستان ها در زمینه مطالعات اعتیاد تزریقی و اندازه گیری آن فعال شده اند.
با انجام به موقع پروژه مکان یابی و برآورد اندازه اعتیاد تزریقی در پنج شهرستان و ارسال گزارش درخواستی وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به کسب رتبه برتر در اجرای گام نخست پروژه مکان یابی و برآورد اندازه اعتیاد تزریقی در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور شد.
فریبا رضایی مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز شنبه با این توضیح که این پروژه، روشی است برای برآورد اندازه جمعیت مصرف کنندگان تزریقی و مشخص کردن مکان تجمع و زمان های شلوغی پاتوق های مصرف کنندگان تزریقی مواد، افزود: در راستای پیشگیری از بیماری های عفونی ایدز و هپاتیت، گروه هدف اصلی برنامه کاهش آسیب اعتیاد، مصرف کنندگان تزریقی هستند و در همین راستا، لازم است اطلاعات دقیقی از تعداد مصرف کنندگان تزریقی و محل تجمع آنها (پاتوق ها) داشته باشیم.
رضایی ادامه داد: در مرحله نخست این پروژه می توان به صورت مستقیم، اندازه جمعیت گروه های پرخطر را به منظور برنامه ریزی و طرح های محلی و ملی برآورد کرد و در وهله دوم بر اساس داده های به دست آمده از روش مستقیم می توان نتایج را به دیگر محلات و یا شهرهای دیگر تعمیم داد تا در نتیجه به یک برآورد کشوری دست پیدا کنیم.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه اضافه کرد: بر اساس نتایج این پروژه، سیاست گذاری های وزارت بهداشت در برنامه کاهش آسیب اعتیاد و راه اندازی مراکز ارائه دهنده خدمات کاهش آسیب تعیین می شود.
رضایی با بیان اینکه این پروژه شامل شش مرحله است، اعلام کرد: بررسی تکوینی (تهیه اطلاعات اولیه ای و زمینه ای) به عنوان مرحله یکم این پروژه، تهیه فهرست مرجع و نهایی سازی پاتوق ها به عنوان مرحله دوم، تشکیل تیم های میدانی، توانمند سازی تیم ها و هماهنگی های اجرایی به عنوان مرحله سوم، بازدید از پاتوق ها و بررسی مجدد پاتوق ها به عنوان مرحله چهارم، نظارت بر فیلد و پاتوق ها به عنوان مرحله پنجم و برگزاری نشست با ذینفعان و مرور نتایج با آنها به عنوان مرحله ششم است.
او یادآور شد: به دلیل لزوم دسترسی به اطلاعات و داده های دیگر سازمان ها و نهاد ها از جمله فرمانداری، شهرداری، نیروی انتظامی، بهزیستی و دیگر ارگان های مرتبط در فاز نخست پروژه، طی برگزاری نشست ها، لیست پاتوق های تحت پوشش هر سازمان جمع آوری شد.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه افزود: نشست هایی نیز با مصرف کنندگان تزریقی برگزار شد تا از اطلاعات گروه همتا در دسترسی به پاتوق های شهرستان ها استفاده شود.
رضایی در پایان اشاره کرد: قرار است در مرحله بعدی پروژه، تیم میدانی متشکل از مدیر اجرایی، پرسشگر و نیروی همتا، از پاتوق های شناسایی شده بازدید کنند و طی مصاحبه و شمارش نفرات در پاتوق، وضعیت شهرستان را مشخص کنند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*