یک‌شنبه 4 آذر 1403

پرش دلار در بازارهای جهانی

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

شاخص دلار در معاملات امروز 0.5 درصد صعود کرد.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از رویترز، در جریان معاملات آخر هفته، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت نزولی قرار گرفتند و دلار به جلو رانده شد. تقریبا تمام اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم‌تر است. دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی از در پیش بودن رکودی عمیق تر از رکود بزرگ سال 2008 خبر داده و کریستالینا جیورجیوا، رییس صندوق بین المللی پول در اظهاراتی مشابه گفته است که بحران ناشی از کرونا شبیه هیچ کدام از بحران های قبلی نیست.

در آمریکا، دولت این کشور از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی دو تریلیون دلاری و اهدای 3000 دلار به هر خانواده خبر داده است. ژاپن نیز یارانه 1800 دلاری به خانوارها تخصیص خواهد داد. فدرال رزرو که پیشتر نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داده و به محدوده 0.25 درصدی تا صفر درصدی رسانده بود، از آغاز عملیات جدید خرید اوراق قرضه به میزان نامحدود خبر داد. بسیاری از بانک‌های مرکزی دیگر نیز در سراسر جهان دست به اقدام مشابه زده‌اند.

جان دویل، قایم مقام موسسه تمپوس گفت: با آمارهای ضعیف اقتصادی منطقه یورو، انگلیس و ایتالیا، طبیعی است که سرمایه ها روانه دلار و اوراق قرضه دلاری شوند.

آدریان لی، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه لی اند پارتنرز گفت: اقدامات حمایتی انجام شده دولت ها بسیار مثبت بوده و در بسیاری از موارد کار بیشتری از آن ها بر نمی آمده است. به تدریج از قرنطینه خارج خواهیم شد اما با توجه به در هم تنیدگی اقتصاد جهان طول خواهد کشید تا همه چیز مثل قبل شود.

انتخابات درون حزبی دموکرات ها به دلیل شیوع گسترده کرونا تا دو ماه آینده به تعویق افتاد اما انتظار می رود جو بایدن، معاون اول دوران ریاست جمهوری اوباما نامزد نهایی حزب دموکرات شود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود 0.49 درصدی نسبت به روز قبل و در سطح 100.75 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل 1.023 دلار اعلام شد.

در اروپا بسیاری از کشورها به حالت قرنطینه درآمده‌اند و نخست وزیر انگلیس با ابراز نارضایتی از رفتار شهروندان برای نادیده گرفتن هشدارها در این کشور، قرنطینه سراسری اعلام و تجمع بیش از دو نفر را ممنوع اعلام کرد. در سوییس دولت از اختصاص یک بسته حمایتی بزرگ 41 میلیارد دلاری به کسب و کارها خبر داده است.

در شرایطی که کشورهای اروپایی به شدت درگیر مقابله با کرونا هستند به نظر می‌رسد رسیدن به توافقی بر سر برگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بعید است به ویژه آن که انگلیس کماکان بر موضع خود در دستیابی به یک توافق تجاری با اتحادیه اروپا مشابه کانادا اصرار دارد اما طرف اروپایی چندان مایل به انجام چنین کاری نیست. از سوی دیگر نیز برخی منابع خبری گزارش داده‌اند بوریس جانسون با تمدید مهلت مذاکرات برگزیت مخالفت کرده است.

اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست‌های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است. نیوزلند نیز با اعلام اقدامات حمایتی جدید اعلام کرد کشور را قرنطینه می‌کند.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با افت 0.61 درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.227 دلار مبادله شد. یورو 0.77 درصد پایین رفت و با عقب رفتن از کانال 1.09 به 1.0805 دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل 1.4202 دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای 1.4389 دلار سنگاپور مبادله شد.

یوکیو ایشیزوکی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سکیوریتیز گفت: نمی‌دانیم دولت‌ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله‌گران چشم به راه‌کارهای بیشتری هستند. دلار کماکان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان‌دهنده اضطراب معامله‌گران است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با 0.37 درصد افزایش به 108.4826 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.6675 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 7.0907 یوان چین اعلام شد.